Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Dzwoneczek71

Dzwonienie (szum) w uszach.

Polecane posty

Go艣膰 Dzwoneczek71

Witam, mam podobny problem. Moja c贸rka ma 11 lat, od lipca 2012 dzwoni jej w prawym uchu. We wrze艣niu zdiagnozowano zapalenie tr膮bki s艂uchowej. Leczona byla m.in. Otoventem i bra艂a zastrzyki oraz tabletki Metypred, Sumamed. Nie przesz艂o. W listopadzie dol膮czy艂y zawroty g艂owy. Trafi艂y艣my do szpitala, zrobiono TK m贸zgu, na kt贸rym nic nie wysz艂o. W rezonansie magnetycznym te偶 nic. Dzwonienie jest tak BARDZO uci膮偶liwe, przeszkadza g艂贸wnie w zasypianiu i na lekcjach. Byli艣my u kilku lekarzy specjalist贸w, robiony by艂 audiogram, otoemisja i BERA. Dalej nic, opr贸cz ubytku s艂uchu w stopniu lekkim. C贸rka dobrze s艂yszy, gdyby nie zak艂贸canie szumami. Na razie czekamy na ustalenie terminu w Centrum Patologi i Fizjologi S艂uchu w Warszawie. Opr贸cz tego bra艂a: Betaserc a od kilku dni Betanil. Czy kto艣 z was spotka艂 si臋 z takim problemem u dzieci ? Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Szumy w uszach
Ja jestem doros艂a...jak wspomnia艂am w poprzednim temacie to trafi艂am przypadkiem do dr Jana Dethloffa w Warszawie b臋d膮c na wizycie stomatologicznej. Nie mam zielonego poj臋cia czy to mo偶e by膰 r贸wnie偶 u dzieci przyczyna. Jednak je艣li zale偶y Ci na diagnozie albo wykluczeniu to polecam z ca艂ego serca. dentalexcellence.pl Doktor jest diagnostykiem i ju偶 wiem, 偶e jednym z nielicznych w Polsce kt贸ry jest specjalist膮 w tym. Nie zaszkodzi zdiagnozowa膰. Przesuni臋cie 偶uchwy, napi臋cia mi臋艣ni w tej okolicy przy skroni, stan z臋b贸w itd to ma na to wszystko wp艂yw. Ja normalnie pierw si臋 uda艂am do normalnego lekarza, odes艂a艂 mnie do laryngologa i tak si臋 moja wycieczka po lekarzach rozpocz臋艂a. Gdyby nie przypadek dalej bym cierpia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwoneczek71
Dzi臋kuje za odpowied藕. A s艂ysza艂a艣 co艣 o zio艂ach szwedzkich czy zio艂ach Bittner'a ?

Udost臋pnij ten post