Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bum tara tara

mam 22 lata i jestem uzalezniona od tabletek uspokajajacych

Polecane posty

Gość bum tara tara

:O jak nie wezme to mam leki i stres a taka tabletka dziala cudownie cale napiecie mnie opuszcza tlumacze sobie ze lepiej dla organizmu wziac tabletke niz stresowac sie czy mam racje?

Gość bnbonnn
jakie bierzesz i w jakich ilosciach?

Gość saswewewewe
ziołowe nie szkodza.

Gość endo5
przejdź na hydroxyzine ona nie uzależnia w tedy będziesz wiedziała jak ci pomoże to nie uzależnienie bo ona nie uzależnia ale jak będzie cię ciągnęło do tych twoich to niestety potrzebna ci terapia

Gość dagaggag38
nazwa?

Gość bum tara tara
sedam i relanium narazie wystarczaja mi niskie dawki 2 mg codziennnie lub co drugi dzien

Gość lopo
pewnie zaraz większość napisze, ze jesteś uzależniona, ze to źle itp. Ja od 19 roku życia biorę leki uspakajające, leczę się u psychiatry na nerwicę. Miałam przemoc w domu rodzinnym. Teraz mam 33 lata i nadal jestem na lekach. Miałam przerwy np. gdy zaszłam w ciąże, chociaż dorywczo i w tym okresie coś brałam przepisanego przez lekarza. Myślę tak jak ty, że lepiej wziąć jest mi lek i spać spokojnie niż się męczyć z lękami, silnym biciem serca, czasami i drgawkami, dziwnym uczuciem, który męczy. Tabletka jest dla mnie wybawieniem. Wiele razy próbowałam przestać. Jednak wracałam. Jedyne co mi się udawało to ograniczyć w spokojnym okresie życia. Zdaję sobie sprawę, że nie powinnam tyle brać leków, jednak to silniejsze ode mnie. Rzuciłam nałóg papierosy, męczyłam się, jednak zwyciężyłam i nie palę już bardzo długo. Jednak rzucenie papierosów to nic, zero w porównaniu do leków, a właściwie do nerwów, które nie dają mi żyć i funkcjonować, po nich do pracy wstaję wypoczęta i mam siłę żyć, czasami się cieszyć, lek daję mi ukojenie... dlatego cię rozumiem

Gość lopo
relanium jest uzależniające i słabe. Ja w ciąży brałam 5, więc nie ejst z tobą tak źle;)

Gość bnbonnn
jak mozesz odezwij sie na gg:45888838

Zacznij stopniowo zmniejszać dawkę. Teraz bierz tylko co dwa dni. Za tydzień co 3 i tak dalej... I w tym samym czasie przerzuć się na coś, nie wiem, melisa, zioła.

Gość eeeeeeeech:(
A ja od 8 lat biorę antydepresanty :( i nie umiem bez nich funkcjonować-pogodziłam się z tym :(

Gość martajdss
ja hydoxyzyn z czasem musze brac coraz wiecej zeby dzialala. Macie dziewczyny jakis dobry lek na uspokojenie, ktorego nie trzeba brac kilogramami zeby zadzial?

Gość lopo
hydroxyzine na mnie nie działa w ogóle:( estazolan jest fajny na spanie, i mocny, nie można go brać codziennie, ja czasami biorę:(

Gość bum tara tara
nie potrafie zmniejszyc dawki, jeszcze 2 h temu czulam ogromny stres i scisk w zoladku nie cala godzine temu wzielam 1/4 sedamu 6 i czuje ze napiecie schodzi, miesnie sie rozluzniaja i jest dobrze:) podoba mi sie ten Hydroxyzinum spytam lekarza o niego nastepnym razem

Gość bum tara tara
martajdss- sedam 6 jest fajnie podzielony na 4 czesci mozna zaczac od najnizszej dawki czyli 1,5 mg dla mnie jest zbawienny, lepszy od relanium:) po 30-40 minutach jestes superspokojna

Gość opkopkpo
a znacie jakies leki bez recepty? probuje zwalczyc pewien nalog i czesto podczas dnia zbiera sie we mnie takie napiecie, ze mam ochote walic wszystkich po mordzie:O

Gość bum tara tara
bez recepty to melisa, persen, nervosol

opkopkpo -> to normalne przy rzucaniu palenia. organizm domaga się substancji od których się uzależniłaś