Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka wlasnie jestem

lekarka dala mi skierowanie na ekg a ja sie wstydze

Polecane posty

Gość taka wlasnie jestem

na nie isc :O bo trzeba sie bedzie rozebrac do golych cyckow czy mozliwe ze takie badanie moze przeprowadzac facet?

Gość entertunio
ekg przeważnie robi pielegniarka lekarz facet nie robi no chyba ze trafisz na pięgniarza :o

Gość dlaczego się wstydzisz?
Takie badanie zazwyczaj przeprowadza kobieta.

Gość sdfsdfdsfsd
Ja zwykle miałam robione przez moją lekarkę, ale też miałam robione w szpitalu przez lekarza faceta, więc jest to jak najbardziej możliwe.

Gość ja ciebie rozumiem
jak bedzie facet to nie zrobisz, albo popros o kobiete. Ja zawsze odmawialam kiedy cos mi nie lezalo i nigdy zaden facet ani lekarz, ani pielegniarz niczego mi nie robil bo nie zyczylam tego sobie. Nawet kiedy rodzilam ( no nie doslownie bo mialam cc) zaznaczylam, ze nie ma opcji badania mnie przez lek faceta i badaly mnie tylko kobiety. Nie trzeba si egodzic na cos co nam nie pasuje. Zagranica to normalne, a w PL kobiety daja sobie robic wszytsko nawet kiedy nie chca.

Gość nie wstydź się
nie ma czego ..... ja wiele razy miałam ekg przez faceta i spoko on nie patrzy na cycki ! co mu cycki dziwne ? nie martw sie bedzie ok

Gość sdfsdfdsfsd
Ale nie martw się jak trafisz na faceta, bo kobieta tak samo może być niemiła jak i facet. Kiedyś jak miałam zakładanego Holtera to natrafiłam na taką obrażoną nie wiadomo na co. Na pewno nie na mnie, bo pierwsze ją na oczy widziałam, ale i tak było nieprzyjemnie w jej towarzystwie.

Gość ś
ile ty masz lat, że boisz się cycki pokazać?

Gość ceewfcd
ja miałam ekg w staniku:)

Gość taka wlasnie jestem
w ogole sie wstydze na nie isc poszlam do lekarki z przeziebieniem a ta ni z tego ni z owego dala mi skierowanie na ekg (ale tez i na wyniki krwi)bo podobno strasznie mi sercewalilo jak mnie osluchiwala a to przez stres ze ktos wejdzie albo bedzie mi robic jakies inne upokarzajacebadania itd..;( od razu mówie ze nie chce sie tak stresowac, ale takie tlumaczenie sobie mi nic nie daje

Gość a________5
Matko, jak można się czegoś takiego wstydzić? Jak ktoś robi EKG, to codziennie ogląda cudze piersi i nawet na to nie zwraca uwagi, że jesteś goła. Jeszcze rozumiem wstyd przed wizytą u ginekologa, ale cycki to tylko cycki.

Gość no to sie wstydzisz
wkoncu czy nie ? :o

ekg jest całkowicie bezpieczne i bezbolesne, dlatego niektórzy w zupełności niepotrzebnie się go obawiają. Z pewnością, wszelkiego rodzaju obawy są w dużej mierze spowodowane niewiedzą na temat tego, jak wygląda badanie. Nie ulega wątpliwości, iż pacjent przed wykonaniem ekg powinien się rozluźnić i odprężyć, gdyż w innym wypadku wyniki będą niewiarygodne. Nie zapominamy także o tym, iż przystępując do badania powinniśmy być na czczo, a także palenie papierosów przed ekg jest niedopuszczalne. Następnie należy się rozebrać od pasa w górę i położyć się na kozetce. Poza tym, niezbędne jest również ściągnięcie rajstop i skarpetek z nóg. Trzeba powiedzieć o tym, iż standardowo na klatce piersiowej badanego umieszcza się sześć elektrod przedsercowych oraz po jednej elektrodzie na każdej kończynie, są to tzw. elektrody kończynowe. Przede wszystkim, każda elektroda posiada inny kolor, bowiem nie są one przytwierdzone do ciała na zasadzie przypadku, bowiem każda z nich musi się znaleźć w ściśle określonym miejscu.

Gość taka wlasnie jestem
no wstydze sie nawet jak bedzie je przeprowadzac kobieta stad wyrazenie " w ogole sie wstydze"

Gość nikt nie lubi badan
i kazdy sie denerwuje nie bój zaby przezyjesz isie nie denerwuj przy tym bo zapis hooojowy wyjdzie

Gość taka wlasnie jestem
chyba w ogole na nie nie pojde, bo wiem ze bede w takim stresie ze wyniki wyjda jak u 50 letniego zawalowca:O bo co mam sie denerwowac:)

Gość no wieszzzzz ekg
sie wstydzić :o co innego ginekolog ale zwykłe ekg ......

Gość ja ciebie rozumiem
to popros zeby ci w staniku zrobili. W UK nikt mnie nie prosil o zdjecie nawet bluzki- wkladala mi te diody pod koszulke, a pod spodem mialam satnik. Nawet zaproponowalam, ze rozepne go sama bo sie laska meczyla z tymi diodami. Ale zdejmowac nidgdy nikt kogo znam i tu robi, nie musial.

Gość gość
ekg zazwyczaj wykonuje pielegniarka a nie lekaz prowadzący

Gość gość
Dziwne jesteście, to ja miałam 10, 14, 16 lat jak chodziłam do lekarza, żeby sprawdził mój kręgosłup i łopatki. Do faceta, badanie bez stanika i się nie wstydziłam, bo to LEKARZ, a ty dorosła kobieta się wstydzisz :O

Gość gość
przed lekarzem to co innego a przed pielegniarka co innego

Gość gość
pielegniarka w przychodni

Gość gość
Nie ma się czego wstydzic, mogę dac Ci namiary do Pani doktor, a nie Pana, wiec tym bardziej możesz śmiało isc. www.medycynapracyaugustow.pl zajrzyj tam i się umow po prostu