Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palomka3333

roztopione maslo?

Polecane posty

Gość palomka3333

znalazlam przepis na bulki, to jego czesc: "W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, miód i dodajemy łyżkę mąki. Zostawiamy kilka minut do wyrośnięcia. Następnie dosypujemy mąkę, sól i wyrabiamy ciasto kilka minut ręcznie, pod koniec dodajemy roztopione masło i jeszcze chwilę wyrabiamy. " no i jako ze pierwszy raz w zyciuy cos pieke, nie znam sie... roztopione maslo? tzn ze mam je roztopic w rondelku, czy po prostu moze byc takie normalne, ale miekkie, bo wyciagniete godzine temu z lodowki? wiem glupie pytanie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zazwyczaj w takich przepisach chodzi o masło rozpuszczone w garnuszku i ostudzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też tak bym zrozumiała, ponieważ sama tak robię w takich przypadkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kromka chleba ze smalcem
Sama sobie odpowiedzialas na to pytanie, zreszta roztopione to roztopione, a gdyby chodzilo a miekkie maslo to byloby napisane miekkie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zapytajkaaaa
W takich przypadkach masło ma być roztopione i ostudzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mimikanka
roztopione, w sensie, że w formie płynnej. Ja czasami zastępuję masło olejem, najlepiej rzepakowym, ponieważ jest zdrowszy dla serca, a w przypadku pieczenia nie robi to różnicy w ostatecznej konsystencji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×