Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 fagta

danie obiadowe z par贸wk

Polecane posty

Go艣膰 fagta

witam zosta艂y mi po weekendzie 2 opakowania par贸wek , chcia艂abym je jutro jako艣 wykorzystac na jutrzejszy obiad , mo偶臋 kto艣 ma jaki pomys艂 , leczo odpada bo nie mam nic z warzyw i nie zd膮偶臋 kupi膰....

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ula krak贸w
podsmaz je po prostu , do tego ziemniaczki t艂uszczykiem polej , normalnie jak kie艂bas臋 na gor膮co ,sur贸wka i jest ,t艂usto bo t艂usto ale danie 5 min :P

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dfghygtfd
w ciescie francuskim je zapiecz z serem ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ula krak贸w
oo te偶 super pomys艂 z tym ciastem ,sama wypr贸buje

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dfghygtfd
daj znac jak wyszlo :) smacznego

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ula krak贸w
to jak b臋d臋 mia艂a bezdomne par贸wki ,wtedy je zakwateruj臋 na patelni ,u mnie rzadko mieszkaj膮 par贸wki bo nie przepadam :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zr贸b leczo z par贸wkami, jest
pycha!

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ZawszeCiekawaaa
Upiecz je w cie艣cie francuskim lub drozdzowym. Ja nie jadam parowek ale znajomi m贸wi膮 偶e bardzo dobre. Mo偶esz te偶 zrobi膰 hot dogi albo podsmazyc je w ca艂o艣ci lub pokroic i podsma偶yc z cebula a do tego ziemniaczki mo偶e jakas sur贸weczka. Kiedy艣 te偶 widzialam na necie przepis na salatke makaronowa z par贸wka. Poszukaj.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 najlepsze s膮 par贸wki
w sosie musztardowym. obierasz cebul臋, kroisz w kostk臋, wrzucasz na rozgrzany olej, podsma偶asz na rumiano, jak ju偶 jest rumiana zasypujesz m膮k膮 (oko艂o 2 czubate 艂y偶ki, chwile przesma偶asz, potem dolewawsz ZIMNEJ wody oko艂o 0,5 litra, mieszasz wszystko m膮tewk膮, dodajesz kostk臋 roso艂ow膮 lub jak nie przepadasz to sama doprawiasz sol膮 pieprzem, do tego dodajesz ju偶 do smaku musztard臋 (ja daj臋 p贸艂 na p贸艂 sto艂ow膮 z sarepsk膮, gotujesz do momentu zg臋stnienia i gotowe.w osobnym garnuszku podgrzewasz par贸wki, podajesz z ziemniakami i np sur贸wk膮 z marchewki i jab艂ka sos wychodzi kremowy i aromatyczny zamiast musztardy mo偶na da膰 chrzan, zamiast par贸wek ugotowane na twardo jajka

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szoque!
ale co masz oprocz tych parowek? w sosie musztardowym, chrzanowym, koperkowym to chyba najprostsze rozwiazanie. nawet takim tylko na zasmazce, no i w nim grzejesz parowki.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mo偶esz je zawin膮膰 razem
z pieczarkami(pokr贸j pieczarki razem z cebul膮 na paelni,podlej wod膮 i udu艣 do mi臋kko艣ci,odparuj wod臋,dodaj do tego kawa艂ek startego 偶贸艂tego sera,dopraw sol膮 i pieprze.Nasma偶 nale艣nik贸w, na 艣rodku u艂贸偶 2 par贸wki,ob艂贸偶 je pieczarkami i zawi艅.Otocz w jajku i bu艂ce,obsma偶 na z艂oty kolor z obu stron.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jacobs2
Parowki kroisz ,podsma偶asz ,dodajesz puszk臋 groszku konserwowego ,troch臋 bulionu ,koperek i masz gulasz

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ulalalaulala
pora podwieczorku minela. autorka parowki pewnie dawno juz zjadla ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fagta
niekt贸re pomys艂y naprawd臋 super , niestety moje par贸wki pow臋drowa艂y do zamra偶arki a na obiad by艂o spageti wi臋c jesli macie wi臋cej pomys艂贸w to prosze o podzielenie si臋 nimi

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 juz par贸wek nie jadam
chyba, ze mnie najdzie ochota na no艣 obrzydliwie niezdrowego. ale mam taki przepis: dusimy cebulk臋(tyle ile lubimy, w p贸艂kr膮偶kach) dodajemy pokrojone w kostk臋 par贸wki i podsma偶amy. dodajemy puszk臋 kukurydzy i troch臋 koncentratu pomidorowego. Wlewamy te偶 t膮 wod臋 z kukurydzy, ona nada s艂odko艣ci sosowi. doprawiamy sol膮, pieprzem i ew. jak kto艣 lubi zio艂ami prowansalskimi. Jak dla mnie pycha, ze 艣wie偶膮 bu艂eczk膮 :) zdarza艂o mi si臋 doda膰 tez parowki do sosu do spaghetti jak nie mialam mielonego mi臋sa :P

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 uszywiscie
pare razy widzialam juz w sklepach, pokazuja sie parowki troche zdrowsze, bez azotanow i azotynow, bo to te zwiazki sa najgosze i rakotworcze w wyrobach wedliniarskich. ale fakt, parowka powinna byc uznawana za swoisty wybryk i zaspokojenie chcicy na cos niezdrowego ;) czasem sama ja miewam ;) bo nie zapominajmy, ze parowki nie sa z miesa (nawet jesli tak pisze). pisze ze z miesa, na zasazdie, ze jest to cos ze zwierzaka, a nie np. pianka sojowa. ale czym jest to cos?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 uszywiscie
pare razy widzialam juz w sklepach, pokazuja sie parowki troche zdrowsze, bez azotanow i azotynow, bo to te zwiazki sa najgosze i rakotworcze w wyrobach wedliniarskich. ale fakt, parowka powinna byc uznawana za swoisty wybryk i zaspokojenie chcicy na cos niezdrowego ;) czasem sama ja miewam ;) bo nie zapominajmy, ze parowki nie sa z miesa (nawet jesli tak pisze). pisze ze z miesa, na zasazdie, ze jest to cos ze zwierzaka, a nie np. pianka sojowa. ale czym jest to cos?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 juz par贸wek nie jadam
zapomnia艂am o czosnku :)do tego dania trzeba go doda膰 koniecznie:)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poprawiaczka luckih buenduf
pisze sie z parowEk, a nie z parowk :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kuchnia Natki na pomara艅czowo
Krokiety z par贸wkami/cebulk膮/serem/og贸rkiem i papryk膮 marynowanymi, obsma偶one na z艂oty kolor i polane sosem czosnkowym lub keczupem.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja mam pomys艂 na par贸wki, ale to bardziej pasuje na kolacj臋. Par贸wki kroimy na p贸艂 i ka偶da po艂贸wk臋 k艂adziemy k艂adziemy na kromk臋 chleba tostowego, kt贸ra uprzednio smarujemy mas艂em i k艂adziemy plaster sera. Par贸wk臋 uk艂adamy na 艣rodku kromki, 艂apiemy dwa przeciwleg艂e rogi chleba i spinamy je wyka艂aczk膮 i wk艂adamy do nagrzanego piekarnika lub piecyka. Po 10-15 minutach par贸weczki s膮 gotowe.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×