Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka357

Bardzo proszę o pomoc...

Polecane posty

Gość oliwka357

Witam, od pewnego czasu jestem strasznie blada, mam podkrążone oczy, do tego robią mi się siniaki na udach i łydkach bez powodu, które dosyć długo znikają. Jestem zmęczona, senna mimo że śpię 8 godzin i schudłam 5 kg w ciągu trzech tygodni bez żadnej diety. Do tego dochodzi dziwny zapach moczu szczególnie rano, tak jakby amoniak. Dodam że jestem studentka, od świąt nic innego nie robię tylko się uczę. Może brakuje mi jakiś witamin? Co polecacie? Jem 3 posiłki dziennie, wiem że dieta nie jest zbytnio urozmaicona ale nie mam czasu na wymyślanie potraw, w dodatku prawie nie jadam mięsa. Na śniadanie bułki z serem czy szynką, ewentualnie do tego pomidor, na kolację płatki z mlekiem, a na obiad albo kopytka albo frytki, ryba i tak prawie codziennie. czasem zjem jakiś jogurt. Co mi może dolegac? Może poprostu jestem przemęczona?

Gość cóż......
zbadaj krew, wygląda na małopłytkowość.

Gość oliwka357
Teraz nie mam za bardzo czasu robić badań, bo przygotowuje się do egzaminów. Jak już będzie po sesji i nadal będę się źle czuła zrobię badania krwi i moczu. A skąd ten dziwny zapach moczu?

Gość wydaje mi się
Mi to wygląda na silną anemie i ewentualnie małopłytkowość. A ten mocz to może być odwodnienie albo jakaś poważniejsza choroba. Powinnaś zbadać krew i mocz i wtedy zobaczysz. A to chudniecie to może ze stresu? Zmien trochę dietę, wprowadz więcej owoców i warzyw najlepsze źródło witamin. I najważniejsze... wizyta u lekarza Cię nie minie.

Gość sprawdź TARCZYCĘ
od razu

Gość sprawdź TARCZYCĘ
i lepiej nie odkładaj tego na "za czas jakiś"

Gość noblesssse
spytaj wracza, do lekarza nie masz czasu-a na forum masz???

Gość oliwka357
Pójdę do lekarza w piątek, w czwartek mam ostatni egzamin. Tak na forum mam czas, bo napisanie zajęło mi 5 minut, a do lekarza musiałabym jechać pół miasta i jeszcze czekać w kolejce do niego, więc pół dnia a może nawet większe pół miałabym z głowy. Mam nadzieję, że lekarz tego nie zbagatelizuje i da mi skierowanie na badania. Moje nogi wyglądają strasznie mam z 50 siniaków na nich :/

Gość noblesssse
no nie wiem, juz wisisz godzine na forum

Gość Arion
Oliwka357. Prowadząc intensywną prace,naukę przez dłuższy okres czasu,można doprowadzić do skrajnego wyczerpania organizmu ,jeśli wydatek energetyczny przekracza ilość dostarczanych potrzebnych człowiekowi witamin ,minerałów,białek itp. Twój przypadek na to wskazuje, sposób odżywiania - zbyt mało urozmaicony , pijesz za mało wody, stąd nie naturalny zapach moczu. W Twym przypadku konieczne jest farmakologiczne uzupełnienie potrzebnych składników. Pozdrawiam-Arion bioenergoterapeuta.

Gość sdfghjkl;
niedawno był identyczny temet,identyczne objawy i po poradach ludzi z kafe dziwczyna poszła prędko do lekarza i okazało sie ze ma białaczke.Tez na początku zapewniała ze nie ma czasu ale jak troche poczytała to poleciała biegusiem. Nie musi byc to białaczka ale siniaki nie robia sie bez powodu i nikt nie chce cie tu straszyc.Skoro masz troche oleju to sama pomysl.Tu nikomu łaski nie robisz czy pójdziesz przez pół miasta don lekarza czy nie.Twoja sprawa,twoje zdrowie.A z drugiej strony co to za odległosc,co innego jakbys musiała jechac do innego miasta.

Gość nie nie nie11
To prawie na 100% nie jest białaczka. Dziewczyna miałaby jakieś infekcje, z każdym dniem by słabła. Mi to wygląda na duże przemęczenie i anemie pewnie dość znaczną skoro są już takie objawy. Trzeba zrobić morfologie, ewentualnie mocz zbadać, lekarz da jakieś lekarstwa i wszystko powinno wrócić do normy.

Gość oliwka357
Dzięki za odpowiedzi, trochę się wystraszyłam i poczytałam o białaczce, ale przy niej są jeszcze inne objawy więc to napewno nie to. Prędzej już anemia... bo sama wiem że nie odżywiam się najlepiej, do tego stres i przemęczenie. jutro kupię jakieś witaminy, a w piątek pójdę do lekarza. A jak się nazywa wątek o tej dziewczynie co ma białaczkę? szukałam ale nie mogłam znaleźc. Jakie objawy miała?