Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katerine4418

Włosy!

Polecane posty

Mam straszny problem z włosami,ciagle mi sie lamia i duzo ich wypada.Moja fryzjerka odradzila mi kupowanie farby do wlosow Palette,bo podobno niszczy włosy.Zrezygnowałam i zmieniłam na Sayossa.Ja juz nie wiem co robic,pomozcie

Gość Olenkaaaks
przestrzegam cie przed sayossem wysuszyla mi wlosy masakrycznie!!

potrzebujesz molekularnej odbudowy włosa Na allegro kupisz zabieg za około 60/120zł u fryzjera zapłacisz 200/600 proste w wykonaniu.

Gość Olenkaaaks
ogladalam kiedys to i mi kolezanka tez bardzo chwalila szampony te ktorych uzywa ta sara

spaja nawet rozdwojone końce i przedłuża nadłamanym włosom życie do kilku miesięcy

Gość .....pole....pole....lyse pole
Może kup sobie revalid ampułki i tabletki. Są też inne kosmetyki tej serii, ale nie uzywalam, wiec nie wiem na ilesa dobre. Choc jesli tak samo jak wlasnie amp i tabletki to beda rewelacyjne. Mi po ciazy wypadaly dramatycznie i po miesiacu reglarnego brania tabl (3x1) i stosowania amp (1x1 przez 5 dni w tyg) widzialam ogromne efekty. Kuracja ma trwac 3 m-ce, choc ja juz po drugim zapominalam, bo juz presji lysienia nie bylo ;). Podobno sauna wlosa pomaga,ale nie robilam nigdy.

A na wypadanie bierz wit b-kompleks przez parę miesięcy OCZYWIŚCIE zwiększoną dawkę Bedzie trochę od ciebie śmierdziało ale ilosciowo podwoisz włosy.

Saune robi się przy zabiegach o których pisałam Ale czy to będzie infrazon sauna czy suszarka z dyfuzorem liczy się ta substancja która chcesz aktywować na włosach;)

Kobieca, a po odstawieniu tego wit b-kompleks wlosy nie zaczna wypadac ze zdwojona moca? I w jakim sensie smierdziec?

Widze Kobietko, ze sie znasz :) Ja bym sobie tez takie cos zrobila... i to naprawde tak dziala? :) Kurcze, faktycznie, jesli to nie trudne:)

Śmierdzi mocz i pot ale to normalne Lekarze twierdzą że każdemu człowiekowi brakuje wit b i magnezu zresztą nie tylko ale to ważne przy włosach Zwiększona dawka wit b przz kilka mies najpierw zahamuje wypadanie a potem zwiększy porost-tak to działa w skrócie. Te wszystkie maseczki z olejkami są świetne-dla leniwych zmora. Keratyna to najnowocześniejsze rozwiązanie-robi się szybko efekt praktycznie trwały-nadaje sie do wszystkich włosów nawet tych spalonych zabiegami.

Gość kukudzambo
przerzuć się na hennę, każda farba drogeryjna niszczy włosy. Poczytaj bloga anwen, tam na pewno znajdziesz setki informacji na temat pielęgnacji takich włosów.

Gość seeessstercja
Odstawić WSZYSTKIE farby i jak napisano wyżej farbować henną. Olejować. Unikać odżywek z silikonami. Czytać wspomniany blog Anwen, blog Czarownicująco, wizażowe podforum o pielęgnacji włosów.../

Gość prawa noga
a co do maseczek z żółtkiem i olejkiem rycynowym. Dodawać cytrynę czy nie? jakie ma działanie?

Gość femina nina
No ja niestety farbuję włosy paletą juz jakieś 7 - 8 lat? Co miesiąc :) Wypadają mi owszem, sterczy teź kilka na czubku ale nie wiem czy jest spowodowane farbowaniem czy suszeniem i prostowaniem. Ale włosy mam błyszczące, miękkie, fryzjerki zachwycają się, że takie gładkie a jak im mówię że farbuję paletą to są zszokowane :P A jak jeszcze dodam ze myję codziennie to juz w ogóle :) Uzywam odżywek takich zwykłych, mam jedną maskę chyba z joanny, uzywam spray termoochronny i jakoś jeszcze te włosy mam. Ale też właśnie myslę nad jakimiś naturalnymi maskami.

wypróbuj szampony i odżywki toni&guy do włosów zniszczonych, do kupienia w rossmannie, ja od 12 lat farbuję włosy, używam tych kosmetyków i na stan włosów nie mogę narzekać.