Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka0150

Co można zrobić z makaronu? Doradźcie początkującej! :)

Polecane posty

Gość Miśka0150

Będę bardzo wdzięczna za pomoc... Dzisiaj muszę zrobić obiad tak, żeby było na jutro. Na 2 osoby, w tym jedna dużo jedząca :) Ogólnie to mam makaron... nawet dużo makaronu i nie wiem, co z nim zrobić. Odpadają: - dania z piekarnika (brak piekarnika) - zupy. Danie ma szybko sycić i szybko się podgrzewać, bo wrócimy po ok 10 godzinach... Nie mam pojęcia co z tym zrobić, jedyne co potrafię wymodzić z przepisów znalezionych w necie to spaghetti, a makaron mam krótki, świderki.

Gość no jak maz tylko makaron to
zrób makaron z wody :P napisz co masz jeszcze bo z sufitu Ci nie wymyślę :D:D

Gość no jak maz tylko makaron to
makaron z chłopami hm...... to siem może gryźć jak ich tak zmieszać to będzie niezły bigos :P

Gość nicku nie mam
kup piers z kurczaka, pokrój w kostke, zamarynuj w oliwie z czosnkiem, kup szpinak- lepszy świeży do tego ser topiony hochland w takim prostokącie. szpinak usmaz na masle, dodaj piers z kuraka, potem serek (dodatkowo mozesz tez dac ser plesniowy - odrobine, jak sie wszystko roztopi to na koniec łyzke, lub dwie smietany zeby bylo bardziej kremowe i gotowe. 15 min roboty. mozna posypac parmezanem lub tez doda suszone pomidory

Gość nicku nie mam
a jesli po 10 godzinach odgrewaz, to smietane dodaj dopiero jak bedziesz podgrzewałą, zeby kluchy sie nie porobiły

Gość Biegaczka na czas
Może zapiekankę?

Gość ja z makaronu robię często
takie danie na szybko. Jest pyszne ;) i ja i mąż bardzo lubimy. Na patelni podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, niedużo tylko na smak, dorzucam 2 puszki makreli w pomidorach, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, trochę soli, pieprzu, zioła prowansalskie, wszystko podsmażam jeszcze chwilę, dodaję ugotowany makaron (najlepiej świderki), daję starty ser żółty i wszystko razem jeszcze chwile podgrzewam aż ser się rozpuści. Dodatkowo już na talerzu posypuję jeszcze trochę żółtym serem. Pycha! Robię jeszcze to samo danie z kiełbasą zamiast makrelą z tym, że z makrelą bardziej nam smakuje

Gość Na karku więcej niż myślisz
Zapiekanka jest pyszna!!!!!!!!!

Gość Miśka0150
Dziękuję za sensowne odpowiedzi :) Z dokupieniem produktów nie ma problemu, w granicach rozsądku oczywiscie. Myślę że wypróbuję obydwa przepisy... Jeden dzisiaj na jutro, a drugi zrobię jutro po południu na niedzielę, bo weekend u mnie okropny się zapowiada...

Gość Brunatna Bekki
Może zapiekankę?!

Gość makrela z puuszki
o ja pierdzielę ten przepis z MAKRELA z PUSZKI mnie rozwalił buhahahhaaaahah, dziewczyno takie swinstwo to chyba tylko swinie by sie tkneły. Wspolczuję twojemu facetowi takiej lewuski w kuchni bo to co ty robisz to jakies zygowiny a nie jedzenie bleeeeehhhh🖐️

Gość pastaibasta
Ja mogłabym jeść makaron na okrągło więc uważam się za znawczynię tematu :). Przepisów jest mnóstwo i w sumie można też sobie kombinować samemu. Ostatnio akurat testowałam zapiekankę z kalafiorem i mogę wam ją polecić bo była baaaardzo smaczna http://www.wszechsmaki.pl/zapiekanka-kalafiora/

Gość gość
Nie jedzcie makaronu, pszenica to trucizna!

Gość gość
zapiekankę! makaron na dół, podsmazone mieso mielone (przyprawy jakie lubisz do tego pomidrry zeby ciut wodniscie było) potem papryka i cebula, ser zołty i znowu mararon, całosc zalewam beszamelem

Gość Helaszka
To fakt, że pszenica szkodzi wielu ludziom tego nieświadomym:( No ale wracając do rad to najszybszy jest ugotowany makaron zasmażony z jajkami na patelni jak na jajecznicę. Wszystko razem zamieszane. Można to zrobić na podsmażonym boczku, kiełbasce bądź ze szczypiorkiem i wiórkami żółtego sera.

Gość gość
osz k***a makaron i jajka no nie na darmo mówią, że człowiek niewiele różni się od świni

Gość Helaszka
A cóż tym dziwnego? dobry makaron nawet ten kupny jest często przecież też robiony z dodatkiem jajek i nazywa się wielojajeczny:D

Gość Helaszka
A tak na marginesie to już od kilku lat nie jadam makaronów i białego pieczywa. To była rada dla początkujacej:) kiedyś niestety wpierdzielałam makaron na różne sposoby.

Gość gość
Jak robicie zapiekanki bez piekarnika? :/

Gość julienna
@pastaibasta nie wiem czy znajde u siebie kalafiora romanesco. Taki zwykły też się nada? Jakiego makaronu używasz do takich zapiekanek?

Gość gość
łazanki se,zrob :-)

Gość pastaibasta
Może uda Ci się znaleźć przynajmniej mrożonego romanesco? Zwykły też wydaje się ok, ewentualnie brokuły, bo to podobne smaki. A makaron to w sumie różnie. Do zapiekanek najbardziej pasują mi rurki albo świderki. To robiłam akurat z rurkami czaniecki z pszenicy durum, ale fajne są też takie z błonnikiem owsianym

Gość gość
Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! Chociaż post stary, ale przecież dziewczyna napisała, że zapiekanka odpada, bo brak piekarnika.