Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Viccca

Poród w Lublinie, w szpitali na ul.Jaczewskiego

Polecane posty

Gość gość
czy dla dziecka trzeba mieć przybory typu ręcznik, kosmetyki do kąpieli itp?

Gość gość
Przyznam szczerze,że miałam rodzic tam ale w ostatniej chwili zdectdowalam się na Swidnik, gorąco polecam. W międzyczasie zajrzyjcie na super stronkę na fb dottczacs zabezpiexzwnia dzieci https://m.facebook.com/pomoc.mamamamom/

Gość gość
odswiezam, kto niedawno rodził i moze cos napisac?

Gość gość
Ja chciałabym tam rodzic. Mamy jakie macie opinie o szpitalu? Czy któraś z Was chodziła moze do lekarza Pawła Skorupskiego?

Gość gość
Witam. Ja mam termin na styczeń i również chciałabym się dowiedzieć czegoś o tym szpitalu. Czy któraś z Was brała tam znieczulenie zewnątrzoponowe do porodu naturalnego i czy to w ogóle jest możliwe ??

Gość gość
a który styczeń? ja końcówka, może sie spotkamy :-) na patologii było spoko, a jak jest na porodówce tez chcialabym wiedziec. słyszałam dobre opinie, ale kto wie. pewnie zalezy na jaki personel sie trafi.

Gość gość
No z USG wychodzi mi 18 stycznia i ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad tym znieczuleniem zzo. Chociaż to mój drugi poród, przy pierwszym nie miałam żadnego znieczulenia i jakoś przetrwałam, ale skoro teraz niby dostępne ... Ale jakoś nikt nie chce się wypowiedzieć :(

Gość gość
Moja sąsiadka rodziła tam w październiku 2016 r. i poleca ten szpital. Miała lekarza z tego szpitala i nikogo więcej nie znała. Pojechała na kontrolne KTG, zostawili ją i urodziła dnia następnego. Podczas porodu otrzymała pomoc i wskazówki od położnej. Podobno dają ubranka dla dziecka - należy mieć tylko pieluchy, chustki mokre i krem do pupy. Co do znieczulenia to podobno dają do wypełnienia kartę na wstępie i tam zaznaczasz czy chciałabyś takie dostać (natomiast nie wiem czy dostaniesz, bo ona go nie potrzebowała - to jej 3ci poród).

Gość gość
Rodziłam niedawno przez cc, leżałam też na patologii. Dają znieczulenie, jak ktoś chce. Ubranka są szpitalne, jak ktoś ma malutkie dziecko to będą za duże. Pieluszki też są darmowe, ale był dzień, że brakowało, miałam swoje na wszelki wypadek i przydały się. Chusteczki też są, ale na wszelki wypadek weźcie jedne swoje. Gdy leżałam, dawali każdej mamie maść witaminową dla maluszka. Podkłady poporodowe też są do dyspozycji. Na patologii jest dobra opieka, przy porodzie naturalnym czy cc, zależy od ekipy, ja miałam wspaniałą, ale ogólnie nie ma co narzekać. Mężowie ani nikt z rodziny nie ma wprawa wstępu na położnictwo, co ma plusy, ale i duże minusy (zwłaszcza ciężko jest po porodach przez cięcie). Położne od dzieci są miłe i naprawdę ciężko pracują, ale nie są w stanie pomóc na tyle, na ile możliwe jest to w mniejszych szpitalach. To jest dobry szpital dla kobiet z ciążami powikłanymi, dzieci dostają szybką pomoc i potrzebne badania. Szpital ma ogromne doświadczenie, jeśli chodzi o trudne skomplikowane ciąże. Jest tam wiele porodów, sale są duże, co nie jest komfortowe. Jeżeli tata chce zobaczyć dzidziusia, ma do dyspozycji pokój odwiedzin-mały pokój, gdzie przeważnie jest kilka rodzin. Lekarz, który pracuje w tym szpitalu, to nie gwarancja przyjęcia. Porodówka i położnictwo nie są z gumy, nie rozciągną się. W pierwszej kolejności do porodu brane są kobiety z patologii ciąży. I niestety odpuścili jeśli chodzi o karmienie piersią.

Gość siasia0912
podbijam

Gość gość
Pierwsze dziecko urodziłam 9lat temu (cc), drugie w marcu tego roku (cc). Różnica w zaangażowaniu położonych jest ogromna. Byłam zaskoczona wysokim poziomem opieki zarówno nade mną jak i dzieckiem. Nieprawda że odpuścili karmienie piersią. Każdej mamie pomagali w walce o laktację. Położne same pytały, czy któraś z nas ma problem z przystawianiem do piersi. Zjawiały się zawsze, gdy jakiś maluch długo płakał, nie trzeba było prosić. Chętne do pomocy, miłe i uczynne. Owszem oddział jest przepełniony, toalety daleko, za dużo łóżek na sali. Ale opieka jest rewelacyjna i czułam się bezpiecznie. W końcu.. przez te 9 lat szpital zmienił się na ogromny plus.

Gość gość
Witam, ja mam termin na 26.07.2017 ale już 3 dni wcześniej mam się zgłosić do szpitala i położyć ze względu na planowane cc. Mam z tamtad lekarza Dariusz Wójcik miała może któraś z nim styczność i może powiedzieć o nim kilka zdań, czy zagląda często do swoich pacjentek itp?

Gość gość
Ja rodzilam trzy tygodnie temu, opieka wspaniała zarówno na trakcie jak i później na poloznictwie. Położne bardzo pomocne. Lekarze o wszystkim informują. Sale duże, ale do przeżycia, jedzenie też w porządku. Na prawdę polecam.

Gość gość
Ja urodzilam wczoraj. Polozne na trakcie super. Ta ktora przyjmowala moj porod rewelacyjna. Cierpliwa i wytlumaczyla wszystko. Gorzej jest z przyjęciem wogole na oddzial. Przepelnienie poprostu.

Gość gość
A jak to jest z cc na jaczewskiego?? Da sie dogadać z lekarzem na wykonanie ciecia mimo braku wskazań??

Gość gość
22.26 Na pewno zależy to od konkretnego lekarza, a nie samego szpitala. Nie lepiej "dogadać się" na znieczulenie zewnątrzoponowe i nie mieć później blizny na brzuchu? Też myślałam o załatwieniu cesarki, ale urodziłam naturalnie i nie żałuję. Brzuch mi się "wchłonął" szybko, po cesarce podobno z tym gorzej i nawet wciągnąć brzucha nie można.

Gość gość
Ja rodziłam w lipcu, cc załatwione przez znajomych, strasznie żałuję wybory tego szpitala na jaczewskiego, pielęgniarki mnie olewały kompletnie jak w bólach cały dzień leżałam, a cesarkę łaskawie zrobili mi po całym dniu skurczy, ale dopiero po odejściu wód, a 2 dni wcześniej jak miałam cały dzień skorcze dali mi na noc tabletkę aby je zachamowac.

Gość gość
Buhahaha- brzucha po cc nie można wciągnąć??? Można! Miałam cc na Jaczewskiego i jestem zadowolona i z cięcia i z opieki przed, w trakcie i po.

Gość gość
Właśnie słyszałam ze na jaczewskiego nie ma szans na umówienie sie anestezjologiem na znieczulenie... A przy porodzie naturalnym licząc na znieczulenie to człowiek kupę nerwów straci trzeba miec farta bo akurat musi być anestezjolog wolny zeby ci zrobić.

Gość gość
Nie z anestezjologiem się umawiasz tylko ze swoim lekarzem żeby dopilnował, żeby Ci je podali. Na Jaczewskiego jest anestezjolog na porodówce więc szanse na znieczulenie są duże, przykładowo na Kraśnickich nie ma w ogóle opcji rodzenia ze znieczuleniem

Gość gość
Jak teraz jest z miejscami na porodówce. Mam termin na 11 lutego. Bardzo boję się aby nie odeslali do innego szpitala

Gość gość
A możecie cos powiedziec na temat doktor poniedziałek-czajkowskiej??

Gość gość
Witajcie, co prawda termin mam na maj, ale już zaczynają mnie nurtować na poważnie pewne kwestie. Poród SN czy CC? Jakie są wasze opinie? Jak długo dochodzilyscie do siebie po?Czy podczas waszego porodu był obecny mąż/partner? Sama mam wątpliwości czy chce i ciekawi mnie czy jego obecność będzie na plus czy nie. Ogólnie jak personel podchodzi do kwestii porodu rodzinnego? Z góry dziękuję za każdą opinie.

Gość gość
Ja w grudniu miałam cc na Jaczewskiego i bardzo miło wspominam pobyt w tym szpitalu. Położne super i te od poloznic jak i dzieciaczków (pomagają przestawić do piersi, chętnie odpowiadają na pytania dot. dzieci. Po cesarce jak to po cesarce boli, ale do przeżycia, podoba mi się podejście położnych, zaraz po przywiezieniu po operacji każą dużo pić, mam porownanie ze Staszica tam nawet lyczka wody nie dostałam przez całą noc (cc miałam o 24). Lekarze bez łaski odpowiadają jak masz pytania, nie robią łaski. Na prawdę polecam. Po cesarce szybko doszłam do siebie, na drugi dzień już normalnie chodziłam, brałam prysznic, opiekowała się dzieciom. Przed cesarka lezalam dwa dni na trakcie i ram też były bardzo miłe położne w szczególności p. Krawczyk. Dziewczyny, które rodziły sn też nie narzekały na opiekę, także jak masz lekarza z Jaczewskiego to śmiało tam możesz rodzić. Jeżeli masz z innego szpitala to mała szansa, że Cię przyjmą, porodowka cały czas jest przepełniona. Każda z dziewczyn była czyjaś.

Gość gość
Nie miałam lekarza z Jaczewskiego, a zostałam bez najmniejszego problemu przyjęta. Miałam cc, szybko doszłam do siebie, dziecko zabrali jedynie na kilka godzin pierwszej nocy, a tak było cały czas ze mną. Odwiedziny w pokoju odwiedzin, co jest plusem, ale uważam ze ojciec powinien mieć prawo do spędzenia tych pierwszych godzin z dzieckiem, a widział je tylko chwilę, jak nas przewozili z operacyjnej na położnictwo, potem dopiero na drugi dzień.

Gość gość
A powiedzcie czy na Jaczewskiego da się umówić z lekarzem na cc na konkretny dzien?? Moja koleżanka rodziła na lubartowskiej to bez problemu dalo rade.

Gość gość
Można się umówić. Ja ze swoim byłam umówiona, oczywiście cc że wskazaniem a nie na życzenie.

Gość gość
Miałam cc, ale nie na życzenie. Gdybym miała wyjście, nie wybrałabym trudnej operacji tylko poród naturalny. Teraz są znieczulenia itp. Czy można na życzenie na Jaczewskiego? Pewnie można, ale każda kobieta miała zaświadczenie od innego specjalisty lub taka była decyzja lekarza prowadzącego czymś uzasadniona.

Gość gość
Mam wskazania do CC (ciąża po operacji i z mięśniakiem), myślę o tym, żeby rodzić na Jaczewskiego. Czy trudno się tam umówić na planowaną CC?