Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eM90

Mamy po ZZO

Polecane posty

Witam,czy są tu jakies mamy po zzo?Ja zamierzam o takie prosic i chcialam spytac o wasze wrazenia?Pomoglo?Czy na czas parcia juz znieczulenie przestalo dzialac i odczuwalyscie bol?Przy jakim rozwarciu dostalyscie,bo ja sie boje ze do szpitala dojade zbyt pozno i powiedza ze juz nie dostane..

Gość poprostunieswój
przygotuj wcześniej rower, żeby zdążyć 🖐️

Gość mama dwóch dziewczynek
ja miałam zzo przy obu porodach, w pierwszym dostałam w 2cm rozwarcia a w drugim w 3cm. U mnie akcja rozkręciła się po podaniu zzo. Przy pierwszym porodzie miałam bóle zanim dostałam znieczulenie, prosiłam o podanie, bo ból był silny a miałam wskazanie do wczesnego znieczulenia. Przy drugim porodzie nie zaczęło jeszcze boleć, jak dostałam znieczulenie, rodziłam w prywatnej klinice i tam mają zdanie, że skoro można sobie ulżyć to po co cierpieć... nie czułam skurczy partych boleśnie, ale na tyle, że wiedziałam kiedy przeć. Porody wspominam bardzo dobrze.

Gość Smoczek różowy smoczek
ja dostałam w momencie gdy zaczęłam czuć bóle porodowe...skurcze....niestety nie do końca zadziałało, bo ciągle je czułam, ale może byłoby gorzej gdyby nie znieczulenie? Anestozjolog powiedział że zdarza się to na jakieś setki przypadków...inne 2 dziewczyny tego dnia wspominały że było super i czuły zero..na koniec przy parcia znieczulenia nie podają więcej, ale te ostatnie minuty nei są bolesne i samo parcie też nie boli za bardzo, uczucie jak przy sporym zatwardzeniu :D

Gość ile teraz kosztuje
ZZO??? 5 lat temu to był koszt w wysokości 400 zł.A teraz?Ciekawa jestem:)

czyli nie macie zadnych zlych wspomnien?Naczytalam sie na innych forach ze nie brac znieczulenia,a moja ciotka ktora jest polozna(w szpitalu w ktorym absolutnie sie znieczulenia NIGDY NIE podaje) twierdzi ze przez znieczulenie rodza sie chore dzieci.....

teraz jest bezplatne,jednak nie zawsze,bo czesto mozesz tego znieczulenia sie dostac z racji takiej ze po podaniu znieczulenia za taki porod wieksze pieniadze dostaje oddzial anestezjologii a nie porodowka,dlatego tez do szpitala w ktorym chce rodzic,predzej umowie sie na wizyte prywatna do ordynatora i zaproponuje jakas "cegielke" na rzecz szpitala,azeby wiedziec ze na pewno takie znieczulenie dostane..

Gość ja płaciłam
500 zł Rozwarcie nie może być większe niż 4 cm:)POLECAM!

Gość ja płaciłam
Jeżeli znieczulenie nie jest potrzebne ze względów zdrowotnych i sama o nie poprosisz,to trzeba zapłacić:/

Gość mama dwóch dziewczynek
co za bzdura - chore dzieci ;-( ja pierwszą córkę rodziłam dawno, w państwowym szpitalu, wtedy nie płaciłam nic, ale miałam zaświadczenie lekarskie-skierowanie do wczesnego znieczulenia. Drugą rodziłam prywatnie, więc koszt wkalkulowany w koszta porodu, nie wiem ile dokładnie. W prywatnej klinice to norma, tj pisałam dostałam zanim poprosiłam, nawet mówiłam, że może jeszcze za wcześnie, bo nie boli... to usłyszałam, że właśnie ma nie boleć ;-) jedynie wkłucie wspominam tak sobie, bo poród ok ;-)