Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mililililililililinas

Hej, CHCIAŁABYm nauczyć się językÓW OBCYCH, ALE JESTEM LENIWA!

Polecane posty

pogadajcie ze mną.. nie mogę się zmotywować, jak chce si e pouczyć to się stresuje i zaczynam jeśc, jak zaczynam jeśc to ciągle siedze przy komputerze.. :( Umiecie jakieś języki perfekcyjnie? Chciałabym jeszcze lepiej umieć angielski .. nauczyć się świetnie niemieckiego i zaczac hiszpański.. :( ale jestem strasznie leniwa.. :(

Gość HuszuAsz
znam twój ból :(

oglądam filmiki motywacyjne, wypisuje motywujące cytaty i zawsze mówię jutro rano zaczynam, po 30 słówek w nowym języku.. no i nastepnego dnia kicha.. siadam na kompa ,.. jem.. i w ogóle.. dzisiaj też zjadłam już pół lodówki, siedze od 8 na kompie i mam coraz gorszy nastrój.. jestem beznadziejna.. bardzo bym chciałą coś potrafić i w ogóle, ale jestem niecierpliwa i mam słomiany zapał:(

Gość heja heja ho
Językow obcych najlepiej uczyć się nie z podręczników, ale np oglądając filmy/programy w tv, czytając książki w tym języku. Ja uczyłam się francuskiego w szkole ok 4 lat ale tak naprawdę nauczyłam się go w 6 miesięcy gdy wyjechałam do Francji i nie miałam wyboru tylko musiałam coś mówić i rozumieć ;) Moja rada: wypożycz sobie fajne, ciekawe książki po angielsku, filmy oglądaj bez dubbbingu, itd.

Gość Miła***
Ściagniej sobie Kurs angielskiego z chomikuj.pl jest fajny dla początkujących:) jest tam 150 lekcji mowia po angielsku a potem na polski tlumacza , ale ty musisz glosno powtarzac to co mowia :)

Gość heja heja ho
A jeszcze lepiej zapoznaj kogoś kto mówi świetnie po angielsku na Skype i w ten sposób tez na pewno duzo sie nauczysz

Gość jaa9898
tez chce umiec lepiej angielski, za rok chce wyjechac i przez ten czas musze sie go nauczyc tak,zeby rozmawiac z ludzmi bez problemu. Ale ja to mam problem z koncer\ntracja, ja juz sie zabieram do nauki to zaraz cos mnie od niej odrywa. Powinnam sie byla go nauczyc perfekscyjnie dawno temu, ale mam sklonnosci do marnowania czasu na glupoty. A do hiszpanskiego zabieram sie tak od 3 lat, chodz juz ostatnio zaczelam sie go juz troche uczyc. Potzrebuje tylko mobilizacji ktorej nie mam:(

Gość Miła***
Pomyslcie ze jak się nauczycie ANGIELSKIEGO wyjedziecie i juz nie bedzie problemu z pieniedzmy , których nam przeważnie brakuje:)

Gość jaa9898
mam dużą mobilizacje do robienia lodów

Gość jaa9898
proszę sie pode mnie nie podszywac, wiesniaku

Gość Miła***
Blondynka na Jezykach- Anglieski Brytyjski - chomikuj.pl. :)

Gość Miła***
Jest podstawowy angielski i zaawansowany

Gość jjajkjk
a ja umiem 2 i jest super a ile ofert pracy

Powinnam się wziąć.. Ja mam własnie Blondynke na językach - jezyk niemiecki.. Wiem, że najlepsza nauka to taka za granicą, w kraju gdzie mówią tym językiem, no ale nie mam możliwości wyjazdu.. jjajkjk - a jakie znasz te 2 języki?

Gość Miła***
mililililililililinas ja bym na twoim mniejscu zaczela od Anglieskiego :)

Gość Miła***
Angielskiego*

Gość slodkawisnia
Ja zapisalam sie na kurs jezykowy, bo nauka w grupie mobilizuje. Dodatkowo jak znasz juz dobrze jakis jezyk, to polecam ogladac jakies filmy/ filmiki na tematy, ktore Cie interesuja. Jak znasz niemiecki to polecam wpisac na youtube "Es geht um mein Leben", bardzo fajny i smieszny program. Moze udzielac sie rowniez na forach, tyle ze niemieckich, angielskich