Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z jakimś tam groszem :)

Ile zostało wam kasy do 10tego?

Polecane posty

Niewyspana co miesiac p wyplacie przelewaj tamchociazby 100zl zawsze potem na czarna godzine bedzie ide spac papa:)

Gość mika biała
moje akurat się pogorszyło bo zostawiłam wszystko eksiowi ( oprócz dzieci oczywiście :)) - on za cholerę nie chciał się wyprowadzić więc ....ja teraz wynajmuję mieszkanie a on w naszym mieszka z panną nową i młoda :) ech, życie ale mimo wszystko nie narzekam aż tak bardzo ...czasem tylko jak naprawdę cięzko jest mi przetrwać do 10-tego ale reszta - nie cofnęłabym czasu za żadne skarby :)

Gość niezawyspana
Jarkoniecki, moj alkoholik placi rachunki i gdy nie pije robimy duuuuze zakupy wiec mojego zaoszczedzic "moje macierzynskie" tylko nie rozumiem co sie czepiasz? To chyba logiczne, ze zycie w 2 wychodzi taniej niz w pojedynke .

Gość niezawyspana
Setunia, nie mieszkam w pl. A odlozone juz mam 2 tys euro

Gość niezawyspana
Mika biala, zostaeilas ex-owi wasz wspolny "lokal" a ty mieszkasz w wynajmowanym? Jestescie po rozwodzie i nic Ci sie nie nalezy?

Gość mika biała
należy - ale sprawy majątkowe to oddzielny temat i z rozwodem nie mają nic wspólnego w naszych sądach :)) walczę i ....kiedyś wywalczę

niezawyspana - nie czepiam :) No, ale gdybyście płacili np. po połowie a teraz wynajęła mieszkanie na spółkę z kimś, to by wyszło na to samo. Trzeba było nie pozwalać mu płacić, to byś teraz tego tak nie odczuła ;)

Gość niezawyspana
Mika biala, wspolczuje. Ja nie wiem jak to wyglafa w pl . alenormalne to nie jest zebys Ty z dziecmi.musiala wynajmowac. :( ale jak piszesz, takie prawo w pl :(

Gość mika biała
prawo to jedno a święty spokój i życie to drugie niestety :)))

Gość niezawyspana
Jarkoniecki, jestem zona a przedewszystkim matka wychowujaca roczne dziecko. Pomysl z czego mialabym oplacac czynsz? Cale moje dochody ( macierz i rodzinne) nie wystarczylyby na czynsz . No ok na polowe a gdzie reszta? Spoko niewazne. Wynajac z kims? Raczej nie wyobrazam sobie ja roczne dziecko i obcy w jednym mieyzkaniu. W kazdym badz razie zapowiada sie na to, ze bede musiala sobie jakos poradzic :) Najgorszy jest pierwszy krok a potem bedzie tylko lepiej. :)

Gość niezawyspana
Mika biala a powiedz ... jezeli chcesz .:) Ile mialy/o dziecko gdy odeszlas? Mialas prace? ...

niezawyspana - jak nie mieszkasz w PL to źle nie będzie ;) Wynajmować piętrowy domek - Ty na górze, ktoś na dole - to nie taki zły pomysł, no i płacisz połowę czynszu, ale rozumiem, z dzieciątkiem to już ciut trudniej, niż samej. Najlepszego. mika biała - dzielno kobietko, podasz maila? - w celach zbożnych!

Gość mika biała
ja to jestem taki przykład kobiety, która 4 razy składała pozew rozwodowy i dopiero za 4 razem się rozwiodłam bo sędzia był mądry i nie pozwolił mi wycofać się :) tak więc dzieci miały 9 i 10 lat ale uważam, że najlepszy czas jeśli już się myśli o rozwodzie to jest wtedy, kiedy dzieci mają tak do 5-6 roku życia

Gość i jak tu rodzine...
zalozyc? Jak oboje pracujacy ludzie nie potrafia zapewnic sobie jedzenia. Ten swiat jest chory.

Gość mamamamamama
w perspektywie kupić:kozaki za max 100 zł,prysznic,termę,uchwyty do płyt k-g,dwa okna dachowe.

Gość niezawyspana
Jaronecki...:p predzej kawalerka. Ale racja w pl ciezkoby bylo. Poza granicami nie zgine. Biala mika, to spore dzieciaki byly juz. A mnie sie wydaje, ze im wczesniej tymlepiej z tym rozwodem.Zwlaszcza w takiej sytuacji jak moja. Haha 4 razy pieknie weteranko. Ja jakjuz zloze papiery to nie wycofamsie :p

Gość mika biała
ale , jestem po rozwodzie prawie 4 lata i to są naprawdę najgorsze lata w moim zyciu pod każdym względem bo w małżeństwie było źle ale przewidywalnie a teraz wszystko sięgnęło przysłowiowego dna - rozwiodłam się dla dzieci bo one na tym cierpiały najbardziej i teraz dla nich są szczęśliwe dni ale.....mojej walki o każdy dzień nie widzą i całe szczęście . Czasem tylko widząc łzy przytulają i mówią - mamuś , nie martw się , damy radę :)) tak jak dziś czy wczoraj kiedy kiepsko było w lodówce ale za to nauczyłam się gotować, piec i wymyślać coś z niczego - nowe i fajne doświadczenie :))

Gość ani nie mówię
20 zł - nastolatka, niemowlak, 3 dorosłych , zwierzyniec , zajebiście, nie? chleb mam tylko na jutro z rosołu coś zrobię najgorsze w tym wszystkim że pieluch mi zostało 3 szt :| i jak tu żyć? panie premierze jak żyć????

Gość niezawyspana
I jak tu rodzine zalozyc, nie zakladaj wiesz ile wyprawka dla baby kosztuje :p

Gość powiedz to mojej...
dziewczynie. U niej w rodzinie kazdy po 2 dzieci i ona sama zostala i juz planuje. Sa przez to klotnie.

Gość niezawyspana
Mika biala :( dasz rade wierze w to . Dzieciaki podrosna moze pomoga? Bedzie latwiej. Najwazniejdze, ze sa szczesliwe.Dostanesz alimenty? Powiem wam, ze podziwiam. Wpl strach zakladac rodzine bo i za co jautrzymac. Brat moj razem z zona pracuja w pl. beda miec niebawem baby cala wyprawke dostali idemnie po moim malenstwie . Dziecko planowane a i tak gdyby nie pomoc rodziny ciezko bybylo. A to dopiero poczatek.

Gość jeden-cztery
z tego miesiąca to jakies 1500 zl jeszcze

Gość niezawyspana
Ani nie mowie, jak takciezko po co bylo sie decydowac na kolejne dziecko. Przykro mi, szkoda mi malenstwa :(

Gość niezawyspana
Powiedz to mojej... jak was nie stac na rodzine, dziecko to po co je plodzic? Bo.tak wypada? Ja mieszkajac w pl chyba bymnie zdecydowal sie na dziecko :(

Gość mika biała
alimenty na szczęście dostaję bo na dodatek nie pracuję - tj. całe życie pracowałam na swoim ale po rozwodzie i firmę musiałam zamknać bo pracowników w US do sprawdzania donosów od exa nie starczyło :))ech szkoda pisać - do grudnia opiekowałam się mamą ale zmarła - wszystko naraz . Najgorsze zawsze jest to, że człowiek sam ze wszystkim jest i to prawda , że we dwójkę zawsze łatwiej nawet myśleć o jutrze jest a tak , ta ogromna odpowiedzialność nie tylko za siebie ale przede wszystkim za dzieci - koło zamknięte !!

Gość powiedz to mojej...
ale na razie nas stac, tzn mnie bo zarabiam prawie 5tys na msc. Ale ten swiat jest taki dziwny ze za 6 msc moze nagle firma splajtowac. Tak bylo z moja poprzednie, gdzie zarabialem 4 tys. 2 lata dobrze i nagle krach. Nie chce plodzic dzieci na tak nie dobry swiat.

Gość mika biała
ale , jak to mówią, po burzy zawsze przychodzi słońce więc wierzę w to i jakoś , nawet jak jest już tak źle , że wydaje się , iż gorzej być nie może , to maleńki cud się zdarza i np. znajduję w kieszeni spodni 50 zł :))) Poza tym , wiem, że dobro powraca więc ...czekam :)) I Tobie też tego życzę - siły do przetrwania a jeszcze jak masz perspektywy pracy , dobrego miejsca na życie , znajomych i przyjaciół ( bo ja tego wszystkiego nie mam ) to na pewno Ci się uda , jesteś młodą osobą i warto pomyśleć o sobie bo życie, baaardzo szybko ucieka i na wiele rzeczy zwyczajnie potem nie starcza już czasu albo mijają bezpowrotnie - tak jak mnie :(

Gość niezawyspana
Powiedz to mojej, to nie jest tak zle. Ww znajdziesz nowa prace :) :p chyba . To mozesz wyruszycie w swiat za lepszym zyciem?

mika - wlaśnie 50zł krąży w sieci i nie wie do kogo trafić, chętnie trafiłoby do Ciebie, by wspomóc :)