Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciolka92

TECHNIK WETERYNARII- co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość przyjaciolka92

warto pojsc na to?

Gość gość
Moim zdaniem tak :) Ja mam tytuł technika weterynarii i mam świetną pracę w gabinecie

Gość gość
ja im zazdroszczę, bo jestem fizjoterapeutą i myślę o tym, żeby się przekwalifikować, zająć się rehabilitacją zwierząt i pracować u weterynarzy. Chodzę z psem, kotem i mają tam też rehabilitantkę na etacie. To jest technik weterynarii po jakichś szkoleniach dodatkowych

Gość luiana
weterynarzy jest ogólnie za dużo. rynek jest od dawna przesycony. Szansa na prace technik ma tylko w tych największych miastach. i to tez z trudem. w małym gabinecie technik nie jest potrzebny bo jest mało pracy i jeden wet sam sobie poradzi. odradzam.

Gość gość
tak, może w dużych miastach przesycony, ale to bzdura generalnie. W mniejszych brak porządnych gabinetów, z nawet kot chory na niewydolność nerek to problem, głupie badanie kreatyniny i mocznika nieosiągalne. Brak porządnych lecznic z dyżurami, weterynarze starsi leczą na zasadzie zgaduj zgadula. Diagnostyka laboratoryjna jest niezbędna, żeby rozpoznać choróbsko. Weterynarze i technicy są potrzebni, tylko nie ma sensu trzymać gabinetu tam, gdzie jest 10 innych obok

Gość gość
O czymś zapomniałam. Według rzeczoznawców i specjalistów od wszystkiego z tego forum to nic się nie opłaca, wszystkie zawody, studia niepotrzebne, bo rynek przesycony, pracy nie ma i skończysz jako żebrak na parkingu. Dziękuję za takie porady, zachowajcie te mądrości dla siebie ☺

Gość gość
Polecam Technika Weterynarii w szkole Delta Edukacja. Dzięki dużej ilość zajęć praktycznych można zyskać cenne doświadczenie, które przydaję się później w przychodni weterynaryjnej.

Gość gość
Ja też polecam, z pozycji właściciela zwierzaków. W porządnych, całodobowych klinikach zwierzę musi zostać czasem, po operacji, wymaga intensywnej opieki i obserwacji. Jeden weterynarz tego nie ogarnie, tam jest dość liczna ekipa lekarzy i techników. Nawet w mniejszych gabinetach lekarz zawsze ma asystę jakaś do pomocy, technika, nie wiem. Czasem przyjeżdżał sam, ale wtedy właściciel współpracuje, zresztą mnie nauczyli robienia kroplówek i zastrzyków, żeby nie jeździć tak bez przerwy. Wiem też, że dziewczyny niektóre po bezużytecznych studiach robiły technika weterynarii, była okazja poznać takie osoby