Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retrerka

ból lewego jajnika w ciąży???

Polecane posty

Gość retrerka

jestem w 4 tyg ciązy. na usg wyszło puste jajeczko bez zardoka. lekarz powiedzial ze za 2 tyg bedzie juz zarodek.od rana mam bol w lewym jajniku. czy o norlmalne? do lekarza ide w srode

Gość Adela850
Bol jajnika (jesli nie towarzysza temu zadne planiemia) jest normalny :-) W pierwszej ciazy to przechodzilam. Tak mnie bolal, ze nie moglam chodzic. Polecialam do szpitala a tam mniet tylko nastraszyli. Powiedzieli, ze jeden zarodek jest, ale drugi moze sie zagniezdzil gdzies indziej i to bedzie ciaza pozamaciczna. Tylko sie stresu najadlam i nic wiecej. Moj lekarz popukal sie w glowe i powiedzial, ze to normalne. Najczesciej boli jajnik, z ktorego byla owulacja i ciaza :-) I tak bylo u mnie (akurat wiedzialam z ktorego jajnika jest ciaza)

Gość retrerka
uspokoilas mnie troche. nie wiem czy moge no spe uzyc

Gość Adela850
Niby lekarze przepisuja no spe. ale ja osobiscie uwazam, ze jesli nie ma powaznego zagrozenia, to lepiej nie brac. zacznij od magnezu. Mozesz wziasc 6-8- tabletek magnezu na dzien. to zmniejszy nieco skurcze a i bol jajnika stanie sie przez to bardziej znosny. mi wystarczylo. Od czasu do czasu go czulam, ale juz nie mialam "problemow z chodzeniem" :-)