Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulvdenhin

Kolczyk w języku i biały język. Pomocy

Polecane posty

Gość ulvdenhin

Witam.W czwartek robiłam kolczyk w języku u piercera. 2 dni wcześniej miałam lekko białawy język, ale wszystko ładnie wyczyściłam. Teraz mam nadal opuchlizne, a język biało - żółty (płukanie szałwią). Strasznie tego dużo na języku - ok 2-3 mm na grubość i nie wiem co robić. Czy świeża rana może doprowadzić do jakiegoś zakażenia ? Wyjąć kolczyk? Wiadomo - to nie od kolczyka, bo miałam już 2 dni prędzej. Muszę iść do lekarza, ale boje się, że zaraz nagada, że to od kolczyka, ble, ble.. standardowo ;) Chce mieć jakieś argumenty chciażby... tydzień lub 2 temu jadłam duuużo actimeli. Ok 3-4 dziennie przez tydzień. Wiadomo -żywe kultury bakterii.. Co robić?I co to jest?

Gość ulvdenhin
?

Gość qwuiio90
no i właśnie dlatego kolczyk w języku jest niehigieniczny i obleśny. trudniej zadbac o higienę i wyczyścić język. a biały nalot nie pojawia sie od jedzenia actimeli, tylko jest objawem jakiejś infekcji:) a w ogóle jak widzę kolczyk plus nalot, to mam ochote pawia puścić.

Gość po co ci ten kolczyk ?
?

Gość qwuiio90
ja miałam nalot przy chorobie zatok. inne mozliwości, to np infekcje gardła, migdałów

Gość ulvdenhin
Dobra, ok. Brzydko to wygląda, ale zniknie kiedyś ;) Po co? Bo chcę, bo mi się podoba i tyle, ale nie o tym dyskusja. Actimele zawierają żywe kultury bakterii, a co prawda dużo ich jadłam :/ Mam Przewlekle chore zatoki, ale wydaje mi się, że to jakiś grzyb.. (?)

Gość ulvdenhin
jest tu ktoś? :)

Gość qwuiio90
jak masz przewlekle chore zatoki, to nie zniknie:) tylko smród z japy i osad będą sie powiększać. i przy takim schorzeniu, to ten kolczyk potrzebny ci jest jak umarłemu kadzdło- tylko będą sie tam zbierać te twoje obrzydliwe bakterie z gnijacych zatok- nie ma to jak namiętny pocałunek z takim żelastwem pokrytym bakteriami :)

Gość ulvdenhin
Haha no dzięki.. nie mogę całować się przez jakiś czas.. także.. jeszcze mój wyjeżdża jutro w delegacje to myślę, że wyleczę. Na zatoki choruję już... uuu . 10 lat ;) nie leczę ich, bo nic nie pomaga. Są i tyle.. Wydaje mi się, że to nie od nich..

Gość do weta ;) jakiej pomocy
Wylecz infekcję, bo najprawdopodobniej masz jakąś. Widziałaś, że jesteś chora, bo masz jakiś nalot na języku i poszłaś sobie kolczyk zakładać? No chyba ta infekcja z gorączką przechodziła. A piercer tez nie lepszy skoro widział infekcję i ci tego kolczyka założył. Idź po jakiś antybiotyk, bo sobie kłopotów narobisz, jak płukanie szałwią nie pomaga.

Myjesz język przy każdym myciu zębów? Też mam kolczyk w języku i przez dwa tygodnie od zrobienia go, płukałam usta płynem przepisanym, przez piercera. Mam kolczyk już 5 lat, jak nie dłużej, czyszczę go przy myciu zębów. Wstaw foto

Gość qwuiio90
ja tez nie leczyłam, do czasu jak dostałam zapalenia mózgu. miałam dwie operacje. nic nie pomaga? to oczywiste, bo pomaga tylko płukanie zatok lub operacja. a nalot miałam stale- codziennie czyściłam język 2x i piłam litry listerine:)

Gość ulvdenhin
Dzięki za odpowiedź. Niestety mam czas dopiero w piątek... Cały tydzień zawalony. Gdy byłam u piercera to były dopiero początki, które wyszorowałam szczoteczką i płatkami kosmetycznymi ;)

Gość ulvdenhin
To mnie pocieszyłaś.. dzięki. Mi ciągle leci flegma po tylnej ścianie gardła. Język szoruje szczoteczką, ale nic nie schodzi na tym etapie :(

jeżeli jesz nabiał to tak moglo sie zrobic, a jak poruszasz kolczykiem to mocno cię boli ?

Gość ulvdenhin
Nie jestem w stanie ruszać kolczykiem. Mam go od czwartku, opuchlizna nie zeszła. Cały język ogromny :)

Gość qwuiio90
niezły syf. nie będę nic jadła przed tydzień. zajmij się lepiej leczeniem zatok zamiast głupim kolczykiem, bo skończysz jak ja z ropniem, delirium i operacją mózgu:)

Gość ndnenndjdjjd
martwica jezyka

Gość ulvdenhin
Jak zacząć leczenie zatok? Wymaz?

Gość ndnenndjdjjd
Co to jest martwica języka? Martwica to inaczej obumieranie tkanek. Martwica języka rozpoczyna się jego drętwieniem, potem pojawiają się na nim niegojące owrzodzenia. Przyczyną takich zmian może być np. obecność ciała obcego w języku (modne kolczyki!) lub rzadki zespół metaboliczny - choroba Takahary.

Gość marlooner25
dobry laryngolog. tomografia.

Twój jezor jest wielki bo jesz nabiał a nie można przynajmniej przez tydzien. A jeżeli nie możesz ruszac to juz jest bardzo źle, kolczyk moze ci wrosnąć .. mam znajomą co kiepsko skonczyla a miala podobną sytuacje

a taki biały tez moze byc po przekuciu, wiele moich znajomych tak mialo, ale wraz z opuchlizną schodizł biały nalot

Ruszałam pierwszy raz kolczykiem. Bolało średnio, a nawet wcale. Teraz chwilkę boli.. od spodu z prawej strony gdzie zaczynano.