Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieprawda, codziennie

Lekarz nie zrobił przeziernośći karkowej

Polecane posty

a ja zapomniałam o tym zupełnie. Czy sie upominec, isc na wizyte ? nastepna mam dopiero w 15 tyg ciazy

Gość katastrofffa
Proponowalabym sie upomniec albo isc prywatnie.15 tc to zdecydowanie za pozno na takie badanie.

Gość Baddel
Z tym ze to badanie jest totalnie niewiarygodne , jab bym go nawet nie robiła .

ale mi szczerze mowić nie zależy, nie chce sie stresować ze moze cos jest nie tak, wole wierzyc, że wszytsko dobrze. Po prostu chyba i ja i lkarz zapomnial o tym badaniu

Gość dziwnasynowaczytesciowa?
jak chodzilas na nfz to nie ma sie co dziwic, tez na poczatku chodzilam nawet nie powiedzial ze takie badanie sie robi, w ogole totalnie mnie olewal, zmienilam lekarza w 11 tyg od tej pory mam wszystkie badania i pomiary i nie musze sie o nie prosic tylko lekarz sam mowi co trzeba jeszcze zrobic, place bo prywatnie ale przynajmniej mam opieke medyczna a nie tylko pieczatke w karcie ciazy ze bylam na wizycie

a wiem, ze kobiety bardzo sie nim strsuja, pozniej sie ciesza ze wszytsko w normie albo zamartwiają, że lekarz żle zmierzył itd. Po prostu nie chce mi sie iść w tej sprawie jeszcze raz

ja nie mieszkam w Polsce ( nie w uk), chodzę na tutajeszą kasę chorych, lekarz jest bardzo dobry moim zdaniem... mierzył malucha, sprawdzał czy serduszko dobrze bije itd. A przeziernośći nie badał. a może tutaj się nie bada ?

Gość katastrofffa
Jedynie to to ,ze badanie nie daje 100 procentowej pewnosci ale nie oszukujmy sie ,ze wykrywa powazne anomalia.

to prawda lekarz na nfz nigdy tego nie robi. ogolnie na nfz pacjentki w ciazy olewaja i nie zwracaja na nic uwagi.

Gość jjjjjjjjajajaja
w innych krajach wogule sie tego nie bada. to badanie to czysta gupota.

Gość katastrofffa
jjjjjjjjajajaja: Znaczy w jakich innych krajach sie nie bada?chyba masz na mysli indie ,chiny itp a tam wiemy jakie dzieci sie rodza.Nie namawiam do tego badania ,kazdy podejmuje wlasna decyzje ale nie zgodze sie ,ze badanie jest bezsensowne i ,ze jest wymyslem polskim czy cos w tym rodzaju.

Gość Baddel
Jest niewiarygodne to na pewno , ja miałam to badanie zrobione , wynik dobry a moj syn urodził sie zD , miałam tez zrobione USG genetyczne w 22 tygodniu ciazy tez wszystko w porządku , a jednak zD. Jeśli dziecko nie ma innych wad które często występują w zD takich jak wady serca czy wady układu pokarmowego to USG genetyczne tez zD nie wykryje , a są tez przypadki gdzie dziecko ma i wadę serca i wadę układu pokarmowego i żadne badania tego nie wykryły . Wiele razy zdarza sie tez ze badanie wskazuje na zD a dziecko rodzi sie zdrowe , wyobrazacie sobie co przez reszte ciazy przezywja rodzice , jedynym wiarygodnym badaniem , dającym 99,8 % pewności jest amniopunkcja .

Gość pomidorek 85
Mi lekarz zrobil na nfz. Do mamy dzieciaczka z zd - przykro mi, jednak nie generalizuj. Moze po prostu mialas kiepskiego lekarza...

Gość Baddel
Nie musi Ci być przykro , ja mam super syna :) , ja nie generalizuje poczytaj fora poświęcone zD i sie dowiesz ze większość mam które tam piszą miały zrobione to właśnie badanie i nie wykrylo zD , a są tez dziewczyny które w rozpaczy piszą ze miały robione przeziernosc i oczekują dziecka zD a potem rodzą zdrowe dzieci . Ja w Polsce nie mieszkam tu gdzie mieszkam lekarz ciąży nie prowadzi , z reszta lekarz dobry czy zły , na wynik badania nie ma wpływu , a USG genetyczne miałam robione u genetyka w szpitalu .

Gość pomidorek 85
Npisalam to przykro mi pod katem lekarza - ze mialas kiepskiego. nie tak zabrzmialo. :)

Gość pomidorek 85
No to widzisz, niedoczytana jestem, przepraszam. :)

Gość Tereska Niebieska.....
jjjjjjjjajajaja w innych krajach wogule sie tego nie bada. to badanie to czysta gupota. Glupota jest nie umiec napisac slowa "wogole" :P :P A w temacie : przeziernosc karkowa jest jednym z nielicznych badan prenatalnych ktore moga naprawde pomoc w diagnostyce... w przeciwienstwie do testow z krwi ktore daja tylko PRAWDOPODOBIENSTWO to badanie opiera sie na POMIARACH a nie ne statystyce.

Gość Baddel
Tak tylko te pomiary nie są dokładne z tego co widać .

Gość rhrhgrth
może się nie udało zmierzyć? tak było w moim przypadku, córka nie chciała się odpowiednio ustawić i tyle, więc przezierności lekarka nie sprawdziła.

Gość lisica rudaaaa
Teresko jak już poprawiasz to poprawiaj dobrze: w ogóle.