Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna kafeterianka

Czy cwiczac codziennie po 20 minut na stepperze uda mi sie wyrzezbic miesnie nog

Polecane posty

Pytanie jak w temacie

Gość Michał.......
Tak, tylko na największym oporze i musisz do tego dołączyć białko i węglowodany złożone w diecie

Gość zszokkke
Co to steper

Gość Zszokkkke
10tys :D o żal

Gość pytanie do michała mam
Michał, mozesz rozwinąć co dokładniej w tę dietę włączyć.

Sa rozna steppery i rozne ceny;) Mozna kupic tez za kilkaset zl.

Przylaczam sie do pytania:)

Co to znaczy wyrzeźbić? - chcesz zamienić tłuszcz w mięśnie? - tak się nie da. Możesz poprawić ich definicję poprzez dawanie sobie w kość, czyli ostre ćwiczenia. Michał pomylił rozrost mięśniowy z poprawą definicji, ale - oczywiście - zawsze warto odpowiednio się odżywiać.

autorko to jeszcze podpowiem, że aby wyrobiły sie mieśnie od wewnetrznej strony łydki trzeba ustawić stopy w ten sposób że pięty są bliżej siebie, a palce od stóp dalej od siebie. Jesli będziesz trzymac odwrotnie, to wyrobią się mięśnie po zewnętrznej stronie łydki.

pytanie do michała mam--->dziekuje za zade:)🌻 Mysle, ze bardzo sie przyda:)

kluchman---> a dlaczego niby stepper jest badziewiem??:O

kluchman, jak bedzie cieplej, to zaczne tez biegac, ale teraz jest na to troche za zimno. Boje sie, ze zamiast dobrej formy, dorobie sie jakiegos chorobska.

Gość kartinka245
20 min ???no chyba sobie kpisz, nawet katujac sie przez tak krotki czas nic nie osiagniesz, ja cwicze regularnie 5-6 razy w tygodniu na orbitreku 1h, rowerek 30 min i stepper 40 do 1h i pierwsze efekty bylo widac po 4-5 mcach. No ale nogi mam miodzio :D

Gość kartinka245
"Michał....... Tak, tylko na największym oporze " jak dziewczyna wczesniej nie cwiczyla na sepperze a kondycje ma zerowa to na najwieksztm oporze predzej umrze niz wytrzyma 2 minuty :)

Gość psychopatyczna lejdi
20 minut na stepperku daje tyle, że pobudza krążenie :) jak by nie patrzeć, to też dobrze. Aby osiągnąć jakieś rezultaty w mięśniach, należy ćwiczyć na stepperze minimum 40 minut a najlepiej godzinkę :) Godzina na stepperze codziennie i po 4 miesiącach pojawiają się pierwsze efekty i wcale żadnej specjalnej diety nie stosowałam, jadłam to co zawsze i ćwiczyłam (i ćwiczę od kilku lat) po godzinie dziennie.

Gość psychopatyczna lejdi
Opór natomiast trzeba zmieniać w zależności od długości treningu, to znaczy, pierwszy tydzień może dwa na lekkim i zmieniać opór co tydzień lub dwa na wyższy, aż do uzyskania największego oporu. Ja mam 30 punktowy i zaczynałam od 5 i co tydzień zwiększałam o kolejne 5. Teraz od lat trzaskam już na trzech dychach czysto kondycyjnie :)

No to mnie zdemotywowalyscie:( Nie bardzo mam czas, zeby codziennie godzine przeznaczac na cwiczenia:(

eee tam, ja ćwiczę od 2 tygodni codziennie i już widzę, że łydki mam twardsze i leciutki zarys mięśnia też już widać. Ćwiczę min. 40 minut na stepperze na największym oporze plus stawanie na palcach przez jakiś kwadrans. Z tym, że jestem już że tak powiem lekko wprawiona bo ćwiczę jogę plus kiedyś już trochę ćwiczyłam na siłowni. Jeśli dopiero zaczynasz jakąkolwiek przygodę ze sportem, to próbuj ćwiczyć po 10 - 15 minut na konkretnym sprzęcie, bo będziesz miała takie mikrourazy mylnie określane zakwasami, że przez tydzień nie będziesz w stanie potem chodzić. W załączeniu przydanty link: http://www.youtube.com/watch?v=jYnIJmOdG28

mało kto ma dzisiaj czas na cokolwiek, takie ćwiczenia jak w linku możesz wykonywać np. gotując obiad ;)

ja jednoczesnie gadam przez telefon, czytam lub ceruje dziury, gotowanie obiadu to juz by mnie przeroslo, ale jak telefon dzwoni wskakuje na steper

Gość galicja91735271jshd
Oczywiscie. Ja przez 3 miesiace cwiczylam na stepperze max 4 razy w tyg po 20 minut plus czasem zamiast steppera jakis zestaw np. Mel B i schudlam 6 kg do tego zarysowaly mi sie miesnie brzucha od ABS z MEl B i z ud zniknal w duzej czesci cellulit (stosowalam diete mż) bo jem wszystko. Mysle ze stepper pozwoli Ci spalic czesc tkanki tluszczowej i rozbuduje miesnie ud i lydek ;)