Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piszaninka

co zrobić by dziecko spało samo ?

Polecane posty

Gość piszaninka

mam 4 letniego syna który za nic na swiecie nie chce spać sam . w nocy przechodzi do naszego łóżka i zostaje w nim do rana kiedy zaprowadzam go do swojego łóżka i usypiam to zazwyczaj po kilkunastu minutach znowu przychodzi do nas albo po prostu zasypiam razem z nim w jego łóżku .

Gość hmm....hmm...
hmm...mam podobny problem, tyle że z córką. Ona co prawda nie przychodzi, ale gdy się przebudzi woła mnie i często mówi, że nie chce spać sama.

Gość piszaninka
oboje z męzem pracujemy więc po prostu czasami pozwalamy mu spać z nami żebyśmy i my mogli się wyspać ale nie ukrywam jest to uciązliwe

mialam identyczny problem z synkiem ma teraz prawie 4 latka.Po wyslaniu go na wakacje do tesciow( do kraju Meza)spal z tesciowa co zepsulo nasze wysilki by spal sam wiec gdy mieszkamy juz razem u tesciowej za kazda noc przespana w swoim lozku czekala niespodzianka pod poduszka albo male autko albo lizak czy kinder jajko.Tak szybko wskakiwal do siebie:)Juz robimy mu wlasny pokoj bo z 5 pokoi uzywane byly 3 ale sila wyzsza bedzie ciasniej bo czekamy na kolejne malenstwo :)Rodzinka sie powiekszy:) Remont domu i przestrzen napewno sie przyda wszystkim:)

Gość ranyJulek
Moja nauczyłam tak bardzo spać samodzielnie, że wczoraj kiedy córa 2,5roku zalała sobie łóżko płynem z baniek mydlanych musialam ją długo namawiać żeby spała ze mna :-) Myślę, że trudno oduczyć dziecko przyzwyczajone do bliskości w nocy. Kup fajne łóżko lub pościel z ulubionym bohaterem bajki, może niech samo dziecko coś wybierze. Posuń się do przekupstwa.