Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZawszeCiekawaaa

jak rozpoznać hemoroidy?

Polecane posty

Gość ZawszeCiekawaaa

Jak w tytule. Jestem w 8 miesiącu ciąży. Myślę że może to być to ale nie jestem pewna. Jak rozpoznać hemoroidy? Jutro mam wizyte u lekarza. Powinnam mu o tym powiedzieć?

czujesz ból lub masz krwawienie w czasie wypróżniania? Boli cię jak siedzisz?\ Tak powiedź lekarzowi że coś cię niepokoi.

Gość natmik
takie guzki w odbycie. jeśli masz powinnaś je czuć jak sie podcierasz po wypróżnieniu. mogą też krwawić i szczypać

Gość ZawszeCiekawaaa
Nie. To nie boli i nie krwawi ale mam problem z regularnym wyproznianiem... Ostatni raz to chyba ponad tydzien temu... To nie jest bolesne, nie pęka ale trochę swedzi i dookoła odbytu jest takie jakby napuchniete. Tzn takie jakby gulki czuć pod ręka,

To mogą być początki hemoroidów. Jak za rzadko się wypróżniasz to potem będzie tylko gorzej. Zacznij od jedzenia bogatego w błonnik np jogurt plus otręby lub siemię lniane. A lekarz może jakąś maść lub lek zapisze.

Gość ZawszeCiekawaaa
No właśnie od zawsze miałam problem z regularnym wyproznianiem. Do tego mam anemie i przez to że ciągle biorę żelazo jeszcze sie to pogorszyło. Jak już dojdzie do wyprozniania to mam straszne zaparcia... Staram sie jeść dużo blonnika. Lekarz już jak pierwszy raz żelazo mi przepisał to mówił że może taka sytuacja być i kazal postawić przede wszystkim na słonecznik i pestki dyni ale to nic nie zmienia..

Gość ZawszeCiekawaaa
No to spróbuje choć nie ukrywam że nie bardzo je lubię... Jutro będę u lekarza to sie zapytam. Slyszalam że na początkowe hemoroidy może dać masc lub czopki...

Gość ZawszeCiekawaaa
Dzieki miarka za pomoc...