Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 miesiąc

Gdzie w Warszawie znajdę lumpeks z odzieżą dziecięcą ze Skandynawii?

Polecane posty

Gość 7 miesiąc

Czy ktoś z was orientuje się może czy i gdzie jest w Warszawie takie miejsce? Chodzi mi o odzież z Danii, Szwecji, Norwegii, być może i Finlandii. Byłabym wdzięczna za namiary.

Gość ninka281
Finlandia nie jest w skandynawii:\

Gość folissskka33
finladnia jestw skadynawii tak jak islandia nie ma jako takiego samego dziecieceko w kazdym masz szukac

Gość hahahahahahahahahahhahaahhaha
Przecież Finlandia to nie Skandynawia:/ Idiotka...:/

Gość 7 miesiąc
Finlandia jest krajem skandynawskim, co ty pleciesz? :)

Gość ninka281
finlandia jest krajem nordyckim. skandynawskie kraje to szwecja dania i norwegia. zobaczcie ze nawet finski jest zupelnie innym jezykiem przy czym dunski szwedzki i norweski to prawie to samo.

Gość 7 miesiąc
Matko dziewczyny! :D Jazda do szkoły! Ale nie o tym temat. Pytam o lumpeksy, a nie geografię (z której zresztą, nie miałam pojęcia, że tyle z was kuleje...)

Gość ninka281
7 miesiac u ciebie kuleje jezeli zaliczasz finlandie do skandynawii. nie obrazaj a doczytaj. akurat tak sie skalada ze mieszkam w jednym z krajow skandynawskich i ten podzial jest mi bardzo znajomy.

Gość 7 miesiąc
Finlandia należy do Skandynawii. Skandynawia i kraje nordyckie to samo. ALE POWTARZAM, ŻE TEMAT JEST NIE O TYM! Proszę nie zaśmiecać tematu.

Gość autorko
jesteś idiotką!!!

Gość ninka281
Skandynawia region północnej Europy, obejmujący kraje: Szwecję, Norwegię oraz Danię. Obejmuje część z krajów nordyckich. Czasem w nieskandynawskich mediach, biorąc pod uwagę wpływy szwedzkie i duńskie, do Skandynawii zalicza się Islandię, czy nawet niegermańskie kraje, takie jak: Finlandia, Estonia, niekiedy też Łotwa, a nawet Litwa. W samych krajach skandynawskich za Skandynawię uważa się jednak tylko trzy kraje (Dania, Norwegia, Szwecja) cytat z wikipedii.komu wierzysz samym skandynawom czy nieskandynawskim niedouczonym mediom?

Na Półwyspie Skandynawskim leży Norwegia, Szwecja i częściowo Finlandia. Skandynawia zaś to pewien region, którego terytorium nie do końca pokrywa się z Półwyspem Skandynawskim. Do Skandynawii należą Szwecja, Norwegia i Dania (niepołożona na Płw.Skandynawskim). Autorko to Ty leć do książek!!!

Gość ninka281
no wlasnie angielski sie klania a dokladnie jego zrozumienie. przeczytaj raz jeszcze albo sobie przetlumacz to co wkleilas

Gość 7 miesiąc
Łotwa, Litwa i Estonia to kraje bałtyckie, a nie skandynawskie, ani nordyckie! :D Takich głupot dawno nie słyszałam. Dobra, ale koniec już robienia tu śmietnika - PROSZĘ PISAĆ NA TEMAT!

Gość ninka281
jezu tu jest na prawde mega problem ze zrozumieniem czy nawet niegermańskie kraje, takie jak: Finlandia, Estonia, niekiedy też Łotwa, a nawet Litwa. nie widze tu nigdzie wzmianki o nordyckim

Gość folissskka33
geograficznie skandynawia nie ochodzi mnie admiinistracyjnie

Wielu ludzi, przez brak wiedzy o tym mało znanym kraju, zalicza Finlandię do Skandynawii robiąc przy tym ogromne błędy, bo kraj ten pod wieloma względami (np. etnicznym czy językowym) ma mniej wspólnego ze Skandynawią niż Hiszpania, Polska czy Rumunia !!!

Gość 7 miesiąc
A czy ty masz taki mega problem ZE ZROZUMIENIEM TEMATU? Czy ja pytam o geografię, czy masz aż tak poważne problemy ze wzrokiem? :)

pozdrawiam autorkę. Jakbym wiedziała gdzie taki lumpeks to bym pomogła - niestety nie wiem . Ale to wykłócanie się gdzie ta Skandynawia czy co tam - żenada. Przecież nie o tym temat:O

Gość 7 miesiąc
KONIEC PISANIA NIE NA TEMAT! PROSZĘ NIE ZAŚMIECAĆ WĄTKU! OD TEJ CHWILI CZYTAM WYŁĄCZNIE POSTY, KTÓRE DOTYCZĄ ZADANEGO W TYTULE PYTANIA, WIĘC NIE TRAĆMY SWOJEGO CZASU!

Gość Wielkie znawczyni geografii
sie znalazly, co w zyciu niczego nie widzialy i pojecia nie maja, ze w temacie ubran finska stylistyka niczym nie odbiega od np. szwedzkiej, czy dunskiej, tak jak np. polska nie odbiega od ruskiej, slowackiej czy litewskiej. :o Autorko tez jestem ciekawa takiego miejsca. Niestety w Google znalazlam tylko w Poznaniu.

Gość 7 miesiąc
No i otóż to. Z chęcią dorwałabym kilka łaszków Villervalli na przykład, albo nawet z Seppali. :) Niestety w Google zero informacji w temacie. Też widziałam ten wątek o poznańskim (ponoć na Jeżycach), no ale przecież nie będę tam jechała.

Gość 7 miesiąc
Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie? :) Halo warszawianki!

Gość 7 miesiąc
Podnoszę.

Gość versace1
nawet niezly "lump" jest przy wiatraku taki duzy 2-pietrowy. i jest tani. odziez tj. atmosphere, new look, george itp dziecinne rzeczy sa na parterze.