Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsajdjasd0q210

Ból brzucha

Polecane posty

Gość dsajdjasd0q210

Hej, mam do Was pytanie. Za jakiś tydzień wybieram się do lekarza (wcześniej z nadmiaru bardzo ważnych obowiązków nie mogę), ale chciałabym zasięgnąć Waszej rady. Najlepiej będzie jak po kolei przedstawię swoje dolegliwości. Jakieś 3 miesiące temu miałam straszny ból brzucha, który pojawił się niespodziewanie. W zasadzie były to gwałtowne skurcze, które trwały z jakąś dobą godzinę, później stopniowo ich nasilenie się zmniejszało. Ból był naprawdę bardzo silny, zwijałam się i jęczałam. Wylądowałam wtedy w szpitalu, podano mi kroplówkę z czymś rozkurczowym i po jakiś 2-3 godzinach puszczono do domu. Wpisując podejrzenie zapalenia żołądka. Później nic mnie nie bolało. Było OK. Po jakiś miesiącu zauważyłam, że mój kał zmienił kolor. Stał się całkowicie czarny. Po 3-4 dniach, zaniepokojona wykonałam badanie na obecność krwi utajonej - wynik pozytywny. Udałam się wtedy do lekarza rodzinnego, ten przepisał mi jakiś lek, pomogło od ręki. Po jakiś 3-4 dniach od zażycia pierwszej tabletki objawy ustąpiły. Jednak po jakiś 3-4 tygodniach, zaczął mnie pobolewać brzuch. Głownie ból dotyczy lewej strony. Jest to kłucie tuż pod żebrami lub ból w dole brzucha. Nie jest on jakoś specjalnie silny, ale dokuczliwy, ze względu na to, że trwa już jakieś ponad 2 tygodnie. Nasilając się i słabnąć. W między czasie miałam silne skurcze brzucha, tym razem w dole (tez po lewej stronie), wtedy lekarz na pomocy doraźnej dał mi dwa zastrzyki (rozkurczowy i przeciwbólowy) i zlecił wizytę u lekarza rodzinne, w celu wykonania badań diagnostycznych. Dzień - dwa było OK, od wczoraj znowu mnie pobolewa. Czuję jakieś wewnętrzne napięcie i co jakiś czas ucisk/skurcz. Dodam, że niepokoi mnie również rytm mojego wypróżniania. Od kilku dni oddaję stolec kilka razy dziennie, od 4--6 razy, w bardzo mały ilościach, czasem wręcz mikroskopijnych. Tak, jak już wspomniałam za tydzień wybieram się do lekarza. Chciałabym jednak wiedzieć czego mogę się spodziewać... Może ktoś z Was miał kiedyś podobne objawy?

Gość szybko dlo lekarza
m.zdaniem to masz wrzody ,a jeden to Ci pękł i dlatego czarny stolec! To znaczy ,że organizm się wykrwawia i to poważna sprawa...