Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25tka z Nibylandii

Czy naprawde szczytem marzen 20 letnich Polek jest maz z mieszkaniem, wesele i..

Polecane posty

Gość 25tka z Nibylandii

...dziecko? A potem chwalenie się na nk wakacjami w Egipcie? Gdzie ambicje zawodowe? Nie mowie, ze chec posiadania dziecka czy zostanie mama w mlodym wieku to cos zlego ale przeraza mnie to, ze wlaczajac fejsa czy inny portal spolecznosciowy moge obejrzec dzieci, mezow, domy od surowego stanu po wykonczony ludzi, ktorych nie widzialam od lat a nie wiem nawet czym się zajmuja zawodowo.

Gość Oralgutan
Po co siedzisz na NK. Ten portal już dawno powinien nazywać się Nasze Przedszkole

Moje znajome są takie same. Po studiach szturmem za mąż, teraz drugie dziecko raczkuje albo w drodze, i oto w tym kraju mamy kolejne legiony kur domowych. Masakra!

Gość 25tka z Nibylandii
Oralgutan - nie siedze ale bywam na facebooku a tam to samo się zrobilo :(

Gość ghnghnghg
Polskie kobiety nie mają za grosz ambicji dlatego tak wymagają materialnych rzeczy i dużej pensji u faceta. Materializm jest formą obrony przed swoim nieudacznictwem.

Gość Oralgutan
Są takie co maja ambicję, ale większość zdecydowanie reprezentuje taka postawę jak mówisz. Swoja drogą ja bym nigdy nie związał się z babka bez ambicji i takie podejście ma coraz więcej facetów. Po cholere mi kura domowa w domu

Gość wredniucha10
""Polskie kobiety nie mają za grosz ambicji"" dokładnie!!! tak wychowuje ją mama, babcia i kościółek

Gość fgt5690555555555
lepsze dziecko i maz nic nic a u nas mozliwosi male sa wiec?

Gość Oralgutan
możliwości są u nas ogromne...może to Ty jestes kobietą wąskich horyzontów ;-)

Gość lkjklooooo
prowadzicie dyskusje nie opierając się na danych statystycznych. nie wiem skąd masz takie dane, bo wedlug oficjalnych danych w Polsce rodzi się co raz mniej dzieci, ludzie są co raz lepiej wykształceni i zawieranych jest mało malżenstw. Odsylam do rocznikow satystycznych, a nie Naszej Klasy :D :D

Przeciętny wiek osób wstępujących w związki małżeńskie w Polsce to : 26 lat u kobiet i 28 lat u mężczyzn. Rodzi się coraz mniej dzieci. Najpopularniejszy model rodziny : 2+1, rzadziej 2+2. I to są najbardziej prawdziwe dane tak więc nie wiem autorko o czym Ty piszesz ... jedynie totalni ignoranci nie doceniają tradycyjnych rodzin. Dzieci są naszą przyszłością. Grozi nam katastrofa demograficzna, społeczeństwo szybko się starzeje. Polska podzieli los krajów zachodnich i będzie musiała wpuścić do kraju imigrantów. Ciekawe czy to będzie się Wam podobało.

Gość ula kraków
które dzieci ? te utrzymywane z podatków pracujących nie mogących pozwolić sobie na potomstwo ? one są naszą przyszłością ??!! bo jakoś nie widzę by rozsądni ludzie decydowali się na więcej niż jedno

Szczerze? Wg mnie. Mężczyzna odpowiedzialny, dorosły emocjonalnie, pracowity. Wesele , dziecko ? Owszem w swoim czasie , ale póki co , to stała praca. Mieszkanie lub dom? Dorobić się wspólnie.

Gość 5tw5eyt4y46y
normalni ludzie pracują po to aby żyć a nie żyją po to aby pracować.

To jest właśnie chore, że wiele osób nie jest w stanie pozwolić sobie na posiadanie wielu dzieci. Państwo powinno wreszcie zacząć wreszcie prowadzić politykę socjalną. Bo statystyki są przerażające. Kto będzie pracował na nasze emerytury? Kto będzie się nami opiekował na starość? Przestań oczerniać wielodzietne rodziny bo to one się dla nas poświęcają. Trzeba im pomagać.

Gość babukkia
jakby jakaś matka 3 dzieci załozyła topik, że jest szczęśliwa to byście ja zjadły. jakby ktoś napisał, że kobiety bez dzieci są bezwartościowe - to samo może niech każdy zyje jak chce?

Gość ula kraków
chwilunia ,ja nie oczerniam , z palca nie wyssałam że to głównie patologia tworzy rodziny wielodzietne , jedzie na dodatkach mopsach i innych socjalach a normalny pracujący ledwo zipie by na jedno zarobić , oczywiście pomijam fakt gdy ludzi stać po prostu ,mają super płace firmę itp , więc ok ,oni nie hodują patologi a wychowują przyszłych płatników naszych emerytur

Gość takie to nasze baby są już
dzisiaj. pokazać siuę w życiu, na nk, fejsie i wszędzie, gdzie się da. pokazać, że też byłam, też mam dziecko, też jestem na czasie i modna. sprzedawanie swojego życia.

Gość ggfgjhjhhhggfghgh
własnie, plastik is fantastic, slepo za bydlem ida

A czy to normalne, że dwoje pracujących rodziców nie jest w stanie utrzymać trojga dzieci?

Gość ula kraków
:* nie to nie jest normalne ,pensja netto minimum powinna wynosić 2000 i bez żadnych śmieciówek i honorowania uczących się i niepełnosprawnych, oczywiście na początek ułatwić życie przedsiębiorca by nie byli zmuszeni szukać oszczędności na pracownikach.

Gość ggfgjhjhhhggfghgh
bo ci bedni co robia tyle dzieci to debile, sobie ulza w lozku a ich dizeci potem kuleja, klasyczny przyklad rodzicow debili

Gość mop z wiadra
jaka kariera? w biedronce na kasie chyba, bo bez znajomosci tylko takiej mozna sie dorobic:/ i po co komu umeczona kobieta ktora nie ma sily na nic w domu? i dla dziecka i dla meza jest to zle

Gość tutaj nie ma na nic szans
wolą urodzić i siedzieć w domu :) BTW to nienormalne żeby 2 dorosłych nie była wstanie utrzymać 2 dzieci

No niestety nasze państwo nie kusi socjalami. A ludzie naklepią sobie dzieci , a później urządzają szopki , wzywają ekipę "Interwencji" lub "Uwagi" i użalają się nad swoim losem. To przykre i brutalne , ale powinno mieć się tyle dzieci na ile Cię stać. Po co wychować dziecko , które będzie gorsze już na starcie kiedy zacznie chodzić do szkoły?

Często się zastanawiam, na te tematy, które porusza autorka topiku. Dobrze mieć rodzinę, dzieci i wyjechać na wakacje No ale to publiczne epatowanie... Ja myślę, że czasami, choć zastrzegam, że nie zawsze, może to być rodzaj pychy w stylu "ja tu jestem taki, to mi się udało, a Wy możecie zazdrościć" A ja jestem idealistą z nibylandii, bo wierzę, że liczy się serducho