Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanessalife

Tabletki antykoncepcyjne Lesinelle :(

Polecane posty

Gość vanessalife

Dziewczyny mam mały problem od 4 misięcy biore tabletki Lesine ostatnio w aptece farmaceutka wydała mi lesinelle bo mają takie samo opakowanie , coś mi nie pasowało bo miały inny kolor :/ zorientowałam się dopiero po 4 dniach i nie wiem co teraz mam zrobic czy cos się stanie jeżeli bede je brała ??

Gość vanessalife
No ja właśnie czytałam skład jednych i drugich jest podobny tylko ta ilość estrogenu różna, mam nadzieje ze nic mi nie bedzie :P :) dzięki za odpowiedź

skład lesine i lesinelle jest taki sam tj. Drospirenion i estrogen. Dawka drospirenionu w obu w/w tabletkacg jest identyczna natomiast lesine maja 0,03 estrogenu a lesinelle 0,02 ale jeszcze to sprawdz bo mogę zle pamiętac brałam rożne anty

z tym, że z tego co pamiętam, jeżeli przechodzi się z większej dawki hormonów na mniejszą należy się chyba dodatkowo zabezpieczać (na pewno taka sytuacja jest opisana w ulotce, radzę sprawdzić). a farmaceutka, która Ci to wydała powinna wylecieć z pracy :O

Gość rocznik 71, maj
Niczego takiego nie ma w żadnej ulotce. Nie ma w ogóle pojęcia słabsze - mocniejsze. Różnica jest tylko jeśli przechodzi się z jedno- na dwuskładnikowe i odwrotnie.

Gość gość
spotkalo mnie dokladnie to samo, po polknieciu pierwszej tabletki, 2 godziny po wizycie w aptece farmaceutka zadzwonila do mnie i powiedziala ze wydala mi zly lek i zebym wrocila. Powiedzialam ze juz jedna tabletke wzielam i zapytalam czy nic sie nie stanie jesli bede je brala a za miesiac wezme spowrotem Lesinelle. Powiedziala cos o niewielkiej roznicy w skladzie i ze powinno byc ok :) Wlasnie skonczylam paczke, czekam na miesiaczke ... od 2 tyg. Jutro robie test :)