Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytanie.mam.dzis

kredyt hipoteczny po odejsciu meza

Polecane posty

Go艣膰 pytanie.mam.dzis

mam problem opisze sytuacje : z mezem mamy kredyt hipoteczny na 35 lat (dopiero prawie 5 lat go splacamy) kredyt wziety na nas oboje w wysokosci 280 tys zlotych maz mnie zostawil dla innej kobiety, nie widze mozliwosci powrotu meza jednak co z kredytem? meza wyrzucilam z domu, obecnie ja mieszkam w tym domu, z naszym wspolnym dzieckiem nie stac mnie na utrzymanie tego domu,oplaty kredytu poniewaz nie zarabiam tyle pieniedzy poki co maz sam splaca kredyt mimo iz tu nie mieszka jednak ja chce sie wyprowadzic , prosilam meza abysmy sprzedali dom, nie zgadza sie, wiec zaproponowalam aby w moje miejsce kredytu wpisal swoja kochanke skoro z nia planuje zycie, rowniez sie nie zgodzil.... dodam ze prawnie nie ma mozliwosci przepisania kredytu tylko na jedna osobe (mnie albo meza) poniewaz oddzielnie nie mamy takiej zdolnosci kredytowej, poza tym teraz wymagania banku wzrosly... juz bylam sie pytac i co tu poczac? maz powiedzial ze moge mieszkac sobie ile chce w tym domu, on bedzie splacal kredyt ale jak dowie sie ze ja kogos mam i ta osoba pzebywa w naszym domu koniec z placeniem za kredyt....:/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 majka.k
Dziewczyno bierzesz rozw贸d robicie podzia艂 maj膮tku i to s膮d ma prawo nakaza膰 sprzeda膰 i b臋dzie mia艂 g贸wno do gadania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie.mam.dzis
ale czy to jest pewne ze sad moze nakazac sprzedaz domu? bo bylam w banku na rozmowie i tam powiedzieli mi ze sad nie ma nic do kredytu i to my (ja i maz) musimy ugadac sie z bankiem no ale moj maz nie chce isc na ugode zadna a ja oczywiscie nie chce wyprowadzac sie z domu a pozniej dostac komornika bo maz nie splacil o czasie raty kredytu, dodatkowo wpada kiedy chce, kluczy oddac nie chce, zabronil wymieniac zamek, straszyl policja , nawet mebla bez jego zgody nie moge przestawic bo juz gledzi i straszy nie placeniem kredytu dosc mam tego zachowania i tego domu ktory mial byc azylem spokoju i bezpieczenstwa dla naszej rodziny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
Powiem tak i偶 by艂y podszed艂 uczciwie do sprawy. No c贸偶 jak kogo艣 poznasz a na pewno bo 30 lat to kawa艂 czasu to nie dziw si臋 mu i偶 nie b臋dzie chcia艂 p艂aci膰 ca艂ego kredytu. Dla was najlepszym rozwi膮zaniem by艂o by kt贸ry艣 z was przej膮艂 kredyt i zosta艂 jedynym wsp贸艂w艂a艣cicielem. Mo偶esz spr贸bowa膰 poprosi膰 kogo艣 z rodziny by by艂 w sp贸艂 kredytobiorc膮 mieszkania. Jak si臋 kto艣 z rodziny zgodzi to zaproponuj by艂emu m臋偶owi i偶 zostaniesz jednym wsp贸艂w艂a艣cicielem nieruchomo艣ci i 偶e przejmiesz kredyt.Macie dwa wyj艣cia notariusz lub s膮d. Ale lepiej i taniej za艂atwi膰 to w s膮dzie je艣li jest ugoda i koszt to tylko 300z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
majka.k-jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w b艂膮d. Kredyt to kredyt i s膮d ma w dupie jak i bank.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
pytanie.mam.dzis-jak to pytaj :-) Niedawno to przerabia艂em w s膮dzie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie.mam.dzis
ale ja na siebie nie chce brac tego kredytu bo nie stac mnie na splate mam malutkie dziecko, poki co nie zarabiam tyle dla mnie wyjsciem byloby gdyby maz za mnie wpisal kochanke ale on nie chce a to ze podszedl tak do sprawy...dla mnie to zaden akt milosierdzia sam sprowadzal kochanke do naszego domu kiedy ja bylam na studiach , a ja nie mam prawa kolegi nawet zaprosic? i gdzie tu logika? nie wiem do kogo udac sie po porade, do notariusza nie mam po co isc bo maz juz mi zapowiedzial ze zmieniac nic nie bedzie , koniec kropka czy przy rozprawie rozwodowej jest mowliwosc poruszenia tego tamatu? czy jest ktos komu sad nakazal np sprzedaz domu jezeli druga strona nie chciala? mi nie bardzo chce sie wierzyc w to ze sad moze nakazac cos w sprawie kredytu.... czuje sie w czarnej dup...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie.mam.dzis
niezly ubaw chodzi o to ze ja /nie chce juz mieszkac w tym domu /chce zostac wypisana z ksiegi i kredytu ewentualnie czy mozna zrobic sadownie/notarialnie przy sprzeciwie meza tak ze bedziemy splacac po polowie kredyt a ja z dziecmiem zostane w tym domu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie.mam.dzis
dodam ze maz straszy mnie tez tym ze jak kogos znajde to bede musiala go splacic 80 tys (nawet nie wiem skad ta suma...) za splacanie kredytu kiedy tu nie mieszkal, wliczyl tez jakies inne koszta o ktorych juz nie pamietam, istna parodia... ale nie wiem na 100% czy ma racje,czy sadownie takiego czegos by nie uzyskal....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
Do domu mo偶esz sprowadza膰 kogo chcesz, jeste艣 wsp贸艂w艂a艣cicielem 1/2 nieruchomo艣ci. Skoro nie chcesz by to mieszkanie by艂膮 Twoj膮 w艂asno艣ci膮 to pojawia si臋 problem cho膰 polecam. S膮downie nie op艂aca si臋 sprzeda偶y mieszkania poniewa偶 du偶o stracicie. Kredyt we frankach czy z艂ot贸wkach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie.mam.dzis
zlotowkach wlasnie maz robi mi ze wszystkim problem...nic nie moge, bo on placi kredyt wiec jest panem sytuacji, mnie i domu mam wrazenie ze na zlosc mi robi dzis kredyt laczy ludzi bardziej niz slub...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
S膮downie mo偶esz tylko sprzeda膰 mieszkanie co jak wy偶ej napisa艂em jest nieop艂acalne. Jedyne wyj艣cie ze sytuacji jest i偶 kt贸ry艣 z was wyst膮pi o zniesienie wsp贸艂w艂asno艣ci i przejmie kredyt. Oczywi艣cie mo偶ecie spisa膰 umow臋 przed notariuszem kto i jak b臋dzie korzysta艂 z mieszkania ale zawsze b臋dziesz mia艂a kredyt na karku i trudno b臋dzie Ci wzi膮膰 nowy a to jest jeszcze 30 lat. Je艣li ty p艂acisz rachunki tzn: czynsz to mo偶esz w przysz艂o艣ci od by艂ego 偶膮da膰 zwrotu koszt贸w 1/2. Z drugiej strony on p艂aci kredyt i mo偶e te偶 偶膮da膰 sp艂aty p艂aconych 1/2 rat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do pytanie.mam.dzis
takie sprawy sa bardzo trudne-dla banku jeste艣cie we dwoje kredytobiorcami i dla banku jest to lepsze ani偶eli gdyby kredytobiorc膮 by艂a jedna osoba(w momencie kiedy jedno traci zatrudnienie lub z innego powodu nie mo偶e sp艂aca膰 kredytu zawsze zostaje ten drugi. Moim zdaniem musisz uda膰 sie do prawnika. Niew膮tpliwie powinna艣 wzi膮膰 rozw贸d i to z orzekaniem o winie m臋偶a (zbieraj dowody -sms-y, jakie艣 zdj臋cia gdzie m膮z jest z kochanic膮,nagrywaj rozmowy,staraj sie by mie膰 艣wiadk贸w kt贸rzy by mogli potwierdzi膰 wine m臋偶a) Gdyby uda艂o sie Tobie mie膰 rozw贸d z wy艂acznej winy m臋偶a by艂abys wygrana. W przypadku gdyby 偶adno z was nie mia艂o zdolnosci kredytowej sad wyda艂by nakaz na sprzeda偶 domu i sp艂at臋 d艂ugu. W tej chwili on jest twoim m臋偶em i jego obowi膮zkiem jest 艂ozyc na utrzymanie rodziny nawey jesli z nia nie jest. To gwarantuje prawo - on z艂ama艂 prawo i zyje z konkubin膮 maj膮c zone i dziecko. Po rozwodzie nie mia艂by prawa stawiac warunk贸w a juz w og贸le nie mia艂by prawa uk艂ada膰 tobie zycia. Zacznij od wizyty u adwokata lub prawnika no w centrum pomocy rodzinie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do pytanie.mam.dzis
niez艂y ubaw-on nic nie mo偶e jesli p艂aci wsp贸lny kredyt-on jest nadal m臋偶em i nie ma odrebnosci majatkowej a to ze sobie zyje z jak膮s pann膮 wcale nie zwoalnia go z obowiazku 艂o偶enia na rodzin臋. Kredyt jest ich a nie w po艂owie jego a w drugiej po艂owie jej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
to dla s膮du. A dla banku jest 1/2 i tyle w temacie. Macie dwa rozwi膮zania i 偶adnych innych. Kt贸ry艣 z was przejmuje kredyt lub sprzedajecie mieszkanie i tyle w temacie. Moja podobna sprawa trwa艂a 1,5 roku w s膮dzie a to dlatego i偶 jest prawny problem z przej臋ciem kredytu przez drug膮 osob臋 i zabezpieczeniem si臋 i偶 ta druga osoba przejmie kredyt. S膮d swoje a bank swoje. Tylko wsp贸lne rozwi膮zanie sprawy da Ci 100% wyj艣cie z tego problemu. Prawnik Ci nie pomo偶e poniewa偶 s膮 to dwie r贸偶ne sprawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niez艂y ubaw
dla banku nie jest wa偶ne kto z kim sypia i dlaczego si臋 rozwodz膮. Dla banku s膮 wa偶ne wp艂aty co miesi膮c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do niez艂y ubaw
masz racj臋 ale rozw贸d mo偶e przyczynic sie do S膭DOWEGO NAKAZU SPRZEDA呕Y MIESZKANIA GDYBY MA艁呕ONEK NIE CHCIA艁 Z NI膭 SIE DOGADA膯. Ona mia艂a by prawo sprzeda膰 dom mimo jego sprzeciwu a bankowi jest bez r贸znicy czy sp艂ata jest w ratach czy w got贸wce. Mysl臋,偶e pewnie jej m膮z by przej膮艂 ca艂y kredyt gdyby dowiedzia艂 si臋,偶e mo偶e duzo straci膰. On wykorzystuje jej obawy przed zaj臋ciem komorniczym-dlatego na niej jedzie i stawia warunki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eeeeee tam to jaa
a ja mysle mniej typowo i jaki mia艂abym interes aby sie rozwodzic w takiej sytuacji? Niech sobie m膮z dalej sp艂aca kredyt bo ja nie mam pieniedzy na takie sp艂aty, a bank bierze od tego kto ma dochody zreszt膮 uwazam 偶e kochanka m臋偶a powinna tez sp艂aca膰 jego kredyt, jak weszla w nasza rodzine to niech p艂aci z nim razem, i to m臋zowi stale m贸wi臋 i wymagam a jak m膮z zdradza i ma kochanke to niech on u niej ma wikt i opierunek i niech ona mu da dach nad g艂ow膮, chciala to niech ma go z ca艂ym inwentarzem i zobowi膮zaniami taki m臋偶u艣 nie ma nic do gadania w sprawie mojego 偶ycia, 偶adnych rozm贸w z nim i zadnych rozwod贸w, bo rozw贸d mi do niczego niepotrzebny, i dla dzieci lepiej ze jest jak jest Wymagam od m臋偶a obowi膮zk贸w, wszystkie naprawy w domu i przy dzieciach, od tego nie rozstawali艣my sie , kochanka musi to akceptowa膰, tak wymagam i mam. A facet贸w do domu sprowadza膰 nie mam zamiaru, nie wierz臋 ju偶 w mi艂o艣膰 i 偶adnemu ju偶 nie zaufam, wi臋c po co? Dom ma pozostac swi臋ty, a jak zechce si臋 z kim艣 pospotyka膰 to tylko poza domem, z doskoku i tylko na jakis czas, nie wierz臋 w trwa艂e zwi膮zki. Z m臋偶em tez nie b臋de nigdy, bo nie chc臋 go juz, a bez bycia z nim wymagam od niego tylko wywi膮zywania sie z obowi膮zk贸w wobec rodziny i domu a nie wobec 偶ony, skoro znalaz艂 sobie kochanke to ma zast臋pstwo 偶ony i niech ma jak chcia艂, to jest jego kara i przygi臋cie karku , kara w postaci kochanki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zglos sie do jakiegos notariusza, 偶eby raz a dobrze za艂atwi膰 taka sprawe, 偶eby si epozniej nie ci膮gn臋艂a za Toba. Sprawdz tego notariusza www.notariusz-balas.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witaj, ja przechodzilam podzial niedawno. Z tym ze mieszkania i teraz splacam je bylemu. Mi kwote kredytu s膮d odjal od ceny mieszkania i splacam kredyt sama teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie masz na co czeka膰 skontaktuj si臋 z prawnikiem, kt贸ry doradzi ci najlepsze wyj艣cie. Ja dzi臋ki kancelarii http://adwokatwysocki.pl/, unikn臋艂am szarpania si臋 z moim by艂ym m臋偶em. Za艂atwili wszystko szybko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
je艣li masz ochot臋 na sex daj zna膰, pociesz臋 cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dodam ze prawnie nie ma mozliwosci przepisania kredytu tylko na jedna osobe (mnie albo meza) poniewaz oddzielnie nie mamy takiej zdolnosci kredytowej xxx skoro on tak ma艂o zarabia to jakim cudem teraz sp艂aca ca艂e raty???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martta35
Jak obliczy膰 swoj膮 zdolno艣膰 kredytow膮 ? Jaki kredyt hipoteczny jest najlepszy ? Warto zajrze膰 do rankingu kredyt贸w hipotecznych, by obliczy膰 najlepsz膮 stop臋 procentow膮 i wybra膰 najlepszy kredyt dla siebie. Wszystko sprawdzicie na portalu http://www.kalkulator.pl/ranking-kredytow-hipotecznych/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Po偶yczki na dow贸d bez zaswiadcze艅, chwil贸wki online Do 6.000z艂 na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wype艂nij bezp艂atny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000z艂 nawet na 5lata, 100% Online na Konto Wype艂nij bezp艂atny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/wonga/ Wszystko za艂atawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Do 10.000z艂 nawet na 4lata, 100% Online na Konto lub odb贸r na poczcie Wype艂nij bezp艂atny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/supergrosz/ Wszystko za艂atawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Do 25.000z艂 nawet na 4lata, 100% Online na Konto lub odb贸r na poczcie Wype艂nij bezp艂atny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/pozyczka-hapi/ Wszystko za艂atawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Szybka po偶yczka z 偶yrantem lub por臋czycielem do 25.000z艂 na 4 lata. Wyp艂ata got贸wki w 24h a najcz臋艣ciej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalno艣ci. Po偶yczka dost臋pna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/

Udost臋pnij ten post