Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Moja Maja coś nie rwie się do obracania powinnam się martwić? Gratka-moja też przy jedzeniu macha rączkami we wszystkie strony jakby muchy odganiała:) Mamo Tomusia-u mnie libido nawet lepiej niż przed porodem tylko musiałam zaopatrzyć się w żel mam nadzieję że jak skończę karmić to nie będzie potrzebny.A poród był ciężki prawie 30 szwów. Mama Ania-moją generalnie też ciężko rozśmieszyć ale z każdym dniem do przodu Mamusiu Lenusi moja robi przeważnie 3 drzemki 30-40 minutowe ale wieczorem już o 19 odlatuje;) My już chrzciny mamy za sobą Maja tak się darła że ksiądz stwierdził że rośnie nam mała chórzystka.

Dziewczyny czy wy też macie problemy z pamięcią ja cierpię na skleroze wszystko muszę zapisywać nawet godziny karmienia i to czasami kartki znaleźć nie mogę, mój m się śmieje i do lekarza mnie wysyła no szok

Gość Mamawrzesniowa
zuzia555@yahoo.pl Plisss o dane:)

Asia pop- u mnie to samo skleroza na maksa i do tego zapominam słów albo strasznie przekręcam;) mam nadzieję że to przejdzie!Zajrzałam na konto ale jakoś dziewczyny nie za bardzo się udzielacie.

A juz myslalam ze to tylko u mnie z pamiecią cos nie tak... ale dlaczego tak mamy, wina hormonów?

Gość Mamawrzesniowa
Kuleczka-twoja Maja dala chyba w kosciele niezly pokaz wokalny, hehe:D

Oj tak moj sie krztusi sliną czesto, az czasem jestem wystraszona ;) Banan chcialam dac jutro, ale tez po marchewce miał zaparcia wiec pewnie po bananie tez..

Gość Mamawrzesniowa
Hickary-to konieczne? Nie chce mi sie za kazdym razem logowac:P Ale ok, ....;)

Gość Mamawrzesniowa
Moj tez sie czasem krztusi....za kazdym razem mam dusze na ramieniu...

.Hickary - mój synek dosyć często zakrztusi się śliną, zwłaszcza, że produkuje ogromne jej ilości.... problem z pamięcią mam spory - bo odpisuję a nie pamiętam kto pytał:) czy Wasze dzieciaki przy takeij brzydkiej pogodzie zachowują się jakoś inaczej, są rozdrażnione senne, czy tylko mój taki wrażliwy??

mama_ania, wyslalam 3 razy, cos do Ciebie nie idzie, przychodzi mi meil zwrotny... Kopiuje, serio. Do wszystkich innych poszlo. Sprobuje z innej poczty.

Nie wysylaj juz niczego na mamewrzesniowa, bo ktos mi zajal tamten login. Dostalam maila, dzieki

Gość mamanatanka
Hej dziewczyny ! Czy i ja mogę się do Was dołączyć ? Miłoby było mieć wsparcie od innych mam i oko na to jak rozwijają się wrześniowe maluchy. Mój synek urodził się 24 września o 12.46 poprzez cc ze względu na to iż po 36h porodu nie było rozwarcia. Mieszkamy w Anglii.

Gość mamanatanka
Wypadało by powiedzieć coś o sobie ,a w zasadzie o nas . Ja mam 22 lata i jest to moje pierwsze maleństwo. Obecnie waży 8kg i mierzy ponad 70cm. Niestety u Nas nie mierzą dzieci i muszę to robić na własną rękę. Je mleko modyfikowane antykolkowe , na noc dodaję mu do butli miarkę kleiku bądź kaszki. Wprowadziliśmy już do diety : marchewkę,jabłko,banana i gruszki. Dostaje herbatki - koperkową,rumiankową i jabłko z melisą. Czasem pociumka biszkopta - bo ma już dwie dolne jedynki. Jest uśmiechniętym chłopcem który wumaga bardzo dużo uwagi z naszej strony - nie lubi leżeć na macie ,sam się nie zabawi nawet 10minut. Uwielbia skoczka którego wiesza się na framugę drzwi - skacze w nim jak szalony. Jest silnym dzieckiem - stara się podnosić do siadania , czasem uda mu się przekręcić i twardo stoi w pionie. Jednak mam z nim jeden wielki problem - spanie. Czytam jak wasze maluchy pięknie śpią a mój ? O 19 idzie do kąpieli , następnie butelka i usypianie - zjada 180ml. Często wierci się ,ale do 1 zazwyczaj udaje mi się go przetrzymać. Kolejne jedzenie o 1rano, a póżniej to już loteria. Potrafi budzić się z krzykiem co godzine , np. .3.4.5 , planowałam mu dawać jedzenie o 7 rano jednak nie zawsze mi się udaje i często dostaje je o 5. Jednak na nic się to zdaje - mały nie chce dłużej spać - tym sposobem mam zawsze nie przespaną noc - albo budzi się na okrągło ,albo wstaje o 5 rano , maksymalnie o 7. Pewnie powiedziałam sporo ,a jeszcze więcej zapomniałam :) Będę dopisywać w trakcie :)

witaj mamaantka:) kolejny dzidziuś z 24.09 :) już dajecie skoczka na framugę ?? myślałam, że to dopiero jak maluchy próbują wstawać. Aż dziwne, że jak się tak chłopak zmęczy to nie śpi calą noc :)

*miało byc witaj mamanatanka :) juz czytać nie umiem, to znaczy, że czas spać. Dobrej nocki bez pobudek :)