Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenciaaa

ciaza?pomocy prosze

Polecane posty

Gość malenciaaa
Julcia Dziekuje jestes wielka ;-) czyli jutro pojde Do mojego domowego Tu robia rozne badania i na miejscu jest laboratorium. Dziwi mnie tylko dlaczego moj gin nie skierowal mnie na tego typu badanie? Tylko kazal mi czekac do terminu a wrazie gdyby cos mi Sie dzialo np.krwawienie lub silne bole zglosic Sie wczesniej do niego lub Do szpitala hmm...

ja mam takie bolesne owulacje, poczatkowo brali mnie do szpitala na badania. a pozniej sie okazalo ze poprostu mam takie bolesne owulacje i bol trwa od 8 do 20 godzin

Gość malenciaaa
To nie jest owulacja tylko jak Sie okazalo ciaza...teraz tylko czekac czy bedzie donoszona i prawidlowo przebiegac...

Gość julcia0687
Malencia i co robiłaś betę dzisiaj? Masz już wynik?

Gość malenciaaa
Julciu droga nie robilam :-( przespalam dzis caly dzien taka jakas senna bylam,pozatym nie mieli dzis wolnych terminow dopiero jutro:-( mieszkam za granica a Tu wszystko wokol terminow Sie kreci cholercia :-( Ehh sama jestem ciekawa i przez to wszystko Co czytalam to o najgorszym tylko mysle

Gość julcia0687
Malencia - nie to że myśl o najgorszym, bardziej zachowaj dystans do tej sytuacji. A dodam że senność na początkach ciąży daje w kość :P. Postaraj się jutro iść na betę ;). Daj znać jak wynik :). A gdzie teraz mieszkasz?

Gość malenciaaa
Julciu bylam dzis u domowego dziad najpierw zrobil mi termin a teraz mowi ze nie robia Tu takich badan! Moze pobrac krew i przedstawic mi wartosci ale nic pozatym wrrrr...zaraz bede dzwonic do gin i zrobie u niego lepiej termin wczesniena te bete bo nie moge sie uspokoic jakos. Mieszkam w Niemczech od 10 lat odpowiadajac na twoje pytanie. Wczesniej tego nie pisalam ale on jest moim gin od jakis 7 lat gdy bylam w ciazy. Mam synka 6 lat ma i wtedy nie bylo takich problemow jak teraz. Pozniej gdy Sie staralismy o druga dzidzie mialam operacje na torbiele,laparoskpie przez ten czas i wtedy dowiedzialam Sie ze tylko przez in vitro moze byc 2 dzidzia. Ostatni raz w klinice nieplodnosci bylismy 8 marca 2012 i w tamtym czasie diagnoza byla ta sama jak przez caly czas staran o malenstwo. A Tu nagle takie cos szok dla nas i mojego gin tez. Choc przyznam ze na 10 lekarzy tylko on jeden przez ten caly czas mowil ze sa kobiety ktore po niedroznosci jajowodow zachodzily w ciaze bo z czasem ktorys z nich moze Sie udroznic. Ale czy bysmy mieli takie azczescie? Nie chce mi Sie wierzyc i nie dociera wciaz do nas....

Witam, mam pytanie odnosnie prawdopodobienstwa zajscia w ciaze. Mianowicie w styczniu okazalo sie ,ze mam torbiel na jajniku,ktora zniknela i po uprzednim badaniu usg okazalo sie,ze na szczescie jestem w 100 % zdrowa. Dnia 09.01.2013 mialam miesiaczke z regularnym cyklem 28 dniowym dni plodne wypadaly mi na okres okolo 18-26 styczen. W tych dniach wspolzylam z narzeczonym bez zabezpieczenia. Minimalna ilosc spermy znalazla sie w pochwie. Pytanie brzmi ,jakie jest prawdobodobienstwo ,iz doszlo do zaplodnienia oraz kiedy moge wykonac test? Dziekuje. Pozdrawiam.

Gość malenciaaa
Wedlug mnie prawdopodobienstwo bycia w ciazy jest zawsze gdy jest sex bez zapieczenia w dni plodne :-) Co Do testu poczekaj Do dnia miesiaczki w sumie nie masz duzo czekania i gdy sie nie pojawi wtedy zrob test. To moje myslenie i ja tak robilam,ale kazdy mysli inaczej bynajmniej na tym forum:-( dobrze ze w moim watku kobitki sa wyrozumiale i mile bo jak poczytalam inne to rz.... Sie chce i odechciewa pytac:-( Pozdrawiam;-)

Gość julcia0687
Mam nadzieję że macie ogromne szczęście jeśli udało Ci się zajść w ciążę :). Tym bardziej że miałaś laparoskopię ;). Kurczę, z tego wiem to w UK robią bez problemów betę, a w Niemczech to nie wiedziałam że są tu takie problemy, no nic pozostaje tylko cierpliwie czekać na kolejną wizytę. Grunt że już masz jednego szkraba :). Głowa do góry kochana! Wierzę że u Ciebie będzie wszystko dobrze i że na kolejnej wizycie zobaczysz serduszko małej istotki 🌼

Gość malenciaaa
Julciu wiesz Co wczoraj rozmawialam ze znajoma na ten temat. I wiesz zaczela mnie pocieszac ze miala podobna sytuacje z pierwsza ciaza. Byla okolo 5-6 tyg ciazy i u niej gin nie widzial rowniez zarodka,kazal jej sie zglosic tydzien pozniej,znowu nic.potem kolejny tydz i nic az zdecydowal ze ma przychodzic Co dwa dni Do niego.w koncu zobaczyl malenstwo. Nie rozumiem jednego czemu tutaj lekarze tak robia? Karza czekac. Nie powiem bo opieka medyczna jest b.dobra ale sa przypadki ze takie czekanie czasem moze zle sie skonczyc:-( skoro beta jest prywatnie to tym bardziej powinien mnie na nia skierowac,wtedy bysmy byli pewniejsci a Tu jeszcze rowny tydzien do terminu:-( mysle ze po moich przejsciach choroby problem z zajsciem powinien bardziej przylozyc uwage czy sie myle? Co do synka masz racje,ciesze sie ze mamy choc jedno dziecko,sa malzenstwa ktore wogole nie maja i sie wciaz staraja:-(

Hej, mam pytania. Kochałam się z chłopakiem 5 stycznia, okres przyszedł 11 stycznia, więc teoretycznie były to dni nie płodne. Podczas stosunku pękła nam gumka. Okres był normalny jak zawsze. 25 stycznia zrobiła bete i wyszła

Hej, mam pytania. Kochałam się z chłopakiem 5 stycznia, okres przyszedł 11 stycznia, więc teoretycznie były to dni nie płodne. Podczas stosunku pękła nam gumka. Okres był normalny jak zawsze. 25 stycznia zrobiła bete i wyszła

Hej, mam pytania. Kochałam się z chłopakiem 5 stycznia, okres przyszedł 11 stycznia, więc teoretycznie były to dni nie płodne. Podczas stosunku pękła nam gumka. Okres był normalny jak zawsze. 28 stycznia zrobiłam bete i wyszła

Gość skaska
Szczerze to najlepiej idz do swojego gin,co do takich rzeczy to nie mam pojecia i nie bylam w takiej sytuacji. Chyba ze ktoras z tutejszych kobitek moze ci doradzic,wiec otworz watek tak jak ja zrobilam :-) Pozdrawiam

Gość malenciaaa
Zanetka kolezanka powyzej ma racje,najlepiej otworzyc nowy watek jesli takiego nie ma i zapytac dziewczyn na forum jesli nie jestes czegos pewna;-) ja w sumie tez nie mam pojecia,u mnie pierwsza ciaze zasygnalowal brak @, druga obecna jesli jest oczywiscie wszystko ok tez brak@. Ja nigdy nie robilam bety wiec sie nie wypowiadam na ten temat bo pojecia nie mam Julciu i jak myslisz co do tego,co napisalam wczesniej? Czemu nie wyslal mnie na bete tylko kaze mi czekac? A jesli to ciaza pozamaciczna to powinien chyba dokladniej to spr? Sorry ze ci truje ale zostal mi tydz a ja jak na szpilkach...

Gość malenciaaa
Nie ma za co Zanetka w sumie zadna pomoc z mojej strony byla,i Co dowiedzialas sie juz cos? Julcia wtargnelam na niemieckie forum i szczerze stopa sie przezegnac...dziewczyny pisza ze beta po pierwsze moze byc wykonana u domowego i mi cham Co innego powiedzial,po drugie jest darmowa,Po trzecie mozna i ginekologa zrobic,ale tylko wtedy gdy on nie jest pewny lub nie widzi zarodka??!! A u mnie przeciez nie widzial:-( teraz to dopiero zglupialam...

malencia nie panikuj...ja zrobiłam test ciażowy 21.01.2013 wyszły dwie kreski w ten sam dzień poszłam do gina potwierdzic ciaze...zrobil mi USG dopochwowe,jest ciąża,pokazał mi zarodek i umówił mnie na przyszły tydzień,czyli byłam wczoraj akurat.Zrobił mi znów usg,pokazał pęcherzyk,zarodek i bijące seduszko jak łebek od szpilki,potwierdził dobrze rozwijajaca sie ciąze,dał skierowanie na podstawowe badanie i jest ok..

Gość julcia0687
RÓżOwY sTrAcHuLeC - jest to możliwe, bo to zależy kiedy doszło do zapłodnienia, jedne widzą zarodek już w 5 tc, a jak ja byłam dokładnie w 6 tc 2 dn to wtedy zobaczyłam malutką kropeczkę, a są i też przypadki że dopiero w 7 tc widać zarodek, więc tu nie ma nic do rzeczy co piszesz. Malencia - słonko wierzę że czekanie dla Ciebie jest wiecznością tym bardziej że równy tydzień. Ja miałam to samo, musiałam uzbroić się w cierpliwość i doczekałam się tego pięknego widoku na usg :). Będzie dobrze!!! :D

Gość malenciaaa
Dziekuje Julciu za mile slowa i podtrzymywanie mnie na duchu. Tak sie boje rozczarowania. Ale skoro piszesz ze u ciebie zarodek bylo widac w 6t i 2dniu to moze i u mnie sie pokaze. Dzis wg ostatniej@ jest 6t i 1dzien,wiec do terminu bedzie 7t i 1dzien....czyli moze szkrab sie juz ujawni nam....tylko czekac mi zostalo nic wiecej:-) ehh

Gość julcia0687
Malencia i jak u Ciebie? Jak się czujesz, do wizyty coraz bliżej :). 3mam kciuki :).

Gość malenciaaa
Witaj Julcia. Wszystko jest ok czuje sie dobrze choc mdli mnie czesto i wiecznie glodna Co nie mialo nigdy wczesniej miejsca... Jedynie stres mnie wykancza im blizej tym strach wiekszy ale ciesze sie ze jeszcze tylko i jutro w nerwach bo w czwartek juz wizyta:) Dziekuje ze pytasz naprawde milo:-) napewno gdy tylko wroce odezwe sie i powiem to co uslyszalam...ale mam stracha choinka jasna

Gość malenciaaa
A wiec Ciaza!! Lekarz powiedzial ze wewnatrz maciczna i przebiega ok z tego Co widzi! Kolejny termin mam na przyszla srode bo nie slychac akcji serduszka jeszcze wiec jestem troche przerazona i kolejny tydzien czekac na odpowiedz. Mam tez pierwsze zdjecie usg:-) jestem szczesliwa choc jeszcze jest strach czy bedzie ok

Gość malenciaaa
Widze,ze ucichlo tu od mojej ostatniej wypowiedzi,ale mimo to napisze. Wlasnie szykuje sie w strachu na wizyte mam o 10 i zobaczymy co dalej. Oby tylko dzis lekarz powiedzial ze jest akcja serduszka i ze jest wszystko ok. Odezwe sie po powrocie. Pozdrawiam:-)

Gość Autorko co u
Ciebie?

Gość julcia0687
Witaj malencia, ja pamiętałam o Tobie :). Tylko że nie miałam ostatnio czasu tu zaglądać bo miałam remont w domu. Cieszę się że dzidzia jest widoczna na usg :). Gratuluję kochana! :) I wierze że teraz na tej wizycie usłyszałaś serduszko :). Daj koniecznie znać, czekam 🌼