Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inzynier serwisowy bann

Ponoć są tu stomatolożki

Polecane posty

Mam problem. Byłem dziś u dentystki tylko dla tego że przyjmuje w sobotę. Dobra to ona nie była nie zrobiła mi zęba o jakiego mi chodziło bo ona tam nic nie widzi ale zrobiła mi drugiego gdzie powoli się coś kluło. Ale mówi że jest jakiś środek na moje takie kropki na zębach. Z tym że nie za bardzo ogarnięta i nie pamięta nazwy :P Tak ze dobrze że mi coś doradziłą bo nikt nie doradzał. Pytanie więc brzmi czy ktoś zna środek : mipaste lub thouf czy jakoś tak?

Gość HuszuAsz
fluor jest bardzo łatwo przedawkować a w tedy wypadną ci zęby

nie wydaje mi się żeby 900ppm fluoru mogło remineralizować próchnice początkową, ale może się mylę ;) ogólnie jak świat światem używało się do tego celu Duraphatu który ma stężenie z tego co pamiętam ok 22tys ppm

nie wiem od 4 lat mam zęby w ciapki biało żółte. I nikt nie wie co to. Jedni jadą po mnie że niby nie szczotkuje inni że to kamień. Kamień to na pewno nie jest.

chyba musze pstryknąć zdjęcie żebów bo nigdzie na necie nie ma czegoś takiego. A co do tego co mowiła to wszystko to są pasty z fluorem. A ona mowila żeby palcem natrzeć zęby na noc. Fluor się sztockuje. Wcześniej zalecali mi fluoromex czy jakoś tak. Taka czerwona tuba. Pasta z fluorem. I pasty z fluorem sie szczotkuje i nie płucze.