Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkololkolko

Czy w 2 miesiące po porodzie schudnę jakoś znacząco kamiąc piersią?

Polecane posty

Gość lkololkolko

J.w. Mam taki dylemat, dlatego, że w kwietniu rodzę a w czerwcu wychodze za mąż, i martwie się, że jak kupie suknie zaraz po porodzie to do slubu może być za duża :/ Nie wiem czy jest mozliwość, żebym aż tak szybko schudła, żeby trzebabyło suknie poprawiać na szybko? Wolałabym jednak nie, tymbardziej, że się jakoś nie spasłam podczas tej ciąży.

Ja w ciąży przytylam 5kg a po porodzie ważyłam 3 kg mniej niz przed ciążą. Przez 2 miesiące ubyło mi kolejne 3 kg, a teraz, prawie 4 miesiące po porodzie ważę w sumie 8 kg mniej niż przed ciążą. Nie wiem jak będzie u Ciebie ale rzeczywiście po 2 miesiącach sukienka może być za duża.

ja czy przytylam 12 czy 23 kg po 3 miesiacach bylam na zero. troszke sie usmiechnelam na ostatnie zdanie "jakoś nie spasłam podczas tej ciąży.". wabacz autorko ale jeszcze troszke tej ciazy ci zostalo! dla mnie najgorsze miesiace! w 2 ciazy na 2 miesiace przed porodem to ja mialam jakies 8 kg na plusie! ostatnie 4 tyg to prawie 10 kg! woda sie zatrzymala i o tak sobie tylam :P takze to ze do tej pory sie "nie spaslas" nie znaczy ze do porodu nie bedziesz szla ciezsza i o 25 kg :P czego oczywiscie nie zycze! takze jak zamowisz suknie zaraz po porodzie to wg mnie moze byc za duza. choc to zalezy tez o fasonu :)

Gość lkololkolko
ech to wychodzi na to ze mam problem :/ ktos mi doradził zeby kupic suknie taka w której sie z tyłu wiaze gorset bo zawsze ja mozna troche scisnac jakby co. No tak ale to by było rozwiązanie gdybym schudła 3-4 kg a jak schudne wiecej to już nic nie pomoże :/ Nie myslałam, że po ciąży aż tak szybko leci się z wagi :/

Gość lkololkolko
no tak masz rację jeszcze się wszystko może zmienic ;p do porodu zostało mi dokładnie 2,5 miesiąca :D Póki co miałam problem z rozmiarem obrączki :D Bo palce mi troche "przytyły", nie wiem czy to efekt właśnie zbierania sie wody?

co do obraczki 2 miesiace po 1 porodzie bralam slub cywilny, miesiac po porodzie zamawialismy obraczki i w dniu slubu musialam sobie plastrem palec okleic bo mi spadala :D mam drobniutenkie palce i z 11 poporodowej po 3 miesiacach ciocia zlotnik przerabiala mi obraczke na .... 8,5! jak dla dziecka komunijnego :P zadna z kobiet w mojej rodzinie nie moze mojej obraczki wcisnac :P chyba ze na najmniejszy paluszek :D

Kurcze ciężka sprawa... Może pytaj w salonach o suknie z jak najwieksza regulacją, nie wiem, może sznurowane z tyłu, takie gorsetowe? Swoją drogą odważna jesteś... U nas ślub i wesele mimo że nie jakieś niewiadomo jak wystawne były dużym przedsięwzięciem organizacyjnym, nie wyobrażam sobie przygotowań do ślubu tuż po narodzinach maleństwa...

Gość lkololkolko
akurat ślub będzie skromny, na 20 osób, z czego tylko 10 osób będą przyjezdnych, więc dużo roboty nie będzie :) A chcemy już wziąć ten slub jak najszybciej, bo mielismy już w zeszłym roku w październiku datę zaklepaną ale wyskoczyły nam sprawy mieszkaniowe, i część pieniędzy musieliśmy przeznaczyć na kaucje do mieszkania bo by nas wyrzucili :/ i slub musielismy przełożyć i dozbierać kasy, dlatego już nie chcemy czekać, cięzko mi było to wszystko przekładać wtedy :(

Gość lkololkolko
co do obrączki to może nie będzie tak źle ;p Mam ciągle na palcu pierścionek zaręczynowy w rozmiarze 15, który generalnie był na mnie luźny, teraz troche ciaśniejszy sie wydaje ale ciągle nie mam problemu go zdjąć. Obrączkę zamówiłam w rozmiarze 14 :P

Gość a potem narzekaja ze bida
kup sobie taka z gorsetem wiązaną z tyłu - można ją spokojnie regulować o pare rozmiarów, i dogadaj sie z krawcową - nawet kilka dni przed ślubem może Ci zwęzić/poszerzyć i ustal z nią jaki model będzie łatwy do przeróbki na kilka dni przed.

Gość do Mama pazdziernikowa
"spaduje mi z palca" - biedne to twoje dziecko :o

Gość lkololkolko
też tak myslę, że najlepsza będzie taka wiązana z tyłu. Kurde że też tak trudno to przewidzieć. Jedne kobiety wracają do swojej wagi w ciągu pół roku a drugie 2 miesiące i już jak lalki...

Gość ojtam ojtam
no mogliście jeszcze zaczekać.. po porodzie jest mega chaos a wy jeszcze ślub.. a czy zchudniesz to zależy - jedne chudną inne wyglądają dalej jak w ciąży - jedne chudną przy karmieniu inne nie chudną bo karmią.. wogóle skąd wiesz że będziesz karmić? nastawiasz się a to wcale nie jest łatwe.. ja też chciałam a nie udało mi się, po walce wyszła na dodatek skaza białkowa itd - jeju noworodek i niemowlak to mnóstwo kłopotów i obowiązków a nie myśli o ślubie.. wg mnie pójdziecie żeby odbębnić zamiast zrobić jedyny dzień w życiu wyjątkowy - będziesz gonić karmić dziecko w sukni ślubej co chwila? będziesz miała wielki lejący się biust

Gość Heeem
Ja po porodzie schudłam zaraz ok. 14 kg a później kolejne 4. Zostało mi 4 kg do wagi sprzed ciaży

Gość asdfghjkzxcvbnm
Ja karmiąc piersią nie schudłam nic, dopiero po odstawieniu od piersi waga zaczęła spadać. Niestety nie ma na to zasady. W trakcie karmienia przestrzegałam diety: tylko gotowane lub pieczone, bez przypraw, zero słodyczy. Dwa miesiące po porodzie byłam tak wymęczona, że na pewno nie zdecydowałabym się brać ślubu

Gość bestevernot
ja w czasie karmienia ( 4 miesiace) nie schudlam nic a nic! Apetyt mi dopisywal jak nigdy, nawet w ciazy nie chcialo mi sie jesc tak jak podczas karmienia. I mimo ze staralam sie nie przesadzac i odzywiac racjonalnie, to waga stala w miejscu jak zaczarowana. A wygladalo to tak: Przed ciaza -60 kg, przed samym porodem 80! z hakiem, po porodzie 70 4 miesiace po porodzie dalej 70 :( Kiedy skonczylam karmic apetyt mi sie zmniejszyl, zaczelam biegac i waga w koncu ruszyla, ale do stanu sprzed ciazy jeszcze daleka droga. Tak wiec nie ma reguly, jedne chudna na wiorek inne nie. indywidualna sprawa.