Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ngrew

zmiana prawa jazdy pytanie

Polecane posty

Gość ngrew

Witam. Po ślubie chciałabym wymienić prawo jazdy na angielskie z moim nowym nazwiskiem. Gdzie i w jakiej kolejności to załatwiać? Czy muszę wysłać stare do Polski aby zmieniono nazwisko a potem do dvla? Czy da się to w Anglii załatwić jednym wnioskiem?

Gość ngrew
nikt się nie orientuje?

Gość emigrantkka
Wysylasz bezposrednio do DVLA. Wez wniosek na poczcie, wypelnij, dolacz zdjecie i wyslij. Na wniosku jest napisane co masz wyslac ale na poczcie Ci powiedza jak nie jestes pewna.

Gość ngrew
nie wiem czy doczytałaś ale tu chodzi również o zmianę nazwiska.. wiem jak wymienić prawo jazdy na brytyjskie, nie wiem tylko czy nie muszę wcześniej wymienić stare na nowe nazwisko w Polsce..

Gość pije kawe sama
Zdajesz stare tutaj w uk a oni ci angielskie wydaja ,co do zmaiany nazwiska musisz im cos wyslac potwierdzajace ze zmienilas nazwisko i tyle .Wniosek wypelniasz zdjecie i oplata niestety chyba 50 funcikow:)

Gość pije kawe sama
Radze ci idz bezposrednio do biura tam zalatwisz wszystko wez aplikacje z poczty wypelnij ,wiem ze jak ja zmienialam prawo jazdy z pl na angielskie to chyba w aplikacji jest punkt o zmianie nazwiska ,plus do tego musialam zostawic paszport ,bo tam mialam nowe nazwisko juz ,i jak pisalam 50 funciolkow .:)

Gość ngrew
dzieki za rady:) nie wiedziałam że jest tam taki punkt