Gość Rivera Napisano Styczeń 25, 2013 Mam pewien problem, o którym tak na prawdę nigdy z nikim nie rozmawiałam. Jestem raczej szczupła i ładna. Wydaję mi się, że jestem fajną osobą. Niestety od pewnego czasu zauważyłam jak bardzo porównuje się do innych. Szczególnie do mojej koleżanki (dobrej koleżanki) ... Gdy z nią jestem moje poczucie wartości ogromnie spada. Jest bardzo ładna, uważana przez wszystkich za świetną osobę. Zawsze jest w centrum zainteresowania. Dodatkowo wiele chłopaków się nią interesuje, bardzo często Ci, którzy mi się podobają. Jest typem osoby, która ma wszystko czego zapragnie, nigdy niczego jej nie brakuje. Chce coś dostać, idzie do rodziców i ma wszystko co chce... Ona uważa, że to wszystko jej się należy (sprawiając wrażenie niewinnej i słodkiej). Jest moją dobrą koleżanką, ale Nie chcę wyjść na egoistkę, ale mówię szczerze... po prostu strasznie mnie to boli. Przy niej czuję się brzydsza, mam wrażenie, że wszystko co robię jest gorsze. Mam wrażenie, że nikt mnie nie lubi, a ją uwielbiają. Czuję się okropnie, a nie chcę się tak czuć. Nie wiem jak mam się zachować. Ostatnio zauważyłam poprawę. Próbuję się nią nie przejmować i myśleć o moich zaletach. Nawet się udaję, ale kompleksy niestety mnie nie opuszczają. Muszę się z kimś tym podzielić. Próbowałam z bliskimi, ale słyszę tylko: Nie przejmuj się, jesteś super... Jakieś rady? może ktoś kiedyś miał podobny problem i już sobie jakoś poradził? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach