Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca72862822

Czy dawałyście swoim dzieciom dwa imiona?

Polecane posty

Gość pytająca72862822

Witam, Oczekujemy córki, której chcemy nadać imię Marysia. Miało być tylko jedno imię zwłaszcza, że posiadamy długie 12literowe nazwisko. Natomiast teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie nadać jej również drugiego imienia po mnie, czyli Magdalena. No i nie wiem co zrobić, bo w sumie fajnie się komponuje Maria Magdalena (według mnie), ale z drugiej strony raczej nie ma sensu dawać drugiego imienia bo przecież i tak się go nie używa, a tylko jest kłopot bo we wszystkie dokumenty trzeba to drugie imię wpisać, no i córka by miała sporo pisania... długie drugie imię i długie nazwisko. Czy teraz rodzice nadają tylko jedno imię czy dwa imiona?

Gość cinamonic
moja corka ma dwa

Gość śpię sama...
mam 2 , wolałabym 1. Maria mam na drugie

Gość huranda
Nie, dałam jedno i uważam, że wystarczy. Wg mnie Maria Magdalena nie jest fajnym połączeniem.

Gość maria_maria
ja dałam jedno ,bo wychodzę z założenia że to drugie jest zbędne, tym bardziej że używa się go tylko w dokumentach...po co dziecku utrudniać

Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
nie znam nikogo kto miałby jedno. Niby jest niepotrzebne - ale potem w urzędach może się przydać żeby nie dochodziło do pomyłek...

Gość pytająca72862822
Dzięki dziewczynki :) To chyba damy tylko jedno, ja też mam jedno i jest to bardzo wygodne. Drugiego przecież i tak się nie uzywa więc po co?

Gość lllllllllllllllllllllllllllkkk
Moja córka ma dwa, ja sama i mój mąż też mamy po dwa imiona . Z rodziny tylko moja siostra ma jedno bo drugie wybrała teściowa mojej mamy a niestety mama jej nie trawiła i zdecydowali z tatą że będzie jedno a babci powiedzą że są dwa, tak wiec babcia całe życie wierzyła że jej wnuczka ma drugie imię po niej :D

Gość olkp
Nie moje dzieci maja po jednym, ja mam dwa ,kiedys chyba taka moda byla teraz juz ludzie odchodza od nadawania dwoch imion,bo po co komplikowac sobie życie.

moi maja po 1 urzedowym, starszy na chrzcie dostal 2 imiona, drugie jako pamiec o kims bardzo waznym, kogo niestety na jego chrzcie juz zabraklo.

Gość robie to co mi sie podoba
Kazdy w mojej rodzinie ma po dwa imiona i nie widze w tym zadnego problemu,a dwa imiona daje sie po to by w razie czego gdyby pierwsze sie nie podobalo mozna by uzywac drugiego,w moimmprzypadku tak jest pierwsze imie widnieje tylko w papierach a uzywane jest drugie kazdy na mnie wola z drugiego imienia.

Gość lllllllllllllllllllllllllllkkk
Właśnie nie wiem jak jest w kraju ale pytałam urzędnika tu gdzie mieszkam (kiedy nadawaliśmy córce imiona) czy będzie mogła się normalnie posługiwać drugim gdyby chciała i powiedział że tak, że właśnie po to jest drugie imię i zarówno pierwsze jak i drugie to jej własne imiona która może wykorzystywać i nikt jej nie zarzuci że używa go nie prawnie.

Gość hmm....hmm...
moje dzieci mają po jednym.

Gość olkp
No uzywac to sobie mozesz nawet wymyślonego kto ci zabroni ale już urzędowo w papietach to wiadomo ze podajesz oba.

Gość olkp
W papierach oczywiście.

Gość u mnie w rodzinie każdy ma
po dwa imiona i moje dzieci też całą trójka ma po dwa imiona

Gość do: lllllllllllllllllllllllllk
Tylko po co używać dwóch imion? Jednej osobie będzie się przedstawiać Kasia a drugiej Ania? No przeciez to sie kupy nie trzyma.

Gość dalej dalej
Ja mam 2 imiona i przyznam, ze czasem mnie to denerwuje. Juz kilka razy mialam pomylki w papierach, bo albo bylo jedno imie albo odwrotnie. I tak i tak kiedy sie przedstawiam to pierwszym imieniem i nazwiskiem, wiec drugie imie nie wydaje mi sie potrzebne. Moze gdybym miala bardzo popularne nazwisko zastanawialabym sie nad nadaniem dziecku 2 imienia, ale jesli nazwisko nie jest tak popularne to zostalabym przy 1.

Gość jhdfnvhjbk
moje dzieci mają po dwa jedno swoje i jedno po mężu (syn) jedno swoje i jedno po mnie (córka) nazwisko też mamy długie i nigdzie nie ma problemu

Gość mukitka
moja ma dwa imiona z reszta ja tez i ogromna wiekszosc osob z mojego otoczenia. za to moj brat ma jedno i zawsze czul ten brak

Gość tymooszka
Moja corka ma dwa,synowi tez dam dwa i sama mam dwa. maz ma jedno. Moze i to dugie jest niepotrzebne,ale mnie sie nie podoba pojedyncze imie. jakos precyzyjniej sie jest okreslonym przy dwoch,tak mi sie bardziej widzi. Nigdy nie bylo dla mnie zaenym utrudnieniem to,ze mam dwa imiona. swistki wypenia sie raz na jqkis czas,a nie po 10 razy dziennie