Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kar23olcia

problem z okresem

Polecane posty

Gość kar23olcia

Witam Wiem ze nikt nie jest jasnowidzem i czeka mnie wizyta u lekarza ( chwilowo mam z tym problem przez system ewus wg ktorego jestem nieubezpieczona choc jestem studentka)ale chcialabym sie Was poradzic. Otoz moj problem polega na tym ze od ponad 2 miesiecy nie mam okresu. To znaczy ostatnia miesiaczke mialam 10 listopada. Kolejna powinnam dostac ok. 8 grudnia. 16 grudnia robilam test i wyszedl negatywnie. Kolejny test robilam 7 stycznia i rowniez wyszedl negatywnie. Dodam jeszcze ze we wrzesniu odstawilam tabletki ktore bralam przez ok. 3 lata z kilkoma przerwami. W miedzyczasie mialam obrone pracy licencjackiej, i troche stresu w domu. W grudniu bylam u lekarza ktory wykryl u mnie malutkie kamienie na nerkach i guzki na kregoslupie. I teraz mam kilka pytan: 1. Czy test ciazowy mogl sie pomylic? 2. Czy brak okresu moze byc spowodowany problemem z nerkami? 3. Jak dlugo moze trwac brak okresu po odstawieniu tabletek? Dodam ze nie mam zadnych objawow ciazy tj. Nie bola mnie piersi, nie mam nudnosci, nie jestem senna.

"chwilowo mam z tym problem przez system ewus wg ktorego jestem nieubezpieczona choc jestem studentka" Jeśli wiesz, że jesteś ubezpieczona to piszesz oświadczenie i nie mogą Ci odmówić przyjęcia. 1. Nie. 2. Raczej nie. 3. Nie ma reguły.

Gość kar23olcia
Juz mi ktos mowil o tym oswiadczeniu ale panie w rejestracji nie chcialy mnie wogole sluchac. Ale z tego co wiem nie ja pierwsza i ostatnia mam problem z zarejestrowaniem sie do lekarza odkad jest ten system.

Poproś panie o podstawę prawną. Albo zadzwoń do nfzu i zapytaj o przepis, na podstawie którego muszą Cię przyjąć na podstawie oświadczenia i przedstaw to paniom w rejestracji. Jeśli nadal nie będą chciały Cię przyjąć to poproś o imię i nazwisko osoby, któraodmawia Ci przyjęcia i napisz skargę do kierownika przychodni i kopię wyślij do wiadomości nfzu.

Gość marta9999
Nie napisałaś kiedy był stosunek, czy sie zabezpieczałaś itd, Bez stosunku to cięzko o ciąże.

Gość kar23olcia
Stosunki byly czesto ;) ale zawsze z prezerwatywa. W sumie to bardzo bym sie nie zmartwila ale byloby to dla mnie troche za wczesnie.