Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izuńkasid

Dukan 2013 zaczynam odchudzanie kto chętny się przyłączyć

Polecane posty

"30dag w ciągu 4 miesięcy... " taaaaa na pewno, ciekawe jak ta twoja "zdrowa dieta" wyglądała, siłownia codziennie ?? i codzienne zakwasy .... DZIEWCZYNY POLECAM BASEN I BIEGANIE !! Zbilansowana dieta, wszystkiego po trochu, organizm potrzebuje wszystkiego, moja bratowa schudła na Dukanie ale i tak wróciła do wagi wyjściowej. Trzeba mieć po prostu zdrowe nawyki żywieniowe.

Gość my z mężem stosowaliśmy
trochę zmodyfikowaną dietę dukana. Wprawdzie zbyt dużo o niej nie wiem, wiec mogę się mylić. Jedliśmy ogólnie wszystko, tylko, że węglowodany (złożone-pełnoziarniste pieczywo w niewielkiej ilośći) na drugie śniadanie. na pierwsze to była owsianka. POtem w ciągu dnia juz tylko białko i warzywa. mąż chudnął kg tygodniowo, jak nie więcej. Efekty były zadawalające i chyba nie było aż tak szkodliwe dla zdrowia jak przy dukanie. Modyfikacja wprowadzona przez znajomą dietetyczkę.

Gość bestevernot
Moj mezulek wlasnie w ten sposob podszedl do tej diety, powiedzial ze porcje warzyw to on bedzie jadl codziennie bo to go na pewno nie utuczy, ale pieczywo, skrobie, cukry, tluszcze i % wyeliminowal. I o dziwo on chudnie a ja trzymajac sie scisle planu diety nie! Dodam ze nie popelniam tez zadnych grzeszkow i biegam co 2 dzien. Mam nadzieje ze bedzie tak jak ktoras z dziewczyn napisala ze chudnie sie skokowo i w koncu moja waga ruszy.

Gość Pysia234
mi waga spadła tylko w 1 fazie a teraz jak narazie mało co... ale zobaczymy nie poddam sie:)) Coś kosztem czegoś:)

na śniadanie zjadłam upieczoną przeze mnie bułkę bez konerwantów, dodatkowo biały serek i trochę gotowanej piersi z kurczaka z pomidorem, na obiad zjadłam szpinak z czosnkiem i twarogiem, zrobione bez tłuszczu, na kolację mam rybę, bułkę i sałatke z ogórków - w którym przepraszam punckie ja się źle odżywiam??? bo na mój gust jem zdrowiej niż większość ludzi zresztą topik jest dla mam chętnych lub stosujących tą dietę, a nie ma tytułu : Co sądzicie o diecie Dukana" - ja wiem jakie mogą być konsekwencje, ale znacznie więcej złego dla organizmu robi moja nadwaga, niż to że przez kilka tygodni nie będę żąrła słodyczy, chleba złożonego z E i potraw ociekających tłuszczem...

Gość bułka na kolację nie potrzebna
przerzuć ją na wcześniejszą porę.

Gość Polecam udać się
na dział "diety" niniejszego forum, znajdziesz tam sporo kobiet na diecie dukana, dużo więcej niż na "ciąż i macierzyństwie" ;)

Gość była i przyszła dukanka
Witam, 2 lata temu byłam na dukanie, w ciągu 3 miesięcy na II fazie schudłam 18 kg, potem przez 5 miesięcy na III fazie jeszcze 5 kg, a teraz jestem w 30 tygodniu i już przytyłam 15 kg, a jeszcze ponad 2 miesiące, więc czekam na rozwiązanie i jak przestanę karmić, wtedy znowu biorę się za siebie. Waga sie fajnie utrzymywała, ale w ciąży pofolgowałam, ale trudno. Powodzenia!

Gość była i przyszła dukanka
Każdy mnie straszył złym stanem zdrowia itd... zrobiłam po diecie wszystkie wyniki, zwłaszcza wątrobowe i były rewelacyjne, wystarczy dużo pić i trzymać się zasad. A do dziś nie mogę patrzeć na grillowaną pierś.

Gość Pysia234
była i przyszłą dukanka gratulacje i powodzenia przy porodzie:)) wszystko trzeba robic z głowa... a bedzie dobrze... jesli mi sie cos zacznie dziac to proste ze przerwe ale narazie probuje i mam nadzieje ze uda mi sie osiagnac cel...

Gość izuńkasid
Dziewczyny trzeba jeść, bo wlaśnie takie nie jedzenie spowolnia metabolizm.. i cieżko jest nam schudnąć. Znam dużo osób co schudło na tej diecie i zadnej obwisłej skóry nie maja.. ani uszczerbku na zdrowiu.

Gość izuńkasid
A co do obwisłej skóry zawsze można po diecie wprowadzić jakieś ćwiczenia. ale oczywiście na tej diecie nie

Gość bestevernot
izunkasid a dlaczego dopiero po diecie a nie podczas??? :O Bo ja zawziecie biegam, to zle???

Gość apropos411
Kobiety... jak możecie niszczyć sobie zdrowie tylko po to, żeby schudnąć? Dieta Dukana jest wyniszczająca dla organizmu- każdy specjalista wam to powie. Warto zrzucić te 10-20 kg kosztem utraty dobrego zdrowia? To jest nierozsądne z waszej strony. Jesteście leniwe, nie chce wam się stosować rozsądnej diety, skontaktować się z dobrym dietetykiem i uprawiać sportu. 10 kg w 3 tygodnie? To jest nienormalne i niezdrowe tempo. Nie szanujecie swojego zdrowia. A zdrowie jest najważniejsze! Bo cóż po pieniądzach i wspaniałej rodzinie jak zdrowia brak? 3 moje znajome stosowały tą dietę. Schudły bardzo szybko, owszem. Tylko jedna z nich do tej pory nie ucierpiała. Dwie pozostałe mają poważne problemy z nerkami. I uprzedzę pytania- stosowały się do wszystkiego, piły podczas tej diety dużo wody. Mam znajomą pielęgniarkę w szpitalu. Opowiadała mi, że bardzo często mają pacjentów po diecie Dukana. Na własne życzenie do tego doprowadzili. Aha, i skutki uboczne tej diety mogą pojawić się po kilku, kilkunastu latach. Także powodzenia życzę.

Gość skończonapo
Moje drogie opowiem Wam moją przygodę z DUkanem......... otórz pewnego pięknego dnia postanowiłam się odchudzić .... Kupiłam ksiązkę Dukana na ten temat i zaczęłąm stosowac DIetę. Efekty były świetne po pół roku stosowania diety schudłąm 15 kg było pieknie aż do dnia kiedy wysiadły mi nerki wypaliło mi zoładek i przełyk z odbytu leciała krew jelita skręciły się na maxa. Teraz leże od roku w szpitalu i raczej stąd nie wyjdę sama... chyba ze nogami do przodu;p teraz mam 180cm wzrostu i 42kg wagi czyje że nadal wyglądam grubo do kroplówki kazałam podłaczyć sobie samo białko może jeszcze schudnę:)))))

Gość Pysia234
raz na 2 miesiace trzeba sie odkwaszac!!!!!!!!!! i z wszystko bedzie dobrze... wiem po rozmowie ze specjalita:)

Gość Izuńkasid
bestevernot ponieważ na tej diecie się nie ćwiczy. Ja nie zamierzam chudnac 10kg bo to było by chyba za dużo, ale opcjonalnie. Każda dieta ma jakieś minusy, ale znam dużo osób ktore stosowały tą diete i nie maja problemu ze zdrowiem. Każdy organizm jest inny... ja ostatnimi nczasy przystyłam strasznie, szczególnie brzuch mam duży i chcę sie go pozbyć.. a samyi ćwiczeniami na brzuch nic nie zdzialam. dlatego chcę troche schudnąć na dukanie a pożniej poćwiczeę

Gość Izuńkasid
bestevernot co do biegania...hmmm bieganie to brdzo dobry sposób na schudnięcie napawdę , no ale chyba nie na tej diecie...