Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*malwina*

roczny urlop rodzicielski- powiązany z powrotem do pracy na 1/2 etatu

Polecane posty

witajcie, szukam i czytam dużo w necie na ten temat, ale chciałam Was jeszcze zapytać. Czy to prawda, że po połrocznym macierzyńskim kobieta może wykorzystać urlop rodzicielski w sposób taki, że wraca do pracy na 1/2 etatu i pobiera 50% zasiłku macierzyńskiego? będę wdzięczna za odpowiedzi i pomoc

przeciez ten roczny macierzynski jeszcze nie zostal uchwalony, wiec po co gdybac? nie sądze ,ze to przejdzie , mysle że nie przejdzie, i slusznie

Gość aleś wymysliła
pierwsze słyszę. to jest niemozliwe.

Gość hania____kowal
tak a ja słyszałam ze ten macierzyński roczny ma być płatny 200 %. KObiety to jest na razie projekt (który pewnie nie przejdzie) a wy już dzielicie skórę na niedźwiedźiu.

Gość gość
podnoszę temat. Po pół roku 100 % chcę wrócić do pracy na 1/2 etatu (prac biurowa, raczej nie będzie problemu), czy w takim razie otrzymam pół wynagrodzenia i 30% zasiłku?

Gość gość
http://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/uprawnienia_rodzicielskie/artykuly/672674,roczny_urlop_macierzynski.html Łączenie urlopu z pracą Można będzie łączyć pracę maksymalnie na pół etatu z dodatkowym urlopem macierzyńskim i urlopem rodzicielskim. Wtedy pracownik otrzyma połowę zasiłku macierzyńskiego. Pracodawca nie będzie musiał zgodzić się na łączenie zatrudnienia i urlopu, bo nie na każdym stanowisku możliwa jest praca w niepełnym wymiarze. W takiej sytuacji będzie musiał poinformować pracownika o przyczynach odmowy.