Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kater_na

IMiD Kasprzaka wwa

Polecane posty

Gość kater_na

Był tam ktoś? jak ogólnie warunki? gdzie można przenocować w okolicy niedrogo??Jak z jedzeniem? czy jest gdzieś w okolicy bar z dobrym jedzeniem? wszystkie praktyczne info mile widziane:)

Gość Leżałam tam około 20 lat temu
i myślę, że mogę odpowiedzieć na twoje pytania, bo kolosalne zmiany znając polskie realia na pewno tam nie zaszły.

Co do noclegów to pamiętam, że rodzice nie mogli nocować na materacach w pokojach z dziećmi, ale gdybyś poszukała przez Google to pewnie trafisz na ogłoszenia prywatnych osób oferujących pokój lub mieszkanie rodzicom z dziećmi w tym szpitalu, zlokalizowane w blokach w okolicy Kasprzaka. Co do jedzenia to nie pamiętam, czy w szpitalu na parterze była jakaś stołówka albo kafeteria dla rodziców, ale niedaleko na Towarowej i Jana Pawła jest pełno biurowców ze stołówkami pracowniczymi, oraz knajp dla pracujących w okolicy ludzi i tam możesz kupić posiłek. Kawałek dalej jak podjedziesz tramwajem do centralnego są Złote Tarasy i tam na ostatnim piętrze jest food court, gdzie można bardzo tanio zjeść (w North Fish na przykład, albo w Sphinxie). Jak chcesz taniej to na Jerozolimskich jest całkiem niezły bar mleczny idąc tą stroną ulicy co Marriott, ale nie pamiętam dokładnego adresu (jak kogoś zapytasz to ci powie). Najtaniej jednak jest byłoby kupować samemu jedzenie i gotować samemu w kuchni w mieszkaniu w którym się wynajmuje pokój (o ile byłaby taka możliwość).

Wracając do samego szpitala: na oddziale był automat do kawy i teraz pewnie tez jest, więc rodzic może się pokrzepić. Na korytarzu były fotele, poza tym jest tam również otwarta świetlica, w której w dzień są lekcje, a po południu rodzice mogą tam siedzieć oglądać tv i bawić się z dziećmi. Przy każdym łóżku jest szafka i do tej szafki chowasz ciuchy dla dziecka na każdy dzień i salowe rano ubierają w nie dziecko. Wieczorem zazwyczaj to ty myjesz dziecko i przebierasz do spania, a brudy zabierasz. Dzieci, których nie odwiedzają rodzice przygotowywane są do snu przez salowe lub czasem jakichś dobrych rodziców innych dzieci w tym samym pokoju. W pokoju jest około 6 łóżek i wiek dzieci waha się od niemowląt po prawie nastolatków. Posiłki są proste, więc owoce, wodę, soki musisz kupować na zewnątrz i przynosić dziecku we własnym zakresie. Jeśli dziecko ma specjalną dietę i jest np. bezglutenowe lub bezmleczne to musisz mu kupować pieczywo bezglutenowe i mleko roślinne we własnym zakresie. Pieczywo bezglutenowe można kupić w kiosku na parterze szpitala. Na oddziale jest toaleta i jedna łazienka z wanną (może teraz są prysznice, nie wiem...). Poza świetlicą jest jeszcze kaplica, gdzie co niedziele przyjeżdża ksiądz i organizuje msze dla chętnych pacjentów i personelu.

W szafce dobrze mieć własne sztućce z domu, bo jak kupisz jakieś jedzenie dla dziecka albo owoce to trzeba mieć czym je obrać i podać. Poza tym przydaje się ręcznik papierowy i papier albo chusteczki w dużym kartonowym pudełku. Nie pamiętam czy trzeba mieć dla dziecka swoje kosmetyki, bo mydło chyba zapewnia szpital, ale na pewno trzeba mieć swój ręcznik i pastę do zębów.

Jeśli masz dziecko w szpitalu warto poszukać noclegu niedaleko i tak w centrum jest Dom Rodzica prowadzony przez Fundację spełnionych marzeń, gdzie można przenocować w niskiej cenie. Nie trzeba płacić niewiadomo ile za hotel

Przekazałam 1% na fundację spełnionych marzeń, więc mam nadzieję, ze na Dom Rodzica trochę kaski też pójdzie:)

Gość Mysza_87
Niedaleko Domu Rodzica znajduje się tez Centrum Rehabilitacji Społecznej myślę że ta informacja też może komuś się przydać. A do oddawania 1% właśnie na FSM zachęcam również nie będą to pieniądze wydane bezmyślnie!

Ja również przyłączam się do prośby, 1% dla fundacji spełnionych marzeń, wystarczy wpisać w PIT numer KRS 0000128832

Gość gość
Dużo podopiecznych szpitala IMiD z W-W z oddziału onkologi bierze udział w rehabilitacji. Niestety jest za mało reha z NFZ.

Gość oksanka9981
Pamiętacie o dokładnym wpisywaniu KRS0000128832 bark nawet jednego "0" wstrzyma przelew 1%