Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z prywatnego sadu

MARSZ ALERGICZNY !

Polecane posty

Gość Z prywatnego sadu

Kto miał z tym do czynienia i w jaki sposób u Was/Waszych dzieci to przebiegało, tzn. od czego się zaczęło itd. Będę wdzięczna za wypowiedzi. Dziękuję !

Gość u nas było tak
U mojego synka zaczęło się biegunkami i kolkami potem pojawiła się wysypka i sucha skóra na twarzy, rączkach i nóżkach. Znajomy pediatra doradził nam zrobić badania z krwi i wykluczyć z diety alergen, dodatkowo polecił podawać dziecku latopic, probiotyk który wspomaga walkę z alergią pokarmową. Nam bardzo pomógł, tu możesz doczytać: http://www.latopic.pl/Alergia-pokarmowa/Czym-jest-marsz-alergiczny

Gość Z prywatnego sadu
UP !

Gość lady bronka
często jest tak, że zaczyna się np. od skazy białkowej, potem alergia pokarmowa powoduje azs, czyli problemy skórne. jeśli alergia nie jest leczona pojawia się alergia wziewna, kaszel, katar, potem może wystąpić astma. warto więc już od razu wykluczyć alergeny na samym początku, zrobić testy jeśli to możliwe. moja córka miała problem z alergia i azs właśnie. do tego często chorowała, bałam się tez marszu alergicznego. latopic to ciekawa sprawa, w sumie probiotyk nie zaszkodzi, uszczelni układ pokarmowy, warto chyba spróbować.

Gość deretinka
mam córke 16 miesięczną. marsz to przechodzenie objawów skórnych kaszel prąwadzący do astmy moja córka ma azs ale narazie jest wszystko ok. wysypki na skórze są ale nic poza tym

Gość deretinka
do lady bronka a czym smarowalas dziecko? i czy rosoło z azs? ja latopic podaje juz 1,5 roku i widze ze jest poprawa.

Gość gość
poczytajcie sobie na zawsze o krok przed astmą, szukajcie dobrych lekarzy i diagnozujcie wszystko co was niepokoi.

Gość Migea
Marsz alergiczny to kolejne etapy rozwoju alergii. Zaczyna sie od problemów brzuszkowych tj ulewania, kolki, potem pojawia sie wysypka na ciele i kiedy alergi nie jest leczona może przechodzic w alergie wziewną. Nas przed tym marszem alergicznym uchronił probiotyk Latopic, podawałam go dziecku przy pierwszych objawach skazy białkowej. Na szczeście teraz nie choruje tak często jak inne dzieci z alergią, nie ma wiecznych zapaleń oskrzeli czy płuc a jedynie zwykłe przeziębienia. Nawet nasza alergolog jest zdziwiona.

Gość gość
Ja bardzo fajne rzeczy o alergiach i astmie znalazłam na stronie odetchnijspokojnie.pl