Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruczoczarna23

rozjasnianie czarnych wlosow

Polecane posty

Gość kruczoczarna23

Czesc dziewczyny. Doradzcie mi jak moge rozjasnic swoje kruczoczarne wlosy, traktowane farbami od 7 lat? Od 3 farbie sie ciag,e na czarno a teraz chcialabym kasztanowy braz. Troche boje sie dekoloryzacji bo nie dosc,ze 2 razy mialam trwala prostujaca to i tak codzien prostuje wlosy i boje sie,ze poprostu sie wykrusza. Co radzicie zrobic?

Gość jgfddgn
Ciezka sprawa ;/ tez mialam ten problem, w dodatku moje wlosy byly w oplakanym stanie, nie farbilam ponad rok , troche odrosly, potem scielam troche i wyszedl fajny kolorek, braz z cieniowana czernia:-)

Gość WRÓŻKA GERTRUDA
zrób płukankę która odnowi ci włosy bierzesz trochę wody i dwie łyżki żelatyny mieszasz aż pianka się zrobi potem dodajesz dwie łyżki balsamu mrs potters i mieszasz nakładasz na włosy czekasz 20 minut i spłukujesz włosy są odbudowane i ładne

sama rozjaśniam włosy z czarnych ale ide na blond :) farbowalam na czarno rok czasu , zrobiałm rozjaśniaczem i wyszedł mi do połowy głowy blond ,a reszta rudo brązowa na to dałam średni brąz i wyszedł mi jasny brąz , bez rozjaśniacza sie nie obejdzie ,sama farba nei da rady , wiem to po sobie , ja teraz z jaśniejszych włosów schodze farbami , ale też miałam czarne :( nałóż rozjaśniacz i na to farbe jakiś brąz , najlepiej ton jaśniejszy od koloru ,który chcesz uzyskać :)

Gość karuzellaxdx
Najlepiej u fryxjera,sama bym sie bala robic takie zabiegi

Gość Franimfine
Ewentualnie polecam henne naturalna , ona zrobi kasztan na czerni.

Gość Franimfine
Fryzjer to strata pieniędzy . Zapłacisz kupę kasy , a za 1/5 tej kwoty kupisz ten sam preparat co oni uzyja . Sprawdzone potwierdzone .

Gość fffbfbf
ja tez farbowalam 7 lat na kruczo czarny i mialam dlugie wlosy do pasa. poszlam do fryzjera dekoloryzacje mialam kilka razy bo po pierwszej mialam do groy zółte dalej brązowe a na końcach fioletowe... minął rok i mam krótkie bardzo jasny blond. bo niestety włosy musiały być podcinane za każdym razem bo były w coraz gorszym stanie. ale teraz wygladam i czuje sie o niebo lepiej :)

Gość podbijam temat
Up

Gość opuiouio
ja miałam dekoloryzację, to jedyny sposób na rozjaśnienie czarnych włosów. wiadomo włosy się niszczą i wtedy na ratunek przychodzi uwagaaaa keratynowe prostowanie włosów które u mnie spowodowało spektakularny efekt - z rozjaśnionych kręconych zniszczonych włosów powstały piękne proste włosy. Dodatkowo mam dzięki temu podkreślony kolor, jest po prostu piekny (blond loreal excellence 7 popielaty blond) i połysk jakiego nigdy nie miałam. są proste po umyciu i nawet nie muszę ich układać. coś wspaniałego. na wizażu jest cały wątek, preparatów jest kilka, u fryzjera to kosztuje ok 1000zł w domu z pomocą koleżanki zrobisz to na 60zł (tyle kosztują odmierzane preparaty) efekt do 6 m-cy.

Gość Franimfine
Dlatego właśnie polecilam zrobić to samej w domu. Zamów sobie w internecie jest taki różowy dekoloryzator z loreal . Jest taka strona sklepu salonu w Warszawie . Polecam , rozróżniać saszetke z woda 9% bądź 6% i gwarantuje ze nie zniszczysz włosów , nie będzie żadnej potrzeby scinania

Gość Franimfine
Rozrobic saszetke

Gość opuiouio
tak, tylko ze zawsze po dekoloryzacji trzeba farbe nalozyc, bo nie wyjdzie taki kolor jaki się chce. nie jestem fryzjerką ale mam znajomą fryzjerkę która zawsze mi włosy robi. ew. zamiast farby szampon koloryzujący z wybranym odcieniem. najlepiej robić lorealem dekoloryzację, a potem dać farbę profesjonalną. moja fryzjerka jak robiła mi dekoloryzacje to przez cały czas trzymania rozjaśniacza masowała włosy dzięki temu rozjaśniły się idealnie równo.

Gość opuiouio
acha i jeszcze zależy czym farbowałaś te czarne włosy - jeśli pallette to zapomnij o dekoloryzacji.

Gość lara jak laura
Moim zdaniem dekoloryzacja w domu sprawi tylko to że zostaniesz wogóle bez włosów.

Gość DFGBBVCXZXCVB
JA ROZJASNIALAM SAMA KILKA RAZYY Z CZARNYCH WLSOOW MAM BRAZ BARDZO FAJNY CIEPLY KOLOR ALE OCZYWISCIE MUSIALAM OBCIAC WLOSY

Gość stylish29
franimfine- henna naturalna zrobi kasztan na czarnych farbowanych bez wstepnego rozjasniania??? probowalas moze? a ten rozjasniacz loreal sprawdzi sie tez na pasemka? tzn rozswietlic pasemkami reszte zostawic czarne.

Gość zjzkzkkz
Ale dupa