Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzwoneczek71

Dzwonienie (szum) w uszach.

Polecane posty

Gość Dzwoneczek71

Witam, mam podobny problem. Moja córka ma 11 lat, od lipca 2012 dzwoni jej w prawym uchu. We wrześniu zdiagnozowano zapalenie trąbki słuchowej. Leczona byla m.in. Otoventem i brała zastrzyki oraz tabletki Metypred, Sumamed. Nie przeszło. W listopadzie dolączyły zawroty głowy. Trafiłyśmy do szpitala, zrobiono TK mózgu, na którym nic nie wyszło. W rezonansie magnetycznym też nic. Dzwonienie jest tak BARDZO uciążliwe, przeszkadza głównie w zasypianiu i na lekcjach. Byliśmy u kilku lekarzy specjalistów, robiony był audiogram, otoemisja i BERA. Dalej nic, oprócz ubytku słuchu w stopniu lekkim. Córka dobrze słyszy, gdyby nie zakłócanie szumami. Na razie czekamy na ustalenie terminu w Centrum Patologi i Fizjologi Słuchu w Warszawie. Oprócz tego brała: Betaserc a od kilku dni Betanil. Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem u dzieci ? Pozdrawiam :-)

Gość Szumy w uszach
Ja jestem dorosła...jak wspomniałam w poprzednim temacie to trafiłam przypadkiem do dr Jana Dethloffa w Warszawie będąc na wizycie stomatologicznej. Nie mam zielonego pojęcia czy to może być również u dzieci przyczyna. Jednak jeśli zależy Ci na diagnozie albo wykluczeniu to polecam z całego serca. dentalexcellence.pl Doktor jest diagnostykiem i już wiem, że jednym z nielicznych w Polsce który jest specjalistą w tym. Nie zaszkodzi zdiagnozować. Przesunięcie żuchwy, napięcia mięśni w tej okolicy przy skroni, stan zębów itd to ma na to wszystko wpływ. Ja normalnie pierw się udałam do normalnego lekarza, odesłał mnie do laryngologa i tak się moja wycieczka po lekarzach rozpoczęła. Gdyby nie przypadek dalej bym cierpiała.

Gość Dzwoneczek71
Dziękuje za odpowiedź. A słyszałaś coś o ziołach szwedzkich czy ziołach Bittner'a ?