Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka0150

Co można zrobić z makaronu? Doradźcie początkującej! :)

Polecane posty

Gość Miśka0150

Będę bardzo wdzięczna za pomoc... Dzisiaj muszę zrobić obiad tak, żeby było na jutro. Na 2 osoby, w tym jedna dużo jedząca :) Ogólnie to mam makaron... nawet dużo makaronu i nie wiem, co z nim zrobić. Odpadają: - dania z piekarnika (brak piekarnika) - zupy. Danie ma szybko sycić i szybko się podgrzewać, bo wrócimy po ok 10 godzinach... Nie mam pojęcia co z tym zrobić, jedyne co potrafię wymodzić z przepisów znalezionych w necie to spaghetti, a makaron mam krótki, świderki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no jak maz tylko makaron to
zrób makaron z wody :P napisz co masz jeszcze bo z sufitu Ci nie wymyślę :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no jak maz tylko makaron to
makaron z chłopami hm...... to siem może gryźć jak ich tak zmieszać to będzie niezły bigos :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nicku nie mam
kup piers z kurczaka, pokrój w kostke, zamarynuj w oliwie z czosnkiem, kup szpinak- lepszy świeży do tego ser topiony hochland w takim prostokącie. szpinak usmaz na masle, dodaj piers z kuraka, potem serek (dodatkowo mozesz tez dac ser plesniowy - odrobine, jak sie wszystko roztopi to na koniec łyzke, lub dwie smietany zeby bylo bardziej kremowe i gotowe. 15 min roboty. mozna posypac parmezanem lub tez doda suszone pomidory

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nicku nie mam
a jesli po 10 godzinach odgrewaz, to smietane dodaj dopiero jak bedziesz podgrzewałą, zeby kluchy sie nie porobiły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Biegaczka na czas
Może zapiekankę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja z makaronu robię często
takie danie na szybko. Jest pyszne ;) i ja i mąż bardzo lubimy. Na patelni podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, niedużo tylko na smak, dorzucam 2 puszki makreli w pomidorach, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, trochę soli, pieprzu, zioła prowansalskie, wszystko podsmażam jeszcze chwilę, dodaję ugotowany makaron (najlepiej świderki), daję starty ser żółty i wszystko razem jeszcze chwile podgrzewam aż ser się rozpuści. Dodatkowo już na talerzu posypuję jeszcze trochę żółtym serem. Pycha! Robię jeszcze to samo danie z kiełbasą zamiast makrelą z tym, że z makrelą bardziej nam smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Na karku więcej niż myślisz
Zapiekanka jest pyszna!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Miśka0150
Dziękuję za sensowne odpowiedzi :) Z dokupieniem produktów nie ma problemu, w granicach rozsądku oczywiscie. Myślę że wypróbuję obydwa przepisy... Jeden dzisiaj na jutro, a drugi zrobię jutro po południu na niedzielę, bo weekend u mnie okropny się zapowiada...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Brunatna Bekki
Może zapiekankę?!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makrela z puuszki
o ja pierdzielę ten przepis z MAKRELA z PUSZKI mnie rozwalił buhahahhaaaahah, dziewczyno takie swinstwo to chyba tylko swinie by sie tkneły. Wspolczuję twojemu facetowi takiej lewuski w kuchni bo to co ty robisz to jakies zygowiny a nie jedzenie bleeeeehhhh🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pastaibasta
Ja mogłabym jeść makaron na okrągło więc uważam się za znawczynię tematu :). Przepisów jest mnóstwo i w sumie można też sobie kombinować samemu. Ostatnio akurat testowałam zapiekankę z kalafiorem i mogę wam ją polecić bo była baaaardzo smaczna http://www.wszechsmaki.pl/zapiekanka-kalafiora/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie jedzcie makaronu, pszenica to trucizna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zapiekankę! makaron na dół, podsmazone mieso mielone (przyprawy jakie lubisz do tego pomidrry zeby ciut wodniscie było) potem papryka i cebula, ser zołty i znowu mararon, całosc zalewam beszamelem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Helaszka
To fakt, że pszenica szkodzi wielu ludziom tego nieświadomym:( No ale wracając do rad to najszybszy jest ugotowany makaron zasmażony z jajkami na patelni jak na jajecznicę. Wszystko razem zamieszane. Można to zrobić na podsmażonym boczku, kiełbasce bądź ze szczypiorkiem i wiórkami żółtego sera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
osz k***a makaron i jajka no nie na darmo mówią, że człowiek niewiele różni się od świni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Helaszka
A cóż tym dziwnego? dobry makaron nawet ten kupny jest często przecież też robiony z dodatkiem jajek i nazywa się wielojajeczny:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Helaszka
A tak na marginesie to już od kilku lat nie jadam makaronów i białego pieczywa. To była rada dla początkujacej:) kiedyś niestety wpierdzielałam makaron na różne sposoby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak robicie zapiekanki bez piekarnika? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość julienna
@pastaibasta nie wiem czy znajde u siebie kalafiora romanesco. Taki zwykły też się nada? Jakiego makaronu używasz do takich zapiekanek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
łazanki se,zrob :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pastaibasta
Może uda Ci się znaleźć przynajmniej mrożonego romanesco? Zwykły też wydaje się ok, ewentualnie brokuły, bo to podobne smaki. A makaron to w sumie różnie. Do zapiekanek najbardziej pasują mi rurki albo świderki. To robiłam akurat z rurkami czaniecki z pszenicy durum, ale fajne są też takie z błonnikiem owsianym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! Chociaż post stary, ale przecież dziewczyna napisała, że zapiekanka odpada, bo brak piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×