Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwww

pomoc dziecku

Polecane posty

Gość wwwwwwwwwwwwwww

w pt lekarz rodzinny powiedzial mi ze moj syn ma atopowe zapalenie skory, dostalismy leki antyhistaminowe, jak moge mu pomoc zeby mu ulzyc, zal mi go, drapie siei placze :(

Gość ;:::;:::::::
wykąpać w emolientach, w wodzie z dodatkiem parafiny ciekłej,, smarować dexerylem lub innym kremem przystosowanym do skóry atopowej , leki antyhistaminowe mają to do siebie że zaczynaja działać dopiero po godzinie, wszystko też zależy od stopnia zaawansowania choroby

Gość iglooo
a jaki to lek antyhistaminowy???

Gość nie martw sie
Nie martw się, leki na pewno pomogą, wiem że jest ci przykro jak synek płacze żadna matka nie chce żeby jej dziecko było chore lub nieszczęśliwe. Moja siostra dla córeczki chorej na AZS kupowała do mycia oillan lub oilatum, oba małej pomagały. Stosowała również probiotyk latopic, mała miała wtedy kilka miesięcy. Terapia bardzo jej pomogła, zmiany skórne szybko zeszły i mała zaczęła spokojnie sypiać. Wiem że siostra kupowała córeczce tylko bawełniane ubranka i wycinała wszystkie metki żeby nie podrażniały skóry.

Gość ;:::;:::::::
nie jest ważne czy napisano antyhistaminowe czy przeciwhistaminowe, ważne na co są np, hydroxyzinum

Gość wwwwwwwwwwwwwww
fenistil w kroplach

Gość zooooocha
Spokojnie, kąp synka w wodzie z dodatkiem emolientu, a jego ubrania w płynach dla alergików, tak samo jego zabawki pluszowe. Nie bierz dziecka na basen, ponieważ chlor może spowodować większe podrażnienie skóry. Nie przegrzewaj malucha i zacznij mu podawać probiotyk, skuteczny jest latopic, ponieważ zawiera polskie bakterie mlekowe, na pewno dziecku pomoże.

Gość hmm....hmm...
tak jak wszyscy piszą. Nie martw się. Mój syn również ma atopowe zapalenie skóry, ma obecnie 4 lata i jest naprawdę dobrze, Głowa do góry