Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

jest sens pisac odwołanie do mopsu

Polecane posty

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Proszę o radę a nie złośliwe komentarze. Od kilku miesięcy szukam pracy niestety bez efektu :( przebywam do października na wychowawczym i nie mam szans powrotu do pracy z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Pytanie mam takie przyznano mi płatny wychowawczy do kwietnia 2013 roku plus dodatek do października do 2013 roku. Miałam donieść w styczniu dochód męża za pełen przepracowany miesiac tj grudzien 2012. Maz podjal prace w listopadzie a wczesniej prowadzil dzialalnosc gdzie narobil dlugow :(. Dlugi robil juz przed zalozeniem firmy jak sie okazalo ale dobrze ukrywal pewne rzeczy. Wszystko zaczelo sie sypac i wychodzic na jaw od czerwca zeszlego roku. Okazało sie, ze przekroczony jest dochod o cale 110 zl i zabrano mi zasilek plus dodatek :(. Czekalam na te pieniadze, bo mialam kilka waznych oplat. Jestem w kropce, gdyz pracy na razie nie mam a nie wiem czy dalej bede z mezem i co jeszcze wymysli. Ja rozumiem ze sa jakies progi ale ja nie mam tego dochodu fizycznie, gdyz maz zrobil dlugi i samych rat w zusie i w bankach jest na 1000 zl nie mowie juz o telefonach i dlugach po rodzinie. Czy moge napisac odwolanie od decyzji ze mimo przekroczonego dochodu i tak nie mam srodkow na zycie, bo sa dlugi ? Jest sens czy sobie odpuscic :(

Gość hania-kolwal
moim zdaniem nie ma sensu, dla urzedników przekroczony jest dochód i nikogo twoje długi nie interesują.

Gość kołduny w hotelu gromada
oczywiście ze możesz urzednik tez człowiek i czasami ma serce

Gość 090-09
ale to nie chodzi o serce urzędnika. Czegoś trzeba sie trzymać ustalając dochód. To ja też narobię długów a potem powiem że przykro mi ale mam długi i dajcie mi zapomogę na ten cel..

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
zajedź osobiście i spróbuj wyjaśnić sprawę. U nas mąż zawsze wszystko dogadywał z Panią któa dokładnie wytłumaczyła i naświetliła sprawę . Ty napiszesz list a Oni będą dalej swoje a tak przynajmniej przedyskutujesz sprawę i dowiesz się czy są jakieś szanse.

Gość autorko
urzędnik też człowiek- myślisz,że mało ma takich co im dochód przekracza?Nie mają prawa dawać takim ludziom zasiłku.Niektórym przekracza 1 zł i nic nie dostają...życie

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
wiem, ze i tak to nic nie da ale w tym kraju nie zyje sie lekko i nawet jak chce sie pracowac to po prostu nigdzie cie nie chca. bo pewnie albo jestem za stara, albo dzieciata albo mi brakuje doswiadczenia albo nie wiem co :( albo jestem zbyt wyksztalcona bo roznosilam cv i do supermarketow :( pisze chaotycznie, bo mam dola. Nie mam powodow do radosci a z mezem to raczej przyszlosci pewnej nie bede miala :(

Gość matko ludzie
czy wszytko wszystkim się musi pięknie układać? Mój mąż też narobił długów i jesteśmy teraz w trudnej sytuacji. Ja akurat nie mam po co iść do mopsu, bo przekraczamy dochody i to sporo, ale rozumiem, że jak ktoś nagle znajduje się w trudnej sytuacji to każda zł się dla niego liczy

Gość wsdr456
a dlaczego my społeczeństwo mamy plcic za głupotę męża? kazdy by narobił długów i poszedł do opieki społecznej.

może spróbuj coś posprzedawać ? u nas też krucho...maż był 3msc bez pracy, teraz zarabia 2000zł a same 500zł daje na paliwo...mamy małe dziecko ja nie pracuję...Ogólnie to tragedia gdyby nie to, że mieszkamy z rodzicami ciężko to widzę...Też nam się nie należy z mopsu , najśmieszniejsze jest to, że gdy mieliśmy więcej to dostaliśmy a teraz miał kilka wypłąt większych i nowy wniosek składaliśmy to też nie dostaliśmy...czasem uda się mi sprzedać po Młodym zabawki czy tam jakieś stare ciuchy i ciesze się jak dziecko...

IDAC TAKIM TOKIEM ROZUMOWANIE DLA SPOLECZENSTWO MA PLACIC ZA GLUPOTE CZYJAS TO GRATULUJE. placisz za glupote politykow, placisz za pijanych kierowcow a w mopsie ile ludzi pije i pobiera ja nie pije i to tylko 3 miesiace mi zostaly to wykorzystania ile pracuje na czarno i pobiera. Placisz wszedzie za czyjas nieuczciwosc ja mam przekroczony dochod raptem o 110 zl i smieszy mnie ze jak to napisal mops ulegla wielkiej poprawie.

Gość do ala ma kotka
to po co sobie dziecko robiliscie skoro macie kiepska sytuacje?

staram sie jak moge i oszczedzam. Gdyby nie tescie to nie wiem jakby było:( Tylko ja nie chce wisieć na teściach. Przykre jest to, że nie ma pracy dla mnie :( Przeżyć, przeżyje no bo co mam zrobić. Progi sa smieszne i ja rozumiem wszystko, ze masz dziecko to sobie na nie zarob ale czasami czlowiek znajdzie w ciezkiej sytuacji nie dokonca ze swojej winy :(

Po co robiłam ? Bo jeszcze 3 lata temu żyliśmy dobrze, mąż dobrze zarabiał , dużo odkładaliśmy . Po 3 latach (syn ma 2) wszystko się odwróciło...nie zawsze jest pięknie i kolorowo, nie zawsze można przewidzieć przyszłość...

jak zaszlam w ciaze to maz pracowal i nie bylo zle mialam oszczednosci a potem to szkoda gadac, bo moze i wstyd :( Maz stracil prace a im dalej w las tym gorzej :(

Gość do ala ma kotka
skoro mąż dobrze zarabiał i odkładaliscie to dzisiaj, kiedy przyszly gorsze dni, nie powinniscie biedowac.

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee w naszym kraju to ogólnie istna tragedia...w tym msc np. zrujnowały nas lekarstwa dla syna który walczył z zapaleniem płuc w Niemczech takie rzeczy są dla dzieci za darmo, a u nas ? tak samo te wszystkie dodatki z mopsu co to jest te parę złotych ? wiadomo jak nie ma się nic to nawet dwie paczki pampersów dla dziecka ale tylko tyle...

dla mnie tego typu teksty po co zescie sobie dziecko zrobili jak macie biede albo cos. BO to jest mocne podejscie do zycia, ze jak czlowiek biedny co to sobie winny i mowia tak ludzie, ktorzy biedy nie zaznali i wszystko im sie w zyciu ukladalo. Czasem maz, zona popada nalog albo ciezko zachoruje a reszta cierpi :( i nawet rozwod nie powoduje poprawy sytuacji. dobrze napisala kotka nie wszystko da sie wszystko w zyciu przewidziec i nie jest tak cacy.

a na jaki okres myslisz starczaja oszczednosci ?

dalej bede szukac pracy az znajde :)

do ala ma kotka- ja nie pisałam, że biedujemy tylko, że nam ciężko staram się nie wydawać odłożonych pieniędzy bo nigdy nie wiem czy ktoś nie zachoruje(odpukać) czy nie spotka nas inne nieszczęście...Mamy na czarną godzinę , chodzi mi bardziej o to, że pomimo tego, że mąż się stara, że jest wykształcony, uczciwy, pracowity itd. w naszym kraju dobrej pracy znaleźć nie potrafi...no b jak nie ma znajomości...oszczędności łatwo wydać a co dalej ? mam nadzieję , że w końcu karta się odwróci

Gość 4324234234
jak się przekracza ich dochody to mozna tez nspisac tam o udzielenie zwrotnej pozyczki