Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny , a cwiczycie

CZY ZA WCZESNIE ZACZYNAM UCZYC SWOJE DZIECKO JEZYKA ANGIELSKIEGO???

Polecane posty

Moj synek od czasu jak skonczyl 3 latka uczy sie angielskiego tzn ja go ucze bo mowie bardzo dobrze w tym jezyku. Synek zna juz bardzo duzo slowek :) uczenie odbywa sie w formie zabawy i nie jest to dla dziecka meczace, choc czasami mowi, ze np dzis nie chce sie uczyc ale przewaznie ochoczo powtarza slowka :) Moja mama mowi, ze mieszam dziecku w glowie i za wczesnie zaczelam nauke a ja mysle , ze syn w przyszlosci mi za to podziekuje :) 1 Jak wy myslicie, czy uczycie wlasne dzieci jezykow obcych mieszkajac w pl?

3 lata i zawczesnie?? w zyciu!!! to jest jak najbardziej idealny wiek,a dziecko chlonne jest jak gąbka ,w miare juz myslące logicznie kojarzące z kreatywną wyobraznią Kontynuuj dalej kochana nauke poprzez zabawe ,a super na tym wyjdziecie

Moje dzieciaki od malutkiego nabieżąco z dwoma jezykami miały kontakt,ale zaluje ,że nie kontynuowalam nauki u blizniakow hiszpankiego jako 3 jezyk,zostalo to przerwane juz gdy byly troche starsze nie wracalo sie do tego, a niestety to bląd

Gość oilnuby
Nigdy nie jest za wcześnie! Im wcześniej dziecko zaczyna się osłuchiwać z obcym językiem, tym lepiej.

dodatkowo ma lekcje z gry na pianinie, basen i siłownię dla najmłodszych:)

Czemu nie mowilas do dziecka po angielsku w tym języku?? Ja swoje dziecko bede wychowywać w 3 językach. Może 4 jak przyszły mąż będzie wladal jeszcze innymi językami. Takie dziecko zazwyczaj zaczyna mówić pózniej, ale zna biegle obce/obce języki. Rewelacja.

Gość toksyczna kobita, ile ty tego
napłodziłaś?:O ciągle piszesz o jakimś innym dziecku

Gość odmulacz kafefeee
kafe up

Gość osłucha się z waszym
polsko-angielskim akcentem, super.

Gość klotka ciotkaa
Podziekuje ci? to zalezy,bo jak nie bedzie mialo pozniej kontaktu z angielskim to nauka jaka mu teraz fundujesz pojdzie w las. Jestes w stanie pozniej wysylac dziecko np.na kolonie jezykowe? Bo sucha nauka to niestety,ale nic nie da jesli to nie bedzie pozniej kontynuowane. Mam dziecko dwujezyczne,zycie nas do tego zmusilo.mowi w dwoch jezykach mojej siostry dzieci natomiast nie chca mowic po polsku,uparly sie i koniec. A szkoda..Wiec widzisz duzo zalezy od dziecka,ale angielski ma przyszlosc,wiec na pewno dziecku nie zaszkodzisz. Powodzenia

18.24 to podszyw. ok zmiatam

klotka ciotkaa - jesli dziecko bedzie w domu naprzenian jezykiem ang i polskim sie poslugiwac w ramach utrwalania to efekty bedą coraz bardziej widoczne, tylko rodzic musi tez sie w to angazować