Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tarczynka duża

Leczę depresję, a chyba powinnam tarczycę !

Polecane posty

Gość Tarczynka duża

Odebrałam wczoraj wyniki TSH - wynik 5,51ulU/ml - min.0,27 - max 4,20 czyli powyżej normy. Czy to wysoki wynik ? Nie znam się na tym. Do endokrynologa dopiero za 3 tygodnie mnie zarejestrowali. Piszę TU, bo tu się najwięcej dzieje.

Gość a od kiedy horoby tarczycy
stwierdza sie na podstawie samego TSH ???! Idź zrób T3 i T4 i dopiero sie tu zjaw z pytaniem i jeszcze możesz antyTPO zrobić

Gość a od kiedy choroby tarczycy
choroby * sorry

Gość t5y5y5
ja mam czasami tsh 11 a czasami 2. u mnie te wyniki skaczą w ciągu miesiaca znacząco.

Gość do mała czara kawka
jak sie nie znasz to przestań pierdolić farmazony ! Te normy tyczą się kobiet które chcą zajść w ciąże i ją utrzymać i norma wtedy jest do zajścia 1 a w ciazy 2 ! o ile hormony tarczycy sa kiepskie !Jak hormony są w normie to po kiego brać jeszcze te w tabletce !Często tak się dzieje z braku jodu. Jak mnie wkurwiają takie matoły co myslą ze rozum pozjadały i piszą głupoty !

Każdy lekarz powie że przy takim TSH to sie ona ma prawo źle czuć. Bo jest ewidentnie za wysokie. I każdy powie że kobieta raczej powinna miec w granicach jakie napisałam dal własnego samopoczucia.Mój endokrynolog powiedział ze tsh ponad 5 to niedoczynnosc tarczycy zazwyczaj a to sie leczy! Jak komuś skacze TSH w takich wartościach jak kolezanka wyzej napisała to znaczy ze moze mieć hashimoto jest o tym osobny wątek.

Gość Tarczynka duża
a od kiedy horoby tarczycy * A ty jesteś lekarze czy co ? Do endokrynologa skierowała mnie lekarka rodzinna, mam też zaniżony cukier i cholesterol i podwyższone OB. Wiele objawów w moim przypadku też wskazuje na niedoczynność tarczycy.

Gość Tarczynka duża
Zapomniałam jeszcze o anemii :/