Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markizza33

proszę odpiszcie

Polecane posty

Gość markizza33

Witam,mam dziecko w I klasie szk.podstawowej do tej pory wszystkie dzieci lubiały moją córeczkę .Chodzi ona do klasy integracyjnej jest dzieckiem implantem ślimakowym bo ma problemy ze słuchem.Wszyscy ją tulili bo jest bardzo ładna jednak dziś przyszła ze szkoły i mówi mi że dzieci ją biją powiedziała jakie dzieci zapytałam czy nie kłamie zaczeła krzyczeć że nie rozpłakała się.Co w takiej sytuacji powinnam robić????

Gość budynzczekolada
To pytanie polega na fakcie?Bo nie sadze,zeby mama dziecka nie wiedziala,co zrobic.Dzieci potrafia byc bardziej okrutne,niz dorosli.Porozmawiac z wychowawca,bo nikomu nie daje sie prawa do bicia.

Gość markizza33
a może byc tak że pani mnie wychowawczyni może oszukać że nic się nie dzieje , bo moje dziecko ze względu na słuch mało mówi.Raz była też sytuacja gdzie dziecko moje powiedziało mi że Kuba niegrzeczny rzucił jej aparat z ucha na przerwie i ja to powiedziałam pani ktora na przerwie jest z dziećmi i pilnuje ich a ona na to że nic nie widziała

Czasem takie przykre historie się przytrafiają niestety. Wiesz moim zdaniem ta historia nie wzieła się bez przyczyny. Dzieci czasem potrafią dokuczyć jedno drugiemu, tym bardziej jeśli z jedno dziecko nie jest w pełni zdrowe. Wiem to z doświadczenia na sobie bo sam byłem takim dzieckiem. A ma się to tak!! Dzieci są dobrymi obserwatorami widzą coś i pytają a następnie wracają z tym do domu i dzielą się z swoimi rodzicami. Rodzice z kolei rozmawiają między sobą czasem coś powiedzą niestosownego i rodzi się problem że jedno dziecko jest gorsze od innych. Tak jest np w twoim przypadku!! Dzieci słyszą co mówią rodzice i przynoszą to do szkoły i tak się zaczyna problem.