Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiakasia12

POMINIĘTA TABLETKA

Polecane posty

Gość kasiakasia12

Hej, mam problem. Teraz jestem bardzo zalatana, mam duzo spraw na głowie i dopiero dzisiaj zauwazylam, ze nie wzięlam tabletki w niedziele ( 20.01) Od poniedzialku do srody (21-23.02) brałam normalnie. Dzisiaj jest czwartek i przy przyjmowaniu dopiero to zobaaczylam. Spanikowalam i wzięłam dwie. Najpierw jedna, a po 10 min druga. Czy cos sie stanie z moim cyklem? Co mam teraz zrobic? Czy przez kolejne 7 dni musze sie zabezpieczac? Dodam, ze zawsze biorę regularnie tabletki i nigdy mi sie to nie zdarzylo. Pominięta tabletka byla 3 tabletka z nowego opakowania, ktore otworzyłam.

nic sie nie stanie :) moja ginekolog powiedziala mi ze jak zapomne jednej tab to musze odrazu jak zobacze ze nie wzielam jednej tab wziasc ja i ta co wypada na ten dzien (czyli dwie w ciagu jednego dnia) Ty wlasnie tak zrobilas wiec wszystko jest ok :) tez zdarzylo mi sie w ciagu 6 lat brania tab ze raz zapomnialam wziasc - potem wzielam dwie i wszystko bylo ok :) jesli zapomni sie 2 tabletek to juz inna historia - trzeba przerwac ich branie odczekac conajmniej 2-3 miesiace i zaczac od nowa - no ale Ty zapomnialas jednej wiec nie masz co sie martwic co do zabezpieczenia - nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac :)

"co do zabezpieczenia - nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac " Skąd tę bzdurę wzięłaś? :o Autorki musisz się zabezpieczać przez siedem dni od momentu pominięcia tabletki. A jeśli współżyłaś po pominięciu tabletki bez innego zabezpieczenia to istnieje ryzyko ciąży. Jesli w przerwie nie pojawi się krwawienie zrób test ciążowy.

perwensja oj kochana widze cie na roznych forach i udajesz ze wiesz WSZYSTKOOO i widze tez ze ludziom juz sie to nie podoba (na innych forach) skad ja to wiem od mojej lekarz ginekolog !!!! zapomnialam kiedys jednej tab i kazala poprostu na nastepny dzien wziasc dwie i tyle !!!!! co innego jakby jej wogole nie wziela !!! a moze Ty jestes lekarzem ? i wiesz lepiej od mojej ginekolog ? haha

" zrobilam tak jak kazala mi lekarz i w ciazy nie jestem !" No i co z tego? To o niczym nie świadczy. :o Poza tym skąd wiesz jakie tabletki bierze autorka? Ty mogłaś brać tabletki o dużej ilości hormonów, a ona może brać takie, która hormonów mają mniej i pominięcie tabletki w pierwszym tygodniu, tuż po przerwie może skutkować ciążą. A o tym co mówią lekarze to już w ogóle nie będę się wypowiadać. Należy kierować się tym co jest napisane w ulotce.

Gość kara29392
To był 3 dzień a więc pierwszy tydzień, no ryzyko ciąży jest duże

Gość rgtrgrgreeerg
dokladnie, w ulotce masz WSZYSTKO napisane, zazwyczaj wlasnie najgorzej jest pominac w pierwszym tygodniu tabletke, wtedy stosunki tydzien przed i tydzien po sa tymi zagrazajacymi ciaza, jesli nie wspolzylas to wszytsko bedzie ok po tygodniu, chociaz ja bym i tak pewnie schizowala lekko az do krwawieniua z odstawienia:P