Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinka12345

co zrobić na ciepłe danie dla 70 osob? :)

Polecane posty

organizujemy impreze ze znajomymi na ok 70 osob, w cenie zapewniamy im cieple danie, ale nie mamy jak narazie na nie pomyslu. Co myslicie o spaghetti? Jesli, tak to podpowiedzcie ile tego wszystkiego potrzeba na tyle osob (makaron, sos- skaldniki), bo ja sie zbytnio nie orientuje . A moze macie jakies inne pomysly? :)

Gość minipizza
na szybko, parówki lub kabanosy zawijane w cieście francuskim, bigos- jak potrafisz ugotować. fasolka po bretonsku, flaki.

Gość 1 makaron i pól
kg mielonego pól koncentratu starcza dla 4 osób więc se pomnóż

Ej no, ja mam pomysła! Zróbcie ten makaron i nafaszerujcie go środkiem przeczyszczającym! :D Ja bym rozpuściła w sosie na 70 osób, hmm... tak ze 210 tabletek mocnego przeczyszczającego (co normalna dawka jest tabletka na dorosłą osobe). Mówię Ci, to będzie super impreza, której nie zapomnisz! Ty możesz tego nie jeść a wszyscy inni będą w panice walczyć o kibel no bo 70 raczej tam kibli nie będzie, nie? Będzie panika raz z tego, że wszyscy na raz mają srake(pomyślą, że to jakaś epidemia, jak w filmie xD), dwa z tego, że każdy będzie przerażony, że się posra w gacie! Mówię Ci, zrób tak!

Gość minipizza
a co jak sie wszyscy pochlają... będą haftować makaronem :D. ale to tylko 1 danie będzie? zróbcie coś jeszcze. jakieś zapiekanki domowe, lub pizza i odgrzać w piekarniku.

Najlepszy jest stary, kochany bigosik. Tani, pyszny i dobry dla każdego bez względu na wiek. Robienie spagetti dla 70 osób to zły pomysł.

Już nasi dziadkowie wiedzieli, że najlepszym daniem pod wódeczkę jest bigosik. Taki nawet bardziej tłusty przed otworzeniem wódeczki sprawi, że będzie mniej żygających. Ogólnie wiadomo, że zjedzenie tłustego bigosiku sprawia, że człowiek upija się mniej niż zwykle. Bedzie mniej sprzątania. Polecam.