Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pomaranczowak91371

Problemy z brzuchem

Polecane posty

Gość pomaranczowak91371

Hej, mam do Was pytanie. Za jakiś tydzień wybieram się do lekarza (wcześniej z nadmiaru bardzo ważnych obowiązków nie mogę), ale chciałabym zasięgnąć Waszej rady. Najlepiej będzie jak po kolei przedstawię swoje dolegliwości. Jakieś 3 miesiące temu miałam straszny ból brzucha, który pojawił się niespodziewanie. W zasadzie były to gwałtowne skurcze, które trwały z jakąś dobą godzinę, później stopniowo ich nasilenie się zmniejszało. Ból był naprawdę bardzo silny, zwijałam się i jęczałam. Wylądowałam wtedy w szpitalu, podano mi kroplówkę z czymś rozkurczowym i po jakiś 2-3 godzinach puszczono do domu. Wpisując podejrzenie zapalenia żołądka. Później nic mnie nie bolało. Było OK. Po jakiś miesiącu zauważyłam, że mój kał zmienił kolor. Stał się całkowicie czarny. Po 3-4 dniach, zaniepokojona wykonałam badanie na obecność krwi utajonej - wynik pozytywny. Udałam się wtedy do lekarza rodzinnego, ten przepisał mi jakiś lek, pomogło od ręki. Po jakiś 3-4 dniach od zażycia pierwszej tabletki objawy ustąpiły. Jednak po jakiś 3-4 tygodniach, zaczął mnie pobolewać brzuch. Głownie ból dotyczy lewej strony. Jest to kłucie tuż pod żebrami lub ból w dole brzucha. Nie jest on jakoś specjalnie silny, ale dokuczliwy, ze względu na to, że trwa już jakieś ponad 2 tygodnie. Nasilając się i słabnąć. W między czasie miałam silne skurcze brzucha, tym razem w dole (tez po lewej stronie), wtedy lekarz na pomocy doraźnej dał mi dwa zastrzyki (rozkurczowy i przeciwbólowy) i zlecił wizytę u lekarza rodzinne, w celu wykonania badań diagnostycznych. Dzień - dwa było OK, od wczoraj znowu mnie pobolewa. Czuję jakieś wewnętrzne napięcie i co jakiś czas ucisk/skurcz. Dodam, że niepokoi mnie również rytm mojego wypróżniania. Od kilku dni oddaję stolec kilka razy dziennie, od 4--6 razy, w bardzo mały ilościach, czasem wręcz mikroskopijnych. Tak, jak już wspomniałam za tydzień wybieram się do lekarza. Chciałabym jednak wiedzieć czego mogę się spodziewać... Może ktoś z Was miał kiedyś podobne objawy?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować