Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

020

JEST TU JAKAŚ KSIĘGOWA ??

Polecane posty

MAM PROBLEM Z ZAKSIĘGOWANIEM KILKU OPERACJI

Gość buuuuuuuuuuubuuuuuuuuuuuuu
napisz co moze bede wiedziala

Gość dupa Biskupa
słucham Skarbie :classic_cool:

1.Z rachunku bankowego zapłacono za posiłki regeneracyjne dla pracowników 1.500,- 2.Rozliczono koszt zakupu posiłków regeneracyjnych. 3.Od Biura Rachunkowego „Audytor otrzymano fakturę za doradztwo: a)Wartość netto 1.000,- b)Podatek VAT 22% 220,- c)Ogółem wartość faktury 1.220,- 4.Rozliczono koszt usług doradczych. 5.Otrzymano wyciąg bankowy potwierdzający a)Wpływ należności od odbiorców 6.000,- b)Zaplata odsetek od udzielonego kredytu 1.700,- c)Wpływ kary umownej od kontrahenta z tyt. złej jakości zakup. materiałów 2.200,- d)Zaplata kary za przekroczenie limitu zużycia wody 900,- e)Opłatę za korzystanie ze środowiska (nie sanacyjna) 400,- f)Zakup jednodniowych obligacji Skarbu Państwa 3.000,- g)Wyplata dywidendy 4.900,- h)Udzielenie pożyczki firmie „Sarna 4.000,- 6.Otrzymano rachunek telefoniczny za rozmowy prowadzone w Komorkach produkcyjnych: a)Wartość netto 4.000,- b)Podatek VAT 880,- c)Ogółem wartość faktury 4.880,- 7.Rozliczono koszt rozmów telefonicznych 8.Podpisano z pracownikiem umowę o prace. Wynagrodzenie zasadnicze pracownika 3.000,- 9.Z kasy jednostki wypłacono pracownikom zasiłek pielęgnacyjny 1.100,- 10.Firmie Zdun odsprzedano cześć materiałów w związku z tym wystawiono fakturę: a)Wartość netto 3.000,- b)Podatek VAT 22% 660,- c)Ogółem wartość faktury 3.660,- 11.Otrzymano fakturę za usługi remontowe budynku administracji wykonane prze firmę „Deseczka: a)Wartość netto 1.200,- b)Podatek VAT 22% 264,- c)Ogółem wartość faktury

Gość Anastasssja
kilka operacji:D ty leniu smierdzący:p

Gość bylam na kursie
1. rachunek bank MA, Srodki pieniezne w drodze WN 2. Srodki pieniezne MA, Koszt... WN 3. Zobowiazanie MA 1220, podatek WN 220, ... kurcze nie jest to trudne ale juz pozapominalam duzo... musze sobie przypomniec