Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikolaaa_

Sukienka do ślubu w ciąży foto. Może być?

Polecane posty

Gość Nikolaaa_

Witajcie, jestem dość niską osobą, nie podobają mi się sukienki odcinane pod biustem, bo moim zdaniem pogrubiają dodatkowo- co prawda prócz odstającego brzuszka (7miesiąc) nie przytyłam nigdzie i nadal noszę rozm 36 ale po prostu podba mi się coś innego. Podoba mi się sukienka Joanny Przetakiewicz, która moim zdaniem prócz tego, ze ejst prosta to nadaje sę zarówno na szczupłe jak i te kobiety, które mają coś do ukrycia. Nie chcę ukrywać ciąży, bo wszyscy o niej wiedzą, ale nie chcę też opinać brzuszka. Lubię luźne bluzki, sukienki i ta wydaje się być strzałem w dziesiątkę. Kolor oczywiśćie ecru-mam ciemną karnację a bieli nie chcę, chyba, że coś i sie odmieni. Sukienka z tyłu jest dłuższa, ale chyba bym uszyła ją inaczej- na równo. Co myślicie? Oczywiście szyć będzie krawcowa, jeszcze sprawa materiału -sztywny taki jak na fotce..Może gdzieś znajdę... http://www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&hs=ITm&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1920&bih=976&tbm=isch&tbnid=x-rUIiUR-4rMUM:&imgrefurl=http://m.onet.pl/rozrywka/plejada,b1qgn&docid=ezp51S_SMpIerM&imgurl=http://ocdn.eu/images/pulscms/OTg7MDMsMjA4LDAsMCwx/61f28624cf9b75d26c5cdc89507bf6bf.jpg&w=520&h=780&ei=aHwHUZWZM4rLhAfb7IGQCA&zoom=1&ved=1t:3588,r:12,s:0,i:117&iact=rc&dur=1025&sig=107608770267612502224&page=1&tbnh=190&tbnw=134&start=0&ndsp=44&tx=93&ty=100

Gość PYTAM MĄDRYCH LUDZI?
chyba jaja sobie robisz?toz to jak worek

Gość Nikolaaa_
relikin- dno totalne :] noszę dalej 36 rozm.

Gość Nikolaaa_
Czekoladko w porządku:)

Gość dobra_mama
sorry ale śmieszą mnie babeczki w białych ślubnych sukniach z bębenem :)

Gość Nikolaaa_
obra mama mnie też:P dlatego napisałam kolor ecru :)

Gość dobra_mama
wiem autorko, to nie było do ciebie, chodzilo mi o te suknie z linków

Gość relikinnnn
ta suknia jest e cru baranie łby

Gość kiecka kobieca
dobra_mama sorry ale śmieszą mnie babeczki w białych ślubnych sukniach z bębenem xXxXxXxXxXxxX Tak a dlaczego? z twojej wypowiedzi że powinno się przynieść zaświadczenie od ginia ze ma się błone by móc założyć biała suknie do slubu, wtedy jakieś 95% kobiet miałoby suknie w kazdym innym kolorze tylko nie białym, dodam tylko że kobieta ciężarna jest w stanie błogosławionym wiec biały kolor jak najbardziej pasuje. Uwielbiam czytac te pseudo-madre brednie na tym forum

Gość Mfjfhdoj jdj
Sukienka Przetakiewicz jest piekna!! A te linki ktore Ci podeslali porazka! Nie ma nic gorszego jak kiecka odcinana pod biustem! Brzuch wyglada wtedy jak pilka lekarska!

Gość Nikolaaa_
relikin nie ważne jaki kolor - ale to jest kiecka na wieloryba ani za darmo bym nie chciała:P

Nikolaa szczerze to Twoj pomysl na suknie slubna jest najlepszy, tylko caly urok tej sukienki jest w niesymetrycznym kroju. Jesli nie uszyjesz z dlugim tylem to wyjdzie worek

Gość Nikolaaa_
KIECKA KOBIECA- hmm nie ma co się irytować... Każdy ma swoje zdanie. Mnie też osobiście się to nie podoba. A ślub ma być cywilny więc tym bardziej raczej odpada biel.. Sama nie czułabym się w tym kolorze chyba dobrze.. No nie wiem.. Co do sukienki Przetakiewicz chyba jednak jest najlepsza.. Te pod biustem odcinane plus mój wzrost wyglądałabym jak piłeczka choć obcasy i tak zamierzam włożyć jednak dla mnie odpowiednia długość kiecek to mini a w mini chyba bym się czuła niezbyt....

Gość Nikolaaa_
szaraczek- tak myślisz? Hmmm chyba że przód zrobić odrobinę krótszy.. Ja mam 157cm +obcasy ale nie wie jeszcze jakie na pewno nie 10cm ;> i mogłoby być. Gorzej z materiałem, bo nie wiem gdzie taki dostnę:/ Nie musi być ten sam ale po prostu sztywny, w miare gruby żeby nie był lejący i opinający...

Gość Nikolaaa_
A może najlepiej ślub zrobić po urodzeniu dziecka i przynajmniej mieć większy wybór? :P jestem niezdecydwana trochę, bo naprrawdę na ciężarne wybór jest malutki...

Gość 24343245257634
widzę że poziom szacunku dla współdyskutantów jest na imponującym poziomie... tak gdzieś tuż poniżej dupy...

O takie szczegoly to powinnas sie krawcowej zapytac. Jesli zrobisz krotszy przod, to musisz wziac pod uwage jaki masz brzuch, zeby, kurcze nie wiem jak sie wyrazic jasno, zeby material zbylnio nie odstawal. Swietna ta sukienka na slub cywilny.

Gość Nikolaaa_
Masz rację...Musi zasłonić brzuszek na nim lekko się wspierać ale nie odstawać... Dziękuję za rady szaraczku -bardzo przydatne:)

Gość dobra_mama
autorka, ja bym się ze ślubem nie śpieszyła, lepiej na spokojnie po urodzeniu dziecka, bez nerwów, zamieszania itd :)

Gość kochana autorko
ja brałam ślub gdy miałam dziecko 3letnie. i nie żałuję, miałam wymarzoną suknię, w ciąży nawet nie możesz się symbolicznie napić za własne zdrowie i szczęście, nie wybawisz się, nie potańczysz, ja mam kilka pięknych zdjęć naszej trójki, miałam czas na wszystko, a w ciąży to tylko zmęczenie

Gość Nikolaaa_
Wszyscy nalegają :// Mieszkamy w małym mieście....

Gość kochana autorko
a ja mieszkam na wsi, też z początku było że jak to tak bez ślubu, ja sie nie ugiołam, wzieliśmy sam cywilny, aby dla dziecka było lepiej, żeby nie było problemów, odczekaliśmy 3lata, gdy odzyskałam figurę, wigor, dziecko podrosło, córeczka wygladała jak mała ksieżniczka, a wesele z ciąży, to będzie dla każdego tylko nie dla ciebie, chyba ze ci na weselu nie zalezy, ja o nim mażyłam,

Gość Nikolaaa_
Wesela nie będzie żadnego, wcześniej 1,5 roku byłam w małżeńtwie, które bło totalną pomyłką i mieliśmy kościelny. Gdybym była mądrzejsza to bym w życiu nie brała wtedy konkordatowego jednak cóż... pomyliłam się. Ślub, rozwód. Teraz będzie tylko cywilny z małą "imprezą" w jakimś lokalu...