Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marikaaa;)

chcę zacząć i boję się... przekonacie?

Polecane posty

Gość marikaaa;)

Witam! Od pewnego czasu mam zamiar rozpocząć odchudzanie. Wiecie co mnie przeraża? Nie cierpię gotować. A tu - muszę zaplanować co na jaki dzień kupić i przygotować. Boję się, że z tym nie dam rady. Nie jestem gruba, chyba nawet nie mam nadwagi, bmi w normie, ale ostatnio waga podskoczyła do góry (część to pozostałość po tabletkach anty, część po nie ruszaniu się). Jak się wam udaje? Walczycie ze sobą, z zachciankami? O. I tego też się boję. Uwielbiam chipsy i słone orzeszki. Jeśli raz na jakiś czas się złamię? No ale najbardziej to mnie rusza to planowanie posiłków. Masakra no. Pomocy!

To może zacznij od tego żeby nie podjadać miedzy posiłkami, jeść troche wiecej warzyw owoców, ograniczyć chleb, słodycze i zacząć ćwiczyć (np ewa chodakowska skalpel na youtube jest tylko 40 min a daje efekty). Jeśli nie masz nadwagi to po co się meczyć i układać sobie cały dietetyczny jadłospis? Ja tez nie lubie gotować i wiem o czym piszesz, tyle ze ja mam do zrzucenia prawdziwą nadwagę

Gość ruuuuszamy du.pkeeee
Moja rada idź do pracy, tam nie ma czasu na podjadanie, Rusz się i nie zwalaj winy na anty, bo reguły nie ma a łatwo się tłumaczy, to przecież przez tablety :D

Gość marikaaa;)
zaczynam ćwiczyć po półrocznej przerwie spowodowanej kontuzją kolana. nie podjadam, nie mam ochoty na słodycze, czasem pozwalam sobie na chipsy. i wydaje mi się że jem mało i regularnie a efektów jakichkolwiek brak... dlatego muszę się zmusić do diety, planowania i gotowania... mam nadzieję że się wdrożę i przekonam do gotowania ;) a pracuję - w przedszkolu a tam ciągle jest ruch :)

Gość Muza1978
Do czasu, gdy sama nie będziesz chciała schudnąć i nie przkonasz się do możliwości dokonania tego psychicznie to cieńko to widzę... A swoją drogą, po wielu próbach (też miłam problemy) nie było musze ale chcę, zaczełam stosować ForeverSlim i się udało

Gość Malena=-=-
dla mnie najlepsza jest dieta ckd, latwe planowanie posilkow i brak uczucia glodu ze wzgledu na staly poziom cukru we krwi. w skrocie 5 dni jesz bialko z tluszczem i okreslonymi warzywami a w weekendy weglowodany i mniej tlusto. przykladowe posilki : jajka w majonezie, jajka smazone z boczkiem, kielbaski , parowki na cieplo, piers z kurczaka z majonezem lub oliwa, bigos, karkowka, tunczyk , smazony camembert do kazdego posilku jakies warzywko lub sok pomidorowy do pracy np twarozek wiejski i kawalek papryki, lub sok pomidorowy jako przekaske mozesz sobie pozwolic na orzeszki solone (mala porcja) lyzke masla orzechowego lub nawet 1-2 kostki czekolady gorzkiej ( 1 z tego na dzien) tu wiecej o diecie, przepisy itd ;http://hafsa.republika.pl/diety/faza_poczatkowa.htm powodzenia, mi zawsze wychodzi, gubisz sam tluszcz, mierz sie centymetrem zamias wazenia i lykaj wapno lub magnez- dieta jest zakwaszajaca jak kazda z d uza iloscia bialka

Gość elemelelhehe
gorzej niz na kopenhaskeij :(

Gość dokładnie;;;;
jadłospis masakryczny :P)

Gość ie\\\\\\\kakk
ja k dieta ?