Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Corian

Czy można być pomocą nauczyciela bez wykształcenia pedagogicznego???

Polecane posty

Gość Kitka83
To w Polsce już powstają takie zawody? Do tej pory na za chodzie było to popularne, że na klasę przypadało 2 nauczycieli...

Gość muminka7854123
W przedszkolu tak, ale osob z wyksztalceniem pedagogicznym jest tak wiela, ze raczej nie ma szans. Ostatnio widziałam ogloszenie, ze potrzebują wolontariuszki z wykształceniem ped.

Tak-istnieje w Polsce taki zawód jak pomoc nauczyciela. Z tym,że ja nie wiem czy nie trzeba przypadkiem mieć do tego studiów pedagogicznych.

A gdzie to w jakim mieście była potrzebna wolontariuszka z wykształceniem pedagogicznym??? Ja aktualnie jestem wolontariuszką w punkcie przedszkolnym i przedszkolu i nie było problemów z przyjęciem mnie na wolontariat.

Gość pomoc n-la?
i jeszcze bez wykształcenia pedagogicznego? lekcja to lekcja,nie ma takiej opcji,nie moze być chyba ze za przyzwolenieniem Dyrekcji,ale wątpię w Polsce nie praktuje sie pomocy n-la z zewnątrz nawet dyrektor musi zapowiedziec się,ale wtedy jest hospitacja lekcji uczen tez moze byc pomocą pod warunkiem ,ze n-l przemyśli jego zadanie,od A do Z angazowałam młodzież w prowadzeniu lekcji i były to ciekawe lekcje pokazowe